Sziasztok!
Szeretnék egy kis történetet megosztani veletek. Sokszor láttam, hogy fb-n és más fórumokon segítséget kérnek, reménytelen helyzetbe került kisállatok miatt. Talált vagy elveszett kedvencekre gondolok. Szkeptikus voltam azzal kapcsolatban, hogy ez mûködhet. Fõleg azért, mert sosem láttam pozitív visszacsatolást azzal kapcsolatban, hogy a talált, elveszett kisállat visszakerült volna a gazdihoz, vagy bármilyen módon happy enddel zárult volna egy történet.
Tegnap viszont részese lehettem egy ilyen storynak.
Családi látogatásból haztérve botladoztunk haza, jeges úton, barátságtalan idõben, corollával az éve elsõ napjának estéjén. Pilisvörösvárt elhagyva, mindig lelassítok mert sose lehet tudni mikor ugrik ki a bozótból egy, õz, szarvas, róka, vagy vaddisznó. Volt már, hogy egy részeg fazon próbált kikerülhetetlenül az autóm elé kerülni. Észnél kell lenni. Mindig az út szélét kémleleve haladok. Most is így tettem. A városhatárt elhagyva rögtön rávillant a fényszóróm egy skótjuhász kutyára. Rányomtam a vészvillogóra és jeleztem a szembejövõnek, hogy lassítson, Ancsa kiugrott a kocsiból és a korom sötétbe behívta magához az állatot. Mire megfordultam a kocsival már az út szélén vártak. A kutyát a legközelebbi állatorvoshoz vittük, hogy ellenõrizze van-e chip benne. (Ez alapján lehet a legkönnyebben megtalálni a gazdit. Sajnos nem volt benne.) Ez után a fülén kezdtünk tetoválást keresni, a tetoválás végül meg lett de kiolvashatatlan volt ( az kutya belsõ combján találtuk meg). Próbáltunk sétálgatni vele, hátha hazavezet minket és így nem kell nekünk hazavinnünk amíg megkerül a gazdija. Nem jártunk sikerrel. Kb. 30 perccel a váratlan találkozás után fent volt a képe a fb-n, leírással, 1 órával késõbb 18-an osztották meg a képet és a leírást. ( Közben melegben, pokrócon feküdt a kutyus és meg is vacsorázott.) Fajtamentõket, helyi kutyás szervezeteket kerestünk fel, ezeket bejelöltük és tovább, vártuk a visszajelzést, hogy õk is megosszák majd a keresést. Az állatot 18.15-kor találtuk és 20:00-20:30 között jött egy telefon, ez már a gazdi hívása volt.

30 percen belül érte jött.
Fontosnak találtam megosztani ezt veletek. Sokszor láthatunk az útszélen, láthatóan segítségre szoruló állatot. Ha tehetjük ne hajtsunk közönyösen tovább, ott van a segítség, általában a kezünk ügyében. Egy fb képes telefonnal rengeteget tehetünk!