AutóHiFi szerelés, és minden ami hozzá tartozik

Technikai okfejtések, hasznos tippek, leírások. Önállóan megvalósítható kisebb-nagyobb szervizelések és átalakítások.
gergohun
Visszajáró
Visszajáró

Re: AutóHiFi szerelés, és minden ami hozzá tartozik

Hozzászólás Szerző: gergohun »

Nagyon köszönöm a segítséged.Rádió biztonsági kódot nem kért Tőled? Mert igazán azt sem tudom hogy hogyan tudnám kideríteni.Nekem elég lesz a jack végű,mp3 lejátszóra,telefonra rá tudom dugni.Sajnos annyira nem értek csináld magad-hoz.Hogy tudnám leszedni ezt a középkonzolt.Mert akkor meg tudnám nézni hogy milyenek a pin-ek elrendeződése és hogy mi van azzal az Y kabellel :D Még valami írtad hogy kellene a rádióm gyári száma hogy le tudjam ellenőrizni hogy kompatibilis-e? Csatolok egy képet ez akkor 6+6-os ahogy nézemKép
gergohun
Visszajáró
Visszajáró

Megnéztem ebayen a hirdetést de nem írt semmilyen számod,csak felsoroltam hogy ezekhez jó állítólag: (az enyém 2004 12.havi)
Toyota 2x6P connector,4Runner 2003-2010,Avalon 2005-2010,Camry 2005-2010,Celica 2003-2010,Corolla 2005-2011,FJ Cruiser 2007-2010,Highlander 2004-2010,Land cruiser 2003-2010,Matrix 2003-2010, MR2 2004-2010,Prius 2004-2010,RAV4 2003-2010,Sequoia 2005-2010,Sienna 2004-2010,Solara 2004-2010,Tacoma 2005-2010,Tundra 2004-2010,Venza 2009-2010,Vitz 2006-2010, Yaris 2006-2010,

Találtam egy gyors videot hogyan tudom leszedni a kozépkonzolt,úgyhogy erre találtam választ =)
És egy képet a rádió hátuljáról: Szerinted/tek?Kép
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

ITT megtalálod a gyári fejegységek lábkiosztásait.
Ellenőrizz azért jó pár helyen.
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2007
Autód típusa (és generációja): Verso
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: MPV

Hozzászólás Szerző: bepi81 »

gergohun írta:Nagyon köszönöm a segítséged.Rádió biztonsági kódot nem kért Tőled? Mert igazán azt sem tudom hogy hogyan tudnám kideríteni.Nekem elég lesz a jack végű,mp3 lejátszóra,telefonra rá tudom dugni.Sajnos annyira nem értek csináld magad-hoz.Hogy tudnám leszedni ezt a középkonzolt.Mert akkor meg tudnám nézni hogy milyenek a pin-ek elrendeződése és hogy mi van azzal az Y kabellel :D Még valami írtad hogy kellene a rádióm gyári száma hogy le tudjam ellenőrizni hogy kompatibilis-e? Csatolok egy képet ez akkor 6+6-os ahogy nézem
Igen, ez az újabb, 6x6-os kiosztású csati. Az E12 Corolla és T25 Avensisektől kezdve már ilyennel szerelték gyárilag az EU-i piacra szánt Toyotákat. :wink:
Szerintem nem lősz bakot, ha megrendeled ezt a kábelt. Ha megérkezik, kiderülhet még, hogy szükséges az említett Y-kábel is, de mindez attól függ, hogy a multikormány vezérlőszálai hogyan/hová lettek behúzva.
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

gergohun írta:Megnéztem ebayen a hirdetést de nem írt semmilyen számod,csak felsoroltam hogy ezekhez jó állítólag: (az enyém 2004 12.havi)
Toyota 2x6P connector,4Runner 2003-2010,Avalon 2005-2010,Camry 2005-2010,Celica 2003-2010,Corolla 2005-2011,FJ Cruiser 2007-2010,Highlander 2004-2010,Land cruiser 2003-2010,Matrix 2003-2010, MR2 2004-2010,Prius 2004-2010,RAV4 2003-2010,Sequoia 2005-2010,Sienna 2004-2010,Solara 2004-2010,Tacoma 2005-2010,Tundra 2004-2010,Venza 2009-2010,Vitz 2006-2010, Yaris 2006-2010,

