Motoralkatrészek

Ha alkatrészre lenne szükséged, vagy meg szeretnél válni tőle nézz be ebbe a témakörbe!
GTomp
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: GTomp »

Köszi a bíztatást! Nagyon kell a lóvé, mivel meg van a 4AF-Es motor, hűtő, meg minden ami kell, csak a kipuff hiányzik, és a lambdaszonda. Ez a két dolog nem épp olcsó, és még vizsgáztatnom is kell a kocsit, szóval csehül állok, és nagyon lassan haladok, de öröm az ürömben hogy a kis AE82es em, hűen kiszolgál addig is amíg fiatalabb testvérébe be nem teszem a lábam :wink:
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Dáwidka írta:Üdv

Csörög a vezérm?láncom, és sajnos a szerel?(k) szerint nemlehet feszíteni rajta, csak cserével orvosolható a probléma... Azmeg nem olcsó, ha a kicsi és a nagy kerekeket nézzük, illetve a láncot magát nameg a tömítéseket. Szerintetek sem lehet csak cserével megoldani a vezérm?lánc csörgését?
És nemtudtok valami olyan helet ahol ezekhez olcsobban hozzájuthatok?
Ez egy 1981-es Corolla Liftback 1.6 2-T típus.
Szia!

Egy öreg úriember most adná el költözés miatt az uolyan típusú corolláját mint a tied + egy elején enyhén törött donort hozzzá. Az egyik 2T-B motoros a másik csak 2T.
Ha gondolod privibe elküldöm a telószámát. Megéri megvenni ?ket minden kis krómszirszar megvan még az elején is. Arra gondolok, ha az egyikbe csendesebb a lánc, kicserélhetnéd a tiedet. Tudom kókány és ideiglenes megoldás, de hátha azok nem nyúltak meg ennyire.
Egyébként Németh Ákos tagunkat keresd! ? már vett új vezérm? szettet a 2T-G motorjába. Bárdinál van kedvezményem, ha ott találsz utángyártottba. Bár én lehet ebb?l az alaktrészb?l gyárit vennék.

Küldj már pár képet, vagy rakd már fel a fórumra a kicsikéd :) Ritka autó! Oszd meg velünk!! :wink:
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
Dáwidka
Újonc
Újonc
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Dáwidka »

ELküldtem emailben Neked a képeket, meg a jelentkezést is a tagok közé. Bárdinál nincs vezérműlánc sőt sehol, Németh Ákos is adott egy tippet, a Nipparts kft-t, de ott olyan választ kaptam hogy túl rövid az alvázszámom("édeskevés"..) merthogy annak 17 karakternek kellene lennie. Nekem meg kevesebb de arrol tulzottan nem tehetek, ő meg nemtudja megmondani hogy tud e egyáltalán hozni láncot ha nincs meg a 17 karakterű alváz-számom... itt a "mezei" autókereskedők se tudnak nekem hozni, még egyedüli utolsó lehetöségem, hogy márkakereskedőnél kérdezem meg. Csak nem röhög ki hogy egy 27 éves modellhez kérek láncot.:D meg a kerekeket hozzá... zlesz még egy szép menet, mert azt még fél füllel hallottam, hogy láncot még gyártanak egyedileg az eredeti most bennelévő alapján. de kereket akkorsem tudnék szerezni sehonnan. Elég kilátástalannak nézki a dolog.:(
'81 Corolla Liftback 2-T 1.6
kleingy
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: kleingy »

Ha esetleg a forgalmiban lévő adatokat elküldöd nekem persze privátban (alv. szám., motorszám, évjárat, motortípus), akkor megadom egy jó ismerősömnek, akinek mindenféle Bárdi, stb-nél van kapcsolata, hátha tud segíteni... :roll:
Kép

1999 liftback, 1.3 4E-FE
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Kérdezd meg Ákyt ,ő mi alapján rendelte! Mert a motorszámotoknak elvileg ugyanolyan hosszúnak kell lennie.
Biztos tud a Toyota rendelni! foglalkoznak régi autókkal is. Csak ugye lehet elég drága mulatság lesz. Bár a minőség az minőség! Én lehet mégis Toyotát vennék mindenből. nagyon keveset vagyok otthon! Igy a leveleimet is ritkán tudom nézni. amint tudok válaszolok!
Klubelnök

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

Kép
Dáwidka
Újonc
Újonc
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Dáwidka »

Üdv, úgynézki, hogy 47000 forintból full gyári cuccokat betudok szerezni(lánc, lánckerék, feszítópatron, láncvezető) úgyhogy megoldódni látszik a dolog. Nagyon köszönöm a segítséget!!! Ezerhála. Egyébként sok boltban voltam utána kérdezni, illetve telefonon is érdeklődtem, de sehol nemtudtak rendelni. Bementem itt Gyöngyösön egy kb tőlem 10 percre lévő alkatrész boltba, és kis utánajárás után egyből megislettek a dolgok, van ami 2 nap mulva jön meg van ami hetek mulva, de ez mindegy is. Sőt sárvédő javító ívet is tudtak hozzá adni(ugyanis tegnapelőtt beletolattak a parkoloban:'( úgy hogy én ottse voltam, de szerencsére jelentkezett az illető). Úgyhogy még1x kösssz a segítséget! :)
'81 Corolla Liftback 2-T 1.6
szullosz
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: szullosz »

Cortez írta:Egy folytó szelep szabályzót "popmétert" keresek egy Corolla 1.6 Liftback GTI 136 LE autóba tud valaki segíteni???
Helló!

