Na, végre megvilágosodtam ezen a téren is.A legkönnyebben úgy lehet megkülönböztetni őket már képről is, hogyha van beltér fotó, akkor a középkonzolon a hátsó ablakfűtés és a klíma kapcsolója hogy helyezkedik el. A japán két félkör egymást kiegészítve a jobb oldalon, az angol két tégla kapcsoló jobb és baloldalon. Persze meg kell nézni élőben az alvázszámot, mert simán lehet konzolcserés.
Persze egy TTE lenne az tuti, vagy akár egy G6. De a TTE nem az az árkategória, amit kiadnék egy E11-ért (vagy kb bármilyen "unalmas" dailyért, most) Tegnap kipróbáltam még egyet (Terra), ezúttal szó szerint, mentünk is vele. Általános állapota nem rossz az autónak, az ajtók alja, A oszlop aljai kezdenek barnulni, de ez nem akkora truváj. 3-4 dolog zavart erősen:
-tulaj által (kérdezés nélkül!) vallott olajfogyi. Állítólag 1l/3000-4000 km. Szerinte ez normális, szerintem annyira nem. Kérdés, hogy a 4a/4e vonal mennyire szeret "gyűrűs" lenni? Nyilván ezt látatlanban nehéz, de hátha van tapasztalat. Egy szelepszárszimmering cserétől nem dobok hátast, de ha gyűrű, akkor már ZZ. Folyást nem láttam.
-világos beltér (zenki). Nekem kicsit papa/mama a dizájn (pedig a minőségérzet, összerakottság number 1!). Ezen nyilván segít egy kouki és vagy G6.
-üléspozíció furcsa. Mélyen ülök az autóban, amit szeretek, viszont mégis furcsa. Mintha a koukiban ez jobb lett volna (mások voltak a kouki ülései, hosszabb ülőlappal). Placebo, vagy tényleg más az üléshelyzet?
-maga a vezetés. Nagyon finom, nagyon műszer, tényleg nagyon japán. De a kormány nekem teljesen "döglöttnek" tűnt, mintha agyon is lenne szervózva, és sokat is kell tekerni aránylag. Pedálok vajpuhák, a váltó viszont nagyon kis peckes.
Valószínűleg velem van a baj (leszámítva az olajevést), mást akarok látni az E11-ben mint ami. Mit gondoltok? Kinek milyen tapasztalatai vannak? Ezek a felsorolt dolgok valószínűleg nem bugok, hanem feature-ok. Mindenesetre tovább próbálkozom, mert van benne valami vonzó, csak vezetni lenne jó. Persze, közlekedőedényt keresek, de mi a sz@rt csináljon az ember ha autóbuzi?

KE11 Sedan