4E-FE motorhang
- Lackó
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2017
- Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
- Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
- Autód karosszéria variánsa: Crossover
4E-FE motorhang
Segítség !
Biztosan van olyan köztetek, aki találkozott már ilyennel. A motor bemelegedés után a következőt csinálja : gázelvételkor csörgő hangot ad addig, amíg alapjáratra visszáll. Terhelés alatt, és tartott gáznál semmi hang, csak amikor ejti a fordulatszámot, alapjáraton szintén csendben van. Ez egy tompa, és nem túl hangos jelenség, de annál zavaróbb.
Van tipp ?
Biztosan van olyan köztetek, aki találkozott már ilyennel. A motor bemelegedés után a következőt csinálja : gázelvételkor csörgő hangot ad addig, amíg alapjáratra visszáll. Terhelés alatt, és tartott gáznál semmi hang, csak amikor ejti a fordulatszámot, alapjáraton szintén csendben van. Ez egy tompa, és nem túl hangos jelenség, de annál zavaróbb.
Van tipp ?
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Hallani kéne!
Sajnos nem találkoztam ilyennel még!
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
- somag
- Gyakori látogató

Re: 4E-FE motorhang
Szia, az enyém is csinálja ezt.Lackó írta:Segítség !
Van tipp ?
Én úgy füleltem, hogy a fémes csörgő hang a légszűrő környékéről jön, de nem találtam rá.
Próbáld meg addig állítani az alapjáratot amíg a rezonancia miatt elkezd csörögni.Vagy vki lépegessen a gázra. Hátha rájössz honnan jön.
Nekem nem sikerült.
- Lackó
- Fanatikus fórumozó

Pacsker írta:Hallani kéne!
Hali !
A talira sajna nem tudunk menni, de ha valamikor valahol össze tudnánk futni az nagyon jó lenne....akár többen is. Több fül többet hall.
Somag !
Tartott gázon nem csinálja, csak amikor esik a fordulatszám, és egyértelmű motorhang.
Kb két hónapja megnéztünk egy E110-et (ugye jól írtam....ebből a kaszniból volt a WRC is) a Jászberényieknél, az is 4E-FE motoros volt. El akartuk cserélni, de hál' istennek nem lett belőle semmi. Annak a motorja is ugyanezt a hangot adta. Az értékesítő srác - miután rákérdeztem - azt mondta, hogy az övé is csinálja ezt, "ne törődjünk vele". Ott volt a kocsija, beindította, és tényleg. Az egy E101 Sedan volt, szintén 4E-FE. Tehát a dolog nem egyedi jelenség szerencsére, vagy sajnos....
Jááááájjjjj....úgy zavar.
- ngabeee
- Gyakori látogató

Üdv!Lackó írta:Tartott gázon nem csinálja, csak amikor esik a fordulatszám, és egyértelmű motorhang.
Kb két hónapja megnéztünk egy E110-et (ugye jól írtam....ebből a kaszniból volt a WRC is) a Jászberényieknél, az is 4E-FE motoros volt. El akartuk cserélni, de hál' istennek nem lett belőle semmi. Annak a motorja is ugyanezt a hangot adta. Az értékesítő srác - miután rákérdeztem - azt mondta, hogy az övé is csinálja ezt, "ne törődjünk vele". Ott volt a kocsija, beindította, és tényleg. Az egy E101 Sedan volt, szintén 4E-FE. Tehát a dolog nem egyedi jelenség szerencsére, vagy sajnos....
Jááááájjjjj....úgy zavar.
Javítanám EE111-re
Idegesít engem is, de úgy tűnik, nincs mit tenni
Repül a Corolla, ki tudja, hol áll meg...
Today, Tomorrow, Toyota Corolla '98 1.3 sedan
Today, Tomorrow, Toyota Corolla '98 1.3 sedan
- Cucu
- Visszajáró

Re: 4E-FE motorhang
Az enyémben is (E111) ez a motor döcög, és néha egy picit csörög 2200-2600-as fordulatszámtartományban, de csak terhelés alatt. Kérdeztem én is sokakat, azt mondták ne is törődjek vele, lehet hogy csak valami hővédő lemez lazult ki és csak bizonyos frekvencián rázkódik úgy hogy oda-oda üti magát egy másik alkatrészhez, és ez kelti a csörgést. szal szerintem no para... corolla nem hagy szarbanLackó írta:Segítség !
Van tipp ?
---===[ Go! Baby Go! ]===---
meg HARDCORE
meg HARDCORE
- Lackó
- Fanatikus fórumozó

Voltam egy jó öreg gépműhelyes ismerősnél, és meghallgatta a kocsit. Hozott hallókészüléket
is, és kiderült, hogy már terhelés alatt is ad zajt a motor, csak az a fordulatszám emelésével "elnyomódik" szép magyarsággal. Azt mondta a szakibá, hogy ez valamilyen rezonancia....érdekes. Lényeg, hogy megbontás után tudná megmondani mi is lehet...
- Bubi
- Fanatikus fórumozó

4E FE motoromnál vettem észre a következõ jelenséget:
alapjárat és 1800 között akár üresjárban is padlót nyomok, betegesen rázkódó hangot ad, mintha egy henger nem akarná utolérni a többit. Magasabb fordulatról ill. óvatosabb pedállenyomással semmi gond.
Találkozott vki már ezzel, esetleg orvosolta is?
Üdv.,
Marci
alapjárat és 1800 között akár üresjárban is padlót nyomok, betegesen rázkódó hangot ad, mintha egy henger nem akarná utolérni a többit. Magasabb fordulatról ill. óvatosabb pedállenyomással semmi gond.
Találkozott vki már ezzel, esetleg orvosolta is?
Üdv.,
Marci
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.