Javíts ki hi, ha tévednék:

az autódban nincs ilyen alkatrész...

Egyébént:

fojt, elfojt, megfojt, tehát fojtószelep

ja és potméter

Sz.
Cortez
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: Cortez »

nem nézem mit írok gyorsan írok nem szeretek gépelni amúgy meg nem érdekelnek a helyesírási hibák.
másrészt egy potmétert vagy pillangószelepet keresek vagy ahogy tetszik, ami vezérli a levegő és az üzemanyag menyiségét kicsit ki van kopva szal kis gáznál és nagy gáznál muködik közte nem. ezt kéne kicserélnem de csak egy helyet találtam ahol van az meg 30 rongy ezért kérdeztem hogy hátha tud valaki olcsóbban. de mondjuk lehet nem írtam le elég egyértelmuen de mindegy :)

ja és köszönöm kedvességed hogy kijavítottad helyesírási hibáimat.
Toyota Corolla 1.6 Liftback GTI 136 LE
szullosz
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Helló!

Nem vagyok Grétsy tanárúr... :-)

Biztosan a típusismeret hiánya, de azt hittem, hogy a 4A-kon csak alapjárat és teljes terhelés kapcsoló van, nem egy folyamatos gázpedál-pozíció. Küld át az alvázszámod, és én is körbenézek.

Szabber
Lackó
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2017
Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
Autód karosszéria variánsa: Crossover

Hozzászólás Szerző: Lackó »

Cortez írta:nem nézem mit írok gyorsan írok nem szeretek gépelni amúgy meg nem érdekelnek a helyesírási hibák.
másrészt egy potmétert vagy pillangószelepet keresek vagy ahogy tetszik, ami vezérli a levegő és az üzemanyag menyiségét kicsit ki van kopva szal kis gáznál és nagy gáznál muködik közte nem. ezt kéne kicserélnem de csak egy helyet találtam ahol van az meg 30 rongy ezért kérdeztem hogy hátha tud valaki olcsóbban. de mondjuk lehet nem írtam le elég egyértelmuen de mindegy :)

Hali !

Személy szerint két Toyota bontót ismerek (A Japkeren kívül). Az egyik a 15. kerületben van. Annak a telefonszáma : 405-9444. A másik a 19. kerületben. Az ő száma pedig : 06-30-238-7771.

Bár látom, nem itt a szomszédban laksz. :)

A következő rallye OB futamra viszont nem kell sokat autóznod. :)
szullosz
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

kuzsma77 írta:Hello!
Erdélyböl vagyok, van egy Corollam 1981- b?l de sajnos a motorja állitólag ritka 4k, a kaszni pedig ke70 es 2 ajtós.
A motorral van egy kis gond: az egyik hajtó kar eltört és sajnos nem kapok sehol hozzá alkatrészt.
Ha valaki tudna segiteni egy bontó cimmel, azt nagyon megköszönném
Küld el az alvázszámod, és a modelkódot.

Szabber
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Most lett sajnos egy ilyen motor egy Bp- bontó, majd később vasas martaléka :(

Keress rá Bonczi autóbontó, hátha még nem zúzták be. Garantáltan 150ezer km volt benne és iszonyat erős volt.
Ha jól tudom a 3K-H motor is közel uaz. Ha utánajársz és gyanúm beigazolódik, könnyebben találsz alkatrészt, mivel ezt starletbe is gyártották.
Egy ilyen motort cakkli pakkli talán tudsz venni Mazdállat tagunktól. (Erdei Tamás az oldalon)

Remélem segítettem
Klubelnök

Kép
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

A gázállás érzékelő potira gondol!

4A-GE-n volt. Ráadásul az övé utolsó szériás a 16szelepesekből. (Smallport)
e-bay, e-bay!!!!

Gyári cikkszám és már rendelheted is! Cseréje pedig kemény 5 perc!
Klubelnök

Kép
Cortez
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: Cortez »

És honnan tudom megrendelni, pl toyota kereskedés? a cseréjét tudom hogy 5 perc kb nem vagyok autószerelő nem értek hozzá de már én is kiszedtem 5 perc alatt.
az alvázszámom pedig:JT1L0AE9207086853

ja és az enyém az utolsó széria a 16v-ből, az enyém után milyenek jöttek, erre kiváncsi vagyok.
Toyota Corolla 1.6 Liftback GTI 136 LE
AndrewGL
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: AndrewGL »

Lackó írta:
Hali !

Személy szerint két Toyota bontót ismerek (A Japkeren kívül). Az egyik a 15. kerületben van. Annak a telefonszáma : 405-9444. A másik a 19. kerületben. Az ő száma pedig : 06-30-238-7771.
...
Utóbbit csak talicskányi pénzzel érdemes megközelíteni... :shock: :o
Válasz küldése