nova001 írta:frank írta:LaciFejos írta:A bowden állításával nem tudtam eredményt elérni a témában, az túlságosan durva hangolási mód.
Vagy ugyanúgy remeg, vagy túl magas a fordulat. Talán azzal a menetes szárral lehetne finomabban beállítani, ami abban a lemezben van amihez a bowden csatlakozik, a pillangószelep tengelyén. Viszont azt gyárilag beállították és látszólag letörték a fejét.
Nem tudom, hogyan tovább!? Van valakinek ötlete?
Szia!
Sikerült valami megoldást találnod azóta? Én is ugyanezzel a "problémával" küzdök a megvásárlása óta. Alacsony alapjárat (nekem sokszor 600 alatt van), ettől beremegő kaszni, műanyag elemek, elinduláskor ügyelni, hogy le ne fulladjon, tolatáskor meg gázfröccs pont emiatt.
De csak ennyi a baja, tehát nem ingadozik meg kapja is rendesen az üzemanyagot. Illetve még az jutott eszembe, hogy hirtelen fékezéskor van úgy, hogy leesik egy rövid időre a fordulat 400-ra is, de nem fullad le akkor sem, mert aztán egyből vissza is áll a "normál" 600 (580?)-ra.
Még valami eszembe jutott: autóvillamosságis amikor emiatt elvittem hozzá, az első lambda-szonda hibát olvasta ki. Vettem is egy újat, ki is lett cserélve, de az alapjárat nem változott.
a problémám ugyan ez nekem is :S alapjárat 600, remegés és hiba kódom van "a káros anyag kibocsájtás tul magas". Mikor kitörölték a hiba kodot mintha eltünt volna ez a jelenség
Az az érzésem,hogy nem elég egyszerűen szerelőhöz vinni,mert sz...nak bele,hanem Toyotás szerelőhöz kell vinni.Pesten tudok olyat,másfelé problémásabb.
No!
Fékezéskor a motor vákuumával működő fékszervó miatt esik az alapjárat,az normális.
Az E11 alapból a béka Corolla,
de E11 facelift is van,ami duplakörlámpás,új motorok (VVTi és D4D),ezt 2000-2001 között gyártották.
Az E12 a csinos Corolla,amit a tévében már büszkeséggel reklámoztak,és teljesen új kaszni,nagyobb is mint az addigiak.
A hibakód törlés után nem jött újra a jelenség?
Milyen körülmények között szoktál leggyakrabban járni az autóval?
Vidék,város,vagy túlnyomó részt autópálya?Ha város,akkor bemelegszik rendesen míg odaérsz mindennap mondjuk a munkahelyedre?
Sportosan vezetsz,vagy spórolósan,vagy valahol a kettő között?
Ezeket a
"a káros anyag kibocsájtás tul magas"
miatt kérdem.