Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki) TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki) KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki) KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)
Sötétszürkém (majdnem fekete) nekem is van.
G6 TTE Hatchback-hez való, tehát ha van benne guminyomás matrica, ilyen autóra utal. (nem tudom E11-ben itt van-e)
Klubelnök
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki) TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki) KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki) KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)
Javítottam a linket. Tehát világosszürke
Megnézem, hogy esetleg van-e ilyen, de nem hiszem.
Klubelnök
1.6-os 4A-FE motoromhoz keresek olyan műanyag csonkot, amire a vastag felső hűtőcső van ráhúzva a motor oldalán. Úgy néz ki, hogy hajszálrepedés lehet rajta. Szerintetek csak bontóban kereshetek ilyet? Új vagy utángyártott?
1.6-os 4A-FE motoromhoz keresek olyan műanyag csonkot, amire a vastag felső hűtőcső van ráhúzva a motor oldalán. Úgy néz ki, hogy hajszálrepedés lehet rajta. Szerintetek csak bontóban kereshetek ilyet? Új vagy utángyártott?
Köszönöm!
Vegyél gyárit, az Unix is be tudja szerezni a gyári cuccokat, nekem onnan van.
Nekem is elrepedt egyszer. Az angol Liftbackben műanyag ez a csonk, a japán Sedanban még fém. Akár fémet is vehetsz. Bontottból műanyagot nem vennék csak fémet, de amúgy nem drága az új sem.
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
Köszönöm!
Vegyél gyárit, az Unix is be tudja szerezni a gyári cuccokat, nekem onnan van.
Nekem is elrepedt egyszer. Az angol Liftbackben műanyag ez a csonk, a japán Sedanban még fém. Akár fémet is vehetsz. Bontottból műanyagot nem vennék csak fémet, de amúgy nem drága az új sem.
Az újhoz adnak tömítést is (gondolom van alatta) vagy azt külön kell venni? A fémmel teljesen csereszabatos, semmi különbség nincs?
Rohadt angol gyártású típushiba
Fémet vegyél, azzal nem lesz soha gond. Csereszavatos és az a hülye "kocka gyűrű" megnyúlós tömítés se kell hozzá.
1987-től gyártott 4A-F-n
1990-től 1999-ig 4A-FE-n, 5A-FE-n, 7A-FE-n
elvileg ugyanaz van. Természetesen Japán gyártású autóról beszélünk.
Klubelnök
Pacsker írta:Rohadt angol gyártású típushiba
Fémet vegyél, azzal nem lesz soha gond. Csereszavatos és az a hülye "kocka gyűrű" megnyúlós tömítés se kell hozzá.
1987-től gyártott 4A-F-n
1990-től 1999-ig 4A-FE-n, 5A-FE-n, 7A-FE-n
elvileg ugyanaz van. Természetesen Japán gyártású autóról beszélünk.
Akkor a fém lesz a megoldás. A szerelő biztosan tudni fogja, de ha nem kell a tömítés, akkor pasztával rakja össze, vagy az sem kell? Simán fém a fémhez?
A műanyagnak van saját tömítése, adják hozzá, pontosabban bele van építve.
A fémet nem tudom, ahhoz még nem kellett nyúlni.
Csereszabatos kell, hogy legyen, ugyanarra a motorra megy.
Cikkszámot nézz a ToyoDiy-en.
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)