Igényeseknek, fanatikusoknak!
Kiki G6-jában hiányzott pár piros bugyi a műszerfal világítás izzóiról. Tudjátok, hogy gyári b@zi vagyok...
Nincs mese, gyári, új. Tudatosult bennem, hogy a régen külön rendelhető bugyik (nem olcsók) mára már csak izzóval együtt beszerezhetőek. 1db-ért pedig az 1-3 ezer Ft sok. NAGYON. Színtől, izzó teljesítménytől és autótól függően akár 3 ezer Ft-nál drágábbak is lehetnek. Nem beszélve a kis speckó foglalatú mini izzókról... Őrület. Nyilván jó izzók és 100x tovább bírják, mint amit vesz egy átlag ember a Tesco-ban, Homasitában, de akkor is.
Mi jöhetett szóba?
Utángyártott bugyi. Annó egyszer vettem. Botrány minőség és teljesen más színek. Nem beszélve az E9 korabeli kék, de fehérítő bugyikról. A kék ezekben kékít

Festett izzó, izzó festés. Előbbi irreálisan drága (és ettől még sz@r, vakulós, kiégős izzó), utóbbi pedig kendács megoldás. Nekem nem szimpi, nem beszélve ugyancsak az árnyalatokról.
Szumma szummárum, emlékeztek, amikor egy kis fanatizmussal utánamentem, hogy a Toyotának ki a gumiabroncs szelep, vagy a dugattyú seeger gyűrű beszállítója. Nehogymár a kis bugyikat ne találjam meg
Találtam is egy Japán ismert gyártót izzóra, bugyira.
Kemény dió volt beszerezni őket... Sok-sok ezer km-ről jöttek, miattam vittek be cikkszámokat az adatbázisba

és kerestek beszállítókat, de megvan.
Nem mondanám olcsónak így sem, de azért jóval kedvezőbbek, mint a Toyotától.
Ha már egyszer megfutottam, akkor beruháztam mindenből pár db-ra, ami csak létezett.
Méretben:
T10 - "Borsószem"-re való
T5/6.5 - "Rizsszem"-re való
T3/4.x - Mini, hajtógatós lábúra való.
Színben:
- Zöld (E7, E8, E11) - Borsó, Rizs, Mini
- Piros (E10, E11, E12) - Borsó, Rizs, Mini
- Kék (fehérítő, E9, E10) - Borsó, Rizs, Mini
- Kék (kékítő) - Rizs, Mini
- Narancs - Borsó, Rizs
- Lila (UV jellegű) - Rizs, Mini
Ha egyszer lesz időm, csinálok valami tesztpadot és lefotózom a színűket egymás mellett.
Ha valaki szeretne, írjon, megnézem maradt-e és mondok rá árat.