Nahh ide is egy pár sor. Megvan a központi. sajnos képet nem csináltam mert hiper gyorsan kellet összeraknom idöszüke mijatt. Mivel ilyen téren tapasztalatom nem igen volt igy kicsit félve de nagy onbizalommal vágtam bele.
Na most adott egy központi zár 30 eur,négy motor központ és 1 drb.ugrokulcsos távirányitó.
A tapacirumok leszedésétõl féltem legjobban de avval nem volt gond csak az egyik hátsó ajtónál.Aztán arra is viszatérek.
Ajtótapacir le. Kis patentek könyen kijöttek nem töredeztek,ablaktekerön a kis kapocs könyen elengedett,a nyitókilincs kicsit érdekes de jó megoldás. csavar ki,kicsit eltol balra a kis kampón a müanyag elforditása és kiakaszt. Mondjuk rá ez nem olyan egyszerü dolog. No de belejön az ember ebbe is.Motorok behelyezése. Nem nagy kunszt. Mivel univerzális lukak nincsennek.KB.meglesni hol is volna jó aksis fúró és kész. Kis rúdacska ami mozgatja a zárókát azt kell megfelelõen beállitani.
Megis vagyunk.
Kábelezés.
Ez egy új szakasza a dolognak. Ez talán a bonyolultabb része a központiknak. (báris nekem ez volt) Igaz,hogy a kábelek amik a komplettal járnak tökélettessek és precizek de azokat ugy kell elhelyezni ugyebár,hogy ne látszódjon. Na szóval az ajtó küszöbén a müanyag le és hátra a kábel. Nátul elöre van látva valaminek kábel mert találtam kis gimi gyürüt.Azt kilukasztani és kábel be. Elül viszont az ajtón volt lúk a vázon nem. Namost a vezetö felül a motor 5 zsinóros,azon akkora lyukat keéé fórni,hogy mind az 5 kábel átférjen.(a többi 2 zsinóros)
Ezis megvolt.
Tapacir még nincs fent. FÖPRÓBA következik.
Aksira táp, távirányitó pöcc, klikk hallani de semmi. Na pillanat. Mindegyik motor átnázése alapba zárva kell lennijük.Egy kis csavarozás és klikk,klakk. MÜKÖDIK. Még egy kis simitás csavarok megszoritása ellenörzés kész.
Tapacirumok viszarakása.
Elsö vezetöi OK, Anyosülée felöli OK.Hátsó vezetöfelüli OK, Hátso bal...bal..bal.felrakom minden ok proba mind müködik a bal Nem. Szorúl. Leveszem a tapacirumot OK. Felrakom szorul. Na fasza.Keresd a hibát. Pücköl ki itt is ott is.10-etszeri le és felrakás után kipöckölés spanolás után OK végre.
Anyi szerszámot most tessék viszapakolni. Szerszám viszapakolva.
Felültem a teraszta kb 8 méteree az autótol kibontottam egy sört és nyomosttam a gombokat. Mükszik vazzeg.
Olvastam sok forumot itt hazaiakat is sok mindent irnak jot is roszat is.
Van aki több éve használ pijaci központit és soha sem volt problémája.volt aki csak a gyárira esküszik. Föleg hogy egy szervizbe 80-90 euróért szerelik be én meg megcsináltam 30 euróbol. De én ezt már anyit nyomogattam probálgattam mondom ha most nemdöglik be akkor soha.
Röviden enyi az én történetem
COROLLA LIFTBEK