Autoreszelgetes
- Biagio
- Fanatikus fórumozó

Két fajta gépet használok polírozásra egy a szélvédőre, ez egy kicsit gyengép és nem üt csak szitáló mozgást végez (a szélvédőben van egy kavics felverődés és nem haragudnák, ha nem szaladna meg a szál benne). Ez a gép:
http://aruhaz.totalcar.hu/product/autoa ... -220v.html
A karosszériára pedig ezt szoktam használni:
http://www.fotexnet.hu/aeg_milwaukee_ma ... olirozogep
http://aruhaz.totalcar.hu/product/autoa ... -220v.html
A karosszériára pedig ezt szoktam használni:
http://www.fotexnet.hu/aeg_milwaukee_ma ... olirozogep
Vissza kettõ, padló, vagy nagy gáz, kis kuplung.
No injektor No ABS No Computer No problem

- Biagio
- Fanatikus fórumozó

Igen az az! Gyenge, de a szélvédőnek nem is baj, hogy nem veri és ütögeti. Csak fogni és tartani kell. Nyomásra érzékeny a készülék.DBandesz írta:Az elsőt ismerem, nekem kicsit gyengécske volt, állandóan lefogtam egy erősebb nyomással. A másodikat irigylem nagyon! Van már mindenféle korongom hozzá (3M), csak a pézt sajnáltam eddig rá. Még most is.
A másik gép pedig igazi kis szörny. Autós családból nem hiányozhat.

- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
A másodikat én is irígylem nagyon.
Kölcsön polírgépből élek mindig, de már be kéne ruházni egy újra
Az elsőt én is használtam... Egyszer nem tartottam párhuzamosan teljes lapjával a felületre, próbáltam sarok görbületezni..., el is tört a tányér felfogatója
Árulták ezt tescoba, mindenhol...
De a ragasztók csodára képesek.
Kölcsön polírgépből élek mindig, de már be kéne ruházni egy újra
Az elsőt én is használtam... Egyszer nem tartottam párhuzamosan teljes lapjával a felületre, próbáltam sarok görbületezni..., el is tört a tányér felfogatója
Árulták ezt tescoba, mindenhol...
De a ragasztók csodára képesek.
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
apró dolgok
Sziasztok!
Megvettem életem első saját kocsiját, 98-as 1,3-as szedánt.
Nagyjából rendben van, néhány szépséghibától eltekintve, kérlek adjatok tanácsot!
1 Műszerfal zöld háttérvilágítása már csak a sebességmérő bal oldalán működik. Olvastam a korábbi kommenteket, az én kocsimon is ugyanúgy működik? Az enyémben nincs fordulatszám mérő, ki lehet csak azt a részét cserélni, hogy legyen?
2 Jobb hátsó ajtóban a belső kilincsnél nincs benne a rugó. Hogyan lehet ilyet szerezni, és hogy lehet belerakni? Szét kell hozzá az ajtót bontani?
3 Az első lámpa mellett levált a gumi tömítőgyűrű. Megvan mind a kettő, szerintetek mivel ragasszam vissza?
Köszi előre is a válaszokat
Ákos
Nagyjából rendben van, néhány szépséghibától eltekintve, kérlek adjatok tanácsot!
1 Műszerfal zöld háttérvilágítása már csak a sebességmérő bal oldalán működik. Olvastam a korábbi kommenteket, az én kocsimon is ugyanúgy működik? Az enyémben nincs fordulatszám mérő, ki lehet csak azt a részét cserélni, hogy legyen?
2 Jobb hátsó ajtóban a belső kilincsnél nincs benne a rugó. Hogyan lehet ilyet szerezni, és hogy lehet belerakni? Szét kell hozzá az ajtót bontani?
3 Az első lámpa mellett levált a gumi tömítőgyűrű. Megvan mind a kettő, szerintetek mivel ragasszam vissza?
Ákos
- Layosh
- Fanatikus fórumozó

