A Historic Garage-ról belsőségen olvastam, azért volt betervezve, hogy oda mindenképp elmegyek, aztán kiderült, hogy egybe van építve a legnagyobb Toyota kiállítással Tokyoban.

Sajnos az autókról sok infót nem tudok mondani, mert nem nagyon voltak kirakva táblák, hogy pontosan mi micsoda és mit tud. Ami engem igazán lenyűgözött, az, hogy gyakorlatilag bármibe bárhol bele lehet ülni (persze az über versenygépeket leszámítva) autószalonban, kiállításon. Tavalyelőtt is volt kint barátnőm, akkor elment egy autóstalálkozóra nekem képeket csinálni (amik már sajnos nincsenek meg), de ott ő például beleülhetett egy 2000GT-be!!! Valaki kivitte a találkozóra (egyébként kettő is volt kint) és bárkinek megengedte, hogy beleüljön, képzelhetitek.
Sajnos lefotózni nem tudtam, de láttam forgalomban Lamborighini Countach egy átlagos kedd délelőtt... Ami furcsa, hogy az igazi oldschool JDM csodákat nagyon ritkán lehet látni utcán, én két hét alatt kevesebbet láttam mint új Lambot vagy Ferrarit.
Az európai autók, főleg a luxusautók nagy része balkormányos.
Kis közlekedéskultúrális infó, ami nekem nagyon furcsa volt: mentők akármennyire sietnek és villogóval jönnek, nem mennek át a piros lámpán. Gondolom azért, mert olyan irdatlan tömeg van mindenhol (zebrákon), hogy nem lehetne biztonságosan megoldani, hogy 70-el áthajtson ennyi ember között, de ez csak tipp. Viszont érdekes nézni a villogó siető rendőr/mentő autót, ahogy vár a sorára.
Egyébként ajánlom mindenkinek, hogy nézegesse a repjegyeket, jobb napokon 120-140ezerért lehet már retour repjegyet kapni, ha talál az ember valami olcsó szállást, egy heti szupermarketes olcsó kész kaján el lehet lenni jó szívvel (ha az ember nem nagy gasztrobuzi) és rengeteg mindent meg lehet nézni ingyen, szóval nem annyira horror talán, mint régen lehetett a drága repjegyekkel. Arra fel kell készülni, hogy senki, de tényleg senki egy árva mukkot nem beszél angolul, még a legalapabb szavakat se, de ez nem zavarja őket, nyugodtan nyomják a japán szöveget, te meg csak pislogsz.
Plusz egy tipp, bár ez szerintem minden utazásra és minden országra igaz, el kell menni a legnagyobb bolhapiacokra külvárosokban hétvégén, ott lehet igazi kincseket találni (autós/nem autós).