Húúú bakker ez tök logikus, nekem is eszembe juthatott volna.Pacsker írta: "klímahűtő ventilátor"
Köszönöm a válaszod, megnyugodtam, hogy nem hiányzik ez a kocsiból.
Tudom, hogy kicsit off, de van egy új klíma ventilátorom, ha kell valakinek.

Húúú bakker ez tök logikus, nekem is eszembe juthatott volna.Pacsker írta: "klímahűtő ventilátor"

Igen, O-gyűrű. Szerintem a legegyszerűbb és leggazdaságosabb, ha veszel egy O-gyűrű készletet, pár száz Ft, művházas vásárokon, gazdaboltban lehet kapni...iridium írta:Sziasztok!
Hűtővíz csere után azt figyeltem meg, hogy a pillangó fülû leeresztõ csavar alatti leeresztő csőből nagyon lassan csöpög a hűtővíz, ha jól olvastam a topicot akkor elég a csapon az O-gyûrût cserélni?
Azért kérdezem mert nem tudom, hogy ide könnyen találok-e megfelelő O-gyûrût akár a Bárdinál is vagy más helyen keressek ilyet.
A másik, hogy a pillangó fülû leeresztõ csavart milyen erősen szabad meghúzni és a blokvédő lemezt mindeképpen le kell szedni vagy a blokvédő lemezen lévő nyiláson szokták kicsavarni vagy felülről?
Köszi

Na igen, én az E11-es tapasztalataimat írtam le, 1998...iridium írta:Köszi, a választ
Igen a műanyag motorvédő lemezre gondoltam mert a nyíláson ahol kicsöpög elérem a csapot is, de felülről nem sikerült vagy csak rossz helyen próbáltam esetleg aksit ki kell venni?
Amúgy még megmozdítani se tudtam kézzel a csapot, szerszámmal nem mertem erőltetni, mert a 92-es évjáratnál már lehet ebből gond vagy csak én nem vagyok bátor

Légtelenítő csavarra nem emlékszem, de a vízpumpa szeret szivárogni. Ebben az a gonosz dolog, hogy szivárog a víz és rögtön el is párolog. Tehát nem látni, hogy honnét.giero írta:Sziasztok !
Nem tudja valaki véletlenül hogy '93-as Corolla e10 1,3 xli -ben van e légtelenítő csavar a fűtés rendszeren? Gyengélkedik a fűtés. Lehet hogy kezdődő hengerfej ? Fogyogat a vizecske is finoman, 4-5000 km /l de talán csak szivárog valahova. De bízom az utobbiban. Előre is köszi a tanácsokat!![]()
Üdv Andris

Nincs légtelenítő. Zárt a rendszer és a hűtősapkán keresztül légtelenedik. Ha fogy a kiegyenlítő tartályból a fagyálló, akkor valószínűleg jó a sapka. Viszont rossz hír, hogy ha fogy a fagyálló. Nézd körbe az egész motort, hogy nem látsz e valahol a vízcsöveknél szivárgás nyomokat.giero írta:Sziasztok !
Nem tudja valaki véletlenül hogy '93-as Corolla e10 1,3 xli -ben van e légtelenítő csavar a fűtés rendszeren? Gyengélkedik a fűtés. Lehet hogy kezdődő hengerfej ? Fogyogat a vizecske is finoman, 4-5000 km /l de talán csak szivárog valahova. De bízom az utobbiban. Előre is köszi a tanácsokat!![]()
Üdv Andris

Mennyire gyorsan ugrál ? Ha nagyon gyorsan, akkor az inkább a műszer hibája. Vagy kontakthiba valahol. De a WD40 nem kontaktspray, hanem kenőspray, szóval elektronikát nem azzal kellene...csgeri80 írta:Sziasztok! Mostanában ugrál a vízhőmérséklet mutató a műszerfalon, mondhatni fel-le "táncol". Csinálta már ezt kb fél éve is, akkor a vízhő.jeladót lehúztam, megpucoltam wd40-el befújtam és megjavult.
Valakinek volt már ilyen gondja? Jó helyen kapizsgálok, azzal lehet a gond? Ha igen, milyenre érdemes cserélni, néztem az utángyártott ajánlásokat, de nem találtam az érzékelőknél feltüntetett ajánlott márkát sehol.
Köszönöm előre is.

Rózsaszín G12-vel nem nagyon lehet mellényúlni... az autók nagy részébe jóvitya írta:Helló Emberek!
AE82 1.6 benzin Corollán nemrég cseréltem hűtőt, mivel elrepedt a régi.
Ezért a hűtőkört is frankón átmostam azonban fogalmam nincs milyen keverék volt benne mivel lecsószínű trutyi folyt ki belőle amiből nehéz kiindulni..![]()
Tudnátok segíteni milyen keveréket készítsek bele?
Az új hűtő réz/műanyag.
Előre is köszi!
vitya

Helló!vitya írta:Helló Emberek!
Ezért a hűtőkört is frankón átmostam azonban fogalmam nincs milyen keverék volt benne mivel lecsószínű trutyi folyt ki belőle amiből nehéz kiindulni..![]()
Az új hűtő réz/műanyag.
Előre is köszi!
vitya

Egy minőségi G11 is szerintem tuti jó lesz.Vitya77 írta:Helló!vitya írta:Helló Emberek!
Az új hűtő réz/műanyag.
Előre is köszi!
vitya
Van réz hűtőhöz (is) való fagyálló folyadék.
Ezt a dobozán fel szokták tüntetni, vagy kérd így az eladótól.
-35c fokosat ha veszel az mehet is bele akár hígítás nélkül is, vagy minimális hígítással, max. 2 rész fagyálló, 1 rész víz.
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)