Hali,somag írta:Sziasztok,
Elszállt a fényszóróizzóm, úgyhogy vásárlás lesz.
Ki milyen izzót ajánlana?Nem baj ha drágább csak lássak vele frankón.
Tapasztalatok???
nemrég jelent meg (Auto2, vagy auto-motor januári vagy decemberi számban már nem emlékszem konkrétan) egy nagyon jó cikk a kékes fényt kibocsátó izzókról. Utána tudsz nézni könyvtárakban.
A cikkben összehasonlították, műszeresen kimérték, hogy valóban mennyi fényt adnak ki, valóban annyival több fényt bocsájt ki, mint amennyi rá van írva, illetve mennyi a teljesítményfelvételük.
Legalább 8 féle izzót néztek, mindegyik 55/60W-os H4-es izzó volt. Az árak 700-4500 Ft/db között szórtak.
Az izzók között nagyon sok kínai gyártmány is van, de a csomagoláson csili-villi angol feliratok, + műanyag formatervezett dobozka magasabb ár, ne tévesszen meg senkit, nem ezek a legjobbak.
A lényeg, hogy fényerő kibocsájtásban és teljesítményfelvételben is az egyik legjobb a magyar Tungsram gyártmányú volt, ár/érték arányban a legjobb. Én 2400 Ft-ért vettem a 2 db H4-est.
Rögtön betettem az egyik fényszóróba és fehér fal előtt néztem a különbséget. Érezhetően több és fehérebb fényt ad a 55/60W-osban, szinte annyit mint a hagyományos 80/100W-os (olyan is van).
Szóval javaslom, hogy TUNGSRAM-ot vegyél.

KE11 Sedan