Ha esetleg valaki szeretne szórakozni a karburátorral, annak tudok adni egy kis leírást:
http://dl.getdropbox.com/u/151663/carburator.zip
Benne van a V és a K tipusu AISAN karburátor robbantott rajza, szétszedési diagrammja, meg ilyesmik. Magyarul persze. Beállítási segédlet is van. Vákumos fojtószelep csillapítás, szivató, és meleg alapjárat állítás.
Svájci autónál az EGR-t le kell húzni és bedugózni hogy ne fulladjon le. Ha azt lehuzod és fullad akkor a vákumcsövekkel lesz valami gond.
Egyébként érdemes átnézni a vákumcsöveket és valami benzincsõvel vagy 3-4 mm-es nyomócsõvel(utóbbi jobb) helyettesíteni ha repedt. Nálam ez a rángatás oka volt, 3 ezernél csinálta. Az elõgyújtásszabályzó vákumcsöve volt kirepedve. Meg még volt egy kettõ ami nem is volt a helyén. Azóta jobban is húz:) Mondjuk most a gyújtással vannak gondjaim, hogy ne legyen olyan egyszerû az élet.
Én szórakoztam már vele, elég sok idõ mire finoman be lehet állítani. A keverék csavarhoz én nem nyúltam mivel a fogyasztás nem volt rosz annyira. Ha nagyon szar lesz akkor veszek felújító készletet és neki fogok állni.
Az enyém sem tökéletes, nem gyári értékekre állítottam be. Szivatóval csak 1600 körülig megy fel, ne pörögjön már annyira. A gyári érték elvileg 3000 környékén van szivatóval(gyorsított alapjárat), elég brutális. De úgy legalább két percen belül meleg a motor:) Alapjárat 800-1100 között változik néha. De általában stabilan 1000-re áll be. Ezt 800-ra kéne beállítani, de ahhoz megint karbi felújítás kéne.
Ja és hdiegen nekem is nehezen veszi fel a fordulatot, elindul kicsit sok anyagot kaphat, lemegy ezerig a fordulatszám(Ha itt gázt nyomok akkor leáll) majd utána elkapja és szépen felmegy 1600 körülre. Ez az egész 5-6 mp lehet összesen.
Mielõtt elkezditek
érdemes feljegyezni hogy mit hova merre meddig tekertek, hogy vissza tudd állítani ha rosszabb lenne.
Egyébként szerintem a szervizekben sem értenek hozzá, csak tekergetik össze vissza. Ezért jobb ha inkább te csinálod, legalább tudod hogy mit állítasz:)
Amúgy egy K-jetronikhoz képest ez a karburátor elég primitiv találmány:)
Az megint más világ:)