Már réges-régen megvettem a 15"-os alufelniket és szeretnék rájuk normális nyári gumikat venni. Nagyon nincs tapasztalatom e téren, ezért a gumigyártók 3 jelzését, a fórumon ajánlott márkákat és az árat vettem figyelembe. Két méretet néztem: 195/50 és a 185/55.
Az előbbi mondhatni "tucat cikk" nagyon sok márka van és árban is a 15ezer Forint alatti összegért kapható. A 195/50 elég sportos, kanyarban tuti, hogy rendkívül stabil, csak nem tudom mennyire rontja a gyári komfortérzetet (rosszabb utak) plusz amikor mentem vele érezhető volt, hogy jobban tapad, tehát a 75 Le kicsit kevés hozzá...de ez nem is érdekel
Utóbbi is váltómérete a gyárinak, talán kicsit "pufibb" méret is. Tapadásban nem hiszem, hogy különbözne a 195-től, tehát nem nagyon hiszek abban, hogy ezzel a mérettel jobb lenne a fogyasztás plusz kanyarban tuti, hogy ez is stabil. Itt csak az ár ami nekem már sok, kivéve egyet.
A kinézett típusok, amiknél a minta is a legegyszerűbb (V minta kizárva).
195/50:
- Falken ZIEX ZE 914
- Kumho ECSTA SPT KU31
- Barum Bravuris 3 HM
- Firestone TZ300
- Hankook Ventus V12 EVO 2
185/55:
-Momo M2
Melyiket ajánljátok? Honnan tudom meg, hogy melyik gumi lenne peremvédős és melyik nem, telefonon kell ez ügyben egyeztetni?

Carina Coupe 1.6 DX
KE11 Sedan