Autoreszelgetes

Technikai okfejtések, hasznos tippek, leírások. Önállóan megvalósítható kisebb-nagyobb szervizelések és átalakítások.
CindR
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: CindR »

Pacsker írta:Zsámbokon velünk lesz Totya!!! :)

Olvassátok azt a topicot is!
Akkor csinálj róla rengeteg képet :P

Oda nem megyek. :oops:
Balázs - Corolla AE82 Liftback 1.6 4AC 8v '86
Pacsker

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Hogyh?

Miért nem jössz?
ha jól tudom nincs belépő
de csak enm akkor nyaraltok, nem?
Totya
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Totya »

CindR írta:HĂ›DEBETEG!

Totya, minden elismerésem, remélem idén még láthatjuk élőben készen.. Az ország legszebb AE92-je lesz :D . Bár biztos hogy máshol is megnéznék európában...
:oops: :oops: :oops: ne mondj ilyeneket mert elpirulok :P köszi az elismerést nagyon jó ilyeneket hallani rengeteg munkám van a kicsiben 8) rem összejön a moci is és akkor tényleg tiszta happy leszek 8)
CindR
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: CindR »

Totya írta:
CindR írta:HĂ›DEBETEG!

Totya, minden elismerésem, remélem idén még láthatjuk élőben készen.. Az ország legszebb AE92-je lesz :D . Bár biztos hogy máshol is megnéznék európában...
:oops: :oops: :oops: ne mondj ilyeneket mert elpirulok :P köszi az elismerést nagyon jó ilyeneket hallani rengeteg munkám van a kicsiben 8) rem összejön a moci is és akkor tényleg tiszta happy leszek 8)
Csak nehogy eladd.. Következő projekted lehetne az én autóm? :twisted: Na jó, csak vicceltem. :P De tényleg nagyon állat az autó.
Balázs - Corolla AE82 Liftback 1.6 4AC 8v '86
Zed Kristianz
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Zed Kristianz »

Alakulgat kedves elvtárs-cartárs-pajtás-tagtárs! :)
Aug 11-e piros betűs ünnep nekünk ha megtisztelsz jelenléteddel!
ALAPÍTÓ TAG - Tiszteletbeli elnökségi tag

AE92 /Kyuni/ Liftback 4A-F '88
Karburátor Rulez! :twisted:

Elporladva 2016...
Totya
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

szia Tibi találtam 1 celica 4*4 2,0 turbot egész jó áron kérdés be lehet e tenni ennek a kocsinak a mociját az enyémbe ?
esetleg a hajtást is? + a fékek lennének aráadás:D.ha igen akkor vasárnap mennék érte :wink: Kép
Kép
Toytib
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Toytib »

Totya írta:szia Tibi találtam 1 celica 4*4 2,0 turbot egész jó áron kérdés be lehet e tenni ennek a kocsinak a mociját az enyémbe ?
esetleg a hajtást is? + a fékek lennének aráadás:D.ha igen akkor vasárnap mennék érte :wink: Kép
Hali.
Mindent meg lehet csinálni, főleg hogy én is láttam már Corollát 3S-GTE, sőt TE-71-est, Supra 7M-GTE motorral is.
AE92-est hátsókerekesre átalakítva.

Viszont kérdés hogy ki vállalja el és mennyiért?
Iszonyatos idő és pénz egy ilyen átalakítást kivitelezni.

Én is gondolkodtam 3S-GT, vagy GTE motorban, merthogy töredékéért hozzá lehet jutni mint egy Japan belpiacos motorhoz de amikor felmértem hogy mekkora melóval jár akkor lemondtam róla.
AE82 Gt 4AGE smallport 1987
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
Totya
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

értem de most megvenném a celicát tudnám itthon tárolni:D
csak akko el kellene kezdenem gyűjtögetni az átalakításra szal mit mondasz vágjak bele?
Kép
turkish
Visszajáró
Visszajáró
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: turkish »

Hahó!
Nézegettem a hozzászólásokat, de nem igazán tudtam eldönteni, hogy mit tegyek. Lehetőségem van most venni egy injektort hengerfejjel, kábelekkel... /50e. Ft/ Lecseréljem a karburátort?! Mennyit érdemes max. költeni erre az egészre?
Van egyáltalán előnye a karburátornak?
1988 1.3 XL
Pacsker

írtam mailben a véleményem.

Szerintem nem éri meg. megveszed 50ért, aztán nemtom te akarod berakni vagy sem, ha nem akkor megint legalább ennyi a berakatása. És eszik talán 2-3 decivel kevesebbet, meg érezhetően nem megy jobban.
Fújd színre az ajtót vard meg az ülést :) És gyere talira.

