Ablaktörlő lapát post 2:
Elsőre mindhárom csomagolása szimpátiát ébreszt azokban, akik Toyotáznak.
Optifit, Toyota, Denso
Van nálam, most 1-1 új mindegyikből, gondoltam prezentálom a hasonlóságokat és az ár érték arányukat.
Na melyik a gyári Toyota?
Hát nem a piros dobozos

- Az átlátszó dombornyomott TOYOTA feliratos. Ha megfigyelitek azon is rajta van a Toyota Motor Corporation, sok egyéb Japán hieroglifa mellett.
- A piros nagyon Toyota dobozos az Optifit. Amit ugyancsak a márkakereskedésbe kapsz, ezért ilyen a csomagolás. Sajnos sokszor választási lehetőséged nincs, mert a gyári cikkszámot váltja az Y-os "gyári Optifit" alternatíva cikkkszám. Ezen van a kékről UV-re fakulós csereperiódus jelző matrica
- A megszokott kék színek pedig a Denso jellemzői.
Kibontva:
A Toyota az Toyota. Még bele is van halványan ütve, hogy "made in Japan" ennyi...
Az Optifit és a Denso pedig 99,9%-ban ugyanaz. NWB a lényeg és mindegyik aprólékos, sok támasztékos, minőségi fém, jó zsanéros holmi. Nem lóg, nem kotyog..
Nem mondanám rosszabbnak az Optifiteket a Toyotánál, főleg azok után, hogy az autómon hátulra csat gyári Toyota volt, előre vettem Optifit-et, együtt cseréltem őket és majdhogynem az Optifitek tovább bírják, pedig többet is használom őket.
Egy a lényeg Valeoztam, Championoztam... de mindegyik pattogósra keményedett max 1 év után. Ezek jobban bírják és annak ellenére, hogy nem csíkoz (2 éve vannak fent) cserélem őket, mert Lackó szavaival élve "a rendszeresen cserélt jó lapátok meghosszabbítják a szélvédő élettartamát is". Még ha ez erősnek is hangzik, ártani nem árt és így ősszel-télen biztosan jól fog jönni, hogy friss gumik feszülnek a szélvédőre. Ja lefagyás ellen van két erre a célra vásárolt "zoknim", amit rájuk kell húzni, mert nem hiszem, hogy jót tesz, ha estére felhajtjuk őket.
Az egyik legfontosabb lemaradt.
Gyári Toyota: 5-8 ezer Ft/db
Optifit: 2-4 ezer Ft/db
Denso: 1-4 ezer Ft/db (kedvezménnyel)
Ja és ha az ember jó minőségű holmikkal játszik, akkor a gyáriba? lehet venni csak gumi csíkot, ami a jó minőségű lapát mechanikának köszönhetően újra sok időt kibír, mielőtt kukáznánk őket.
A régi típusokhoz pedig integrált "gyári" csavarós-eltolós adapterük van.