Na, örülök, hogy van érdeklõdés
Én nem ragaszkodok az autókhoz (mármint a szállítás szempontjából).
Szívesen utazok vonattal.
Budapest, Déli Pu - Balatonfõkajár-felsõ: 95 km, 1500 Ft/fõ/út.
A munkavállalói viszonban dolgozóknak lehetõségük van évi egy alkalommal egy útra oda-vissza 50%-os jegyet váltani. Az erre szóló nyomtatványt kérjétek a cég HR-esétõl. Fontos: a kedvezményre jogosult + 1 fõre (rokon, házastárts, élettárs, gyak. bárki) lehet igénybe venni a kedvezményt!
Bringaszállítás: 280/bringa/út
Tehát a vonatköltség:
- kedvezménnyel vagy diákkal: (1500/2)*2+2*280 = 2060 Ft
- kedvezmény nélkül: (1500)*2+2*280 = 3560 Ft
Szerintem elég lenne 1 vagy 2 szervízautó, és azoknak nem feltétlenül kellene kísérni a bicikliseket, elég ha este odajönnek, ahol a bringások kikötöttek, vagy ha "baj" van. Max. 40-50 km-t kell kocsikázni a helyszínre. Addig meg lehet egész nap fürdeni:) Vagy bicikliseket kísérni, kinek hogy tetszik.
Az idõelosztásról:
Én is szívesen tennék kitérõt a Káli-medencébe, de az +1 nap.
Az eredeti túrára szerintem 4 nap elég. Úgy gondolom, kellene egy lazább, fürdõs napot csinálni.
Mondjuk 1.nap: 60km, 2.nap: 60km, 3.(fürdõs-)nap 40km, 4.nap 50km.
Számoljuk: azért a napi 10 km/h-s átlagot nem nehéz tartani. Amikor haladunk, kb. 15-20-szal tekerünk (ez nyugis tempó). Útközben fényképezés, fagyi, álljunkmegpisilnikell, stb. Még így is _a legrosszabb esetben_ 7-7,5 óra alatt hozható. Délután 13-14 óra tájékában szabadstrandon rövid fürdéssel együtt.
Azt is gondolom még, hogy nem vasárnap kellene hazaérni, gondolom jólesne egy nap pihenés a munka elõtt. Tehát
- Káli-medence nélkül: szerda-szombat.
- Káli-medencével: kedd-szombat vagy szerda-vasárnap.
Idõpont: igen, vizsgák. Szeretném, hogy minél többen menjünk, ezért úgy kéne idõzíteni, hogy a vizsgaidõszak utánra essék a túra. Nem tudom, kinek hogy lesz vége, lehetne jún. 17-20. oder jún 24-27.
Kvázi két hónap múlva lenne. Késõbb talán azért nem kéne, mert 35-40 fokban napon nem a legszerencsésebb ennyit tekerni... én egy Fertõ-tói túrán így jártam, nem a legjobb.
Misel: a vonatos hsz-odat nem értem, de nyilván találkozhatunk a túra kiindulópontján, vagy elején azokkal, akik nem a nagyfaluból jönnek.
Bubi: én úgy tervezek, hogy amit magammal kell vinnem (ruha, kaja, egyebek, azt el tudjam vinni a hátamon és a bringa csomagtartóján az egész túrán. Ha lesz "szervízautó", bármilyen felállásban és elvállal néhány csomagot, az bónusz. De ha a szervízautó elmegy (netán beteljesíti eredeti feladatát, és a fáradt, ne adj' Isten sérült bringást elszállítja), akkor ismét magamhoz veszek mindent. 4 napra azért nem kell annyi cucc, nem a Tajgára megyünk
Van még pár ötletem (bicikliszervízek felderítése, olcsó szabad szállásokat keresni, szabadstrandokat feltérképezni).
A szavazás 3 hétig tart, és azután egy héttel (tehát a túra elõtt kb. 1 hónappal) már tudnom kell a végleges létszámot.
Üdv