Re: apró dolgok
Szia Ákos!akoshege írta:Sziasztok!
Ákos
Grat az új autóhoz
A műszeregységet ha jól értem te fordulatszámmérősre akarod kicserélni. Ha megvan az olyan műszeregység, akkor meg lehet csinálni. A műszerfalvilágításhoz meg új izzókat kell venni. Nem tudom, hogy zöld e az alap, a kollégák majd biztos megírják
A kilincset csak saját magát ki lehet cserélni, amennyire tudom egy csavar.
A lámpánál lévő gumigyűrű pedig, a "béka" lámpás corolláknak a szériahibája. Ha megvan mind a kettő, hát sima ragaccsal próbáld meg rögzíteni ha nem áll meg sehogy. Nem tudom durván hangzik esetleg pálmatex? vagy szilikon?
Remélem tudtam segíteni. De a többiek is biztos írnak jó tippet
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Vegyél 5 W-os izzókat 5-6 db-ot. Cseréld a müködöt is! Erősebblesz és nem fognak eltérni.
Szerintem elő van kábelezve, hogy a fordszámmérő is müködjön, igy elég csak a müszeregységet cserélni.
Szélvédőragasztó a lámpatömtéshez. Lehet venni kis tubusos kiszerelésben is és nem kell kinyomó igy hozzá
Kilincs nemiszem, hogy egy csavar. Le kell bontani a kárpitot 99%. (neilyedj meg tőle) és belülről lesz felfogatva a kilincs az ajtólemezbe amit crova-val simán elérsz. 2 db 10es fejü anya. Ja és a zár részét ki kell akasztani óvatosan! ja nincs zár, hátsó ajtó
Gratula az autóhoz!
Szerintem elő van kábelezve, hogy a fordszámmérő is müködjön, igy elég csak a müszeregységet cserélni.
Szélvédőragasztó a lámpatömtéshez. Lehet venni kis tubusos kiszerelésben is és nem kell kinyomó igy hozzá
Kilincs nemiszem, hogy egy csavar. Le kell bontani a kárpitot 99%. (neilyedj meg tőle) és belülről lesz felfogatva a kilincs az ajtólemezbe amit crova-val simán elérsz. 2 db 10es fejü anya. Ja és a zár részét ki kell akasztani óvatosan! ja nincs zár, hátsó ajtó
Gratula az autóhoz!
Klubelnök
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Köszi srácok, hétvégén nekiállok az ajtónak meg a lámpa gumi tömítésnek.
A műszerfal háttérvilágításnál nem a színe nem tetszik, hanem hogy nem világít:)
Akkor azt mondjátok, hogy csak izzókat kell benne cserélni? A szétszerelését hol kezdjem?
Tudtok Budapesten valami olyan boltot, ahol az ilyen "filléres" alkatrészeket lehet kapni?
A műszerfal háttérvilágításnál nem a színe nem tetszik, hanem hogy nem világít:)
Akkor azt mondjátok, hogy csak izzókat kell benne cserélni? A szétszerelését hol kezdjem?
Tudtok Budapesten valami olyan boltot, ahol az ilyen "filléres" alkatrészeket lehet kapni?
98-as sedan 1,3
- Biagio
- Fanatikus fórumozó

Ezeket az alkatrészeket nagyobb autósboltban (pl. Bárdi, Unix, stb.) be tudod szerezni. Mindenképp elöbb a középső konzolt kell megbontani, hogy majd a műszeregység kijöjjön, mert egybe van építve, hogy takarjon. Egy két csavar le ki patt és már tied a pálya.akoshege írta:Köszi srácok, hétvégén nekiállok az ajtónak meg a lámpa gumi tömítésnek.

Megcsináltam, tök jó lett!
Sajna az égőkre rá volt ragadva az a kis zöld gumi, meg el volt fáradva és nagyon repedezett, uh nem sikerült mindet megmenteni, de volt még egy tartalék, azt ráraktam. most tök jól világít:)
A belső kilics rugóra azt mondték a Bárdinál, hogy nem lehet külön kapni, csak teljes kilinccsel együtt, vagy próbáljam bontóban. Ha esetleg valahol látnátok vagy hallanátok róla, hogy van ilyen, akkor szóljatok légyszi!
A lámpa körüli gumit még nem ragasztottam meg, de meg fogom. Szerintetek az a fajta ragasztó, ami ilyen pisztolyból nyomható ki, ami felmelegíti és megolvasztja a bele való rudat (nem tudom mi a szakszerű neve) az jó lehet hozzá?
Sajna az égőkre rá volt ragadva az a kis zöld gumi, meg el volt fáradva és nagyon repedezett, uh nem sikerült mindet megmenteni, de volt még egy tartalék, azt ráraktam. most tök jól világít:)
A belső kilics rugóra azt mondték a Bárdinál, hogy nem lehet külön kapni, csak teljes kilinccsel együtt, vagy próbáljam bontóban. Ha esetleg valahol látnátok vagy hallanátok róla, hogy van ilyen, akkor szóljatok légyszi!
A lámpa körüli gumit még nem ragasztottam meg, de meg fogom. Szerintetek az a fajta ragasztó, ami ilyen pisztolyból nyomható ki, ami felmelegíti és megolvasztja a bele való rudat (nem tudom mi a szakszerű neve) az jó lehet hozzá?
98-as sedan 1,3
- Bardos6
- Aktív fóruméletet élõ

Hello én ragasztópisztolyként ismerem s biztos hogy nem jó 1.mert nem flexibilis 2.mert ha vizet kap azonnal elválik majd a lámpádtól.
Valami szilikonos ragasztó kéne amivel ablakot meg akváriuot ragasztanak.
- Biagio
- Fanatikus fórumozó

Ez említett ragasztót én sem támogatnám, ha nem muszály! Hobby célra megfelelő vagy beltérnél. Víz álló képessége nulla. Amit ajánlani tudnák szélvédő ragasztó (ehez kell kinyomó pisztoly), vagy két komponensű 3M-es.