Persze ez csak az én véleményem lehet rosszul tudom. Ha meg rossz a mostani motorod nem montam semmit
turkish
Visszajáró
Visszajáró
Kapcsolat:

Köszi! Ez az én hülyeségem, a legkisebb fogyasztás a célom! A karbinak van előnye? Az előző ótó injektoros volt, sokkal egyenletesebben járt, #&rva keveset evett, mondjuk nem is ment ennyire. :twisted: Szóval, még bizonytalan vagyok, holnap kivallatom a szerelőmet is.
1988 1.3 XL
Toytib
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Pacsker írta:írtam mailben a véleményem.

Szerintem nem éri meg. megveszed 50ért, aztán nemtom te akarod berakni vagy sem, ha nem akkor megint legalább ennyi a berakatása. És eszik talán 2-3 decivel kevesebbet, meg érezhetően nem megy jobban.
Fújd színre az ajtót vard meg az ülést :) És gyere talira.

Persze ez csak az én véleményem lehet rosszul tudom. Ha meg rossz a mostani motorod nem montam semmit
Azért ezzel vitatkonék.
Ha 50-ért mekap mindent, akkor az nem olyan ördöngős munka átépíteni.
Pacsker te nem tudod milyen szenvedni egy rossz fekvődugattyús karbival.
Ráadásul sokkal egyenletesebb a nyomatékleadása, ezért tűnik az hogy nem megy úgy, viszont gyorsulási versenyek tapasztalatai is az injektoros mellett szólnak.
A fogyasztásról meg ne is beszéljünk, amikor folyamatosan a kipufogógáz összetételéből számítja a befecskendezési mennyiséget.
Technikailag kb. akkora különbség, mintha egy régi Turbo Dieselt hasonlítanánk egy mai D4D-vel
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
Toytib
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

turkish írta:Hahó!
Nézegettem a hozzászólásokat, de nem igazán tudtam eldönteni, hogy mit tegyek. Lehetőségem van most venni egy injektort hengerfejjel, kábelekkel... /50e. Ft/ Lecseréljem a karburátort?! Mennyit érdemes max. költeni erre az egészre?
Van egyáltalán előnye a karburátornak?
Ha mégis megvennéd, arra figyelj oda hogy a tankot, benzinszivattyút és a csöveket is adják oda vele, meg a légszűrőházat és szívócsövet.
50-ért nagyon jó ár ha minden megvan :!:
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
Pacsker

Tudom Tibcsi te 2EE párti vagy nagyon. Tény, hogy jó motor és kiegyensúlyozott, sőt soxor az 1.6osokat is maga után kényszeríti. Ültem Lajoshéba nyomogattam a gázt és nagyon szépen veszi a fordulatot, szebb az alapjárata...
Ha ugyanannyi munkával jár mint az enyém.: Teljes kábelköteg csere a hátsó üzemanyag szivattyútól az egész műszerfal mögöttiig, + hengerfej csere injektor felrakása tűzfalon keresztül menő átkábelezés. Mondjuk ez a könnyebbik része. Okok nekem kicsit soknak tűnt így elsőre a munka, mostmár töredéke időből megcsináltam volna.
Nemtudom mennyiért csinálná meg egy szerelő. Lehet hülyeséget mondtam. Én mindig csak a vételárat nézem, azon filózom megéri-e megvenni, aztán saját magam csinálom, cserélem, vavítom, rakom be helyette. (amit tudok) Ha olcsón beszerelik lehet jól jársz.

Tibcsi szavára többet adj!!!!!!!!!!!! Én is sokszor fordulok hozzá segítségért! :)
Annyi, hogy nekem 4A-F dolgozik benne és sose gondoltam arra, hogy átszereljem injektorosra. Csak az, hogy 4A-GE mindenestűl :) Ez a következő projekt. Lehet azért nem gondolkoztam, mert nincs is nagyon 4A-FE kábelköteg hengerfej injektor eladó. Halett volna jó áron lehet meggondolom.
Ha megfogadod a tanácsom és már belevágsz a fejlesztésbe 4A-GE 20V-k, 4A-GZE, 4A-GE Smallport, vagy egy kis babrálással 4A-GTE 20V :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :twisted:
turkish
Visszajáró
Visszajáró
Kapcsolat:

Na már végképp nem tudom mit csináljak, végül is nem eszik olyan sokat, még maradhatna, de nem akarok lecsúszni erről, a fax tudja mikor lesz legközelebb ilyen. Köszönöm a tanácsokat, ha van még, jöhet. :)
Most hoztam haza a műszakiról, le kellett szednem a fóliákat az üvegekről... :(
Az ültetés se nagyon tetszett az öregnek, főleg mikor lekoccolt az akna szélén. :lol: Mindegy, megvan.....
1988 1.3 XL
Válasz küldése