Találtam egy gyors videot hogyan tudom leszedni a kozépkonzolt,úgyhogy erre találtam választ =)
És egy képet a rádió hátuljáról: Szerinted/tek?
Ja, értem, évjáratra és típusra adta meg az eladó a kompatibilitást... Sebaj, én ebben az esetben azt tenném (ha 100%-ig biztosra akarénk menni), hogy az eladónak küldenék egy üzenetet, leírva benne a fejegység pontos gyári számát, a lábkiosztások számát és helyzetét (12 PIN - 6x6) és konkrétan megkérdezném, hogy a hirdetett termék ezzel kompatibilis-e. Tudnia kell. Ha mégsem lesz jó valami miatt, megreklamálod és visszakéred/kapod az árát, veszítenivalód nincs.

Ha Y-kábel fog kelleni (nekem van egy olyan érzésem, hogy fog kelleni), akkor ezt keresd, csak 6x6-os kiosztásban.
http://www.aliexpress.com/snapshot/6030803012.html

Fura volt az én történetem, mert az ebay-es hirdetés szerint Plug'n'Play működik az AUX kábel, pedig nem. Persze, én megreklamáltam, hogy nem működik: csináltam telefononnal egy szemléltető videót is, amiben világosan megmutattam az eladónak, hogy a P'n'P terméke mégsem P'n'P, vagy esetleg pont egy hibásat küldött. Szerencsémre küldött tök ingyen egy másikat is... Ekkor jöttem rá, hogy nekem kell még hozzá az Y-kábel is. Azt beszerezve és összecsatlakoztatva már tökéletesen működött, működik azóta is.
A legjobban azt szeretem benne, hogy az iPhone (30 PIN-es) tápkábellel nemcsak tölti is az aksit, hanem a zenét is lejátsza, és a navigáció is az autó hangszóróin keresztül szól. :-)
A szimpla jack kábellel is ugyanígy működik.
gergohun
Visszajáró
Visszajáró

Szuper köszönöm szépen a bőséges infót így fogok eljárni ahogy írtad,ha meg megjön és kelleni fog a kábel akkor rendelek utólag azt is,vagy keresek valakit aki szétkapja a rádiót és meg tudjuk nézni.Hol találom meg a rádióm gyári számát? Csak a hátulján? Biztonsági kóddal kapcsolattban nem volt problémád? köszi
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

gergohun írta:Szuper köszönöm szépen a bőséges infót így fogok eljárni ahogy írtad,ha meg megjön és kelleni fog a kábel akkor rendelek utólag azt is,vagy keresek valakit aki szétkapja a rádiót és meg tudjuk nézni.Hol találom meg a rádióm gyári számát? Csak a hátulján? Biztonsági kóddal kapcsolattban nem volt problémád? köszi
Bocs, hogy csak most válaszolok...
kód nem kellett egyszer sem, nem tudom, hogy az E12 kér-e esetleg (szerintem nem)... viszont, a hangzásképet és az összes rádióállomást újra be kell állítani, minden akkusaru levételnél.
A gyári szám nálam szerepel a fejegység elején, de a hátulján 100%, hogy neked is rajta van.
Esetleg meg lehetne nézni az autó használatiját, hogy mit írnak a rádió(k)ról, hátha abban is szerepeltetik a típusszámokat. ;)

Azért, ha megérkezik a cucc, jó lenne, ha írnál, hogy stimmel-e. Érdekel...
gergohun
Visszajáró
Visszajáró

Szerbusz! Bocsi hogy csak most írok köszönöm a válaszod,sajnos nem volt időm rá,ha van rá mód tempomattal együtt akarom majd beszereltetni =) Írni fogok ha bent van!
gergohun
Visszajáró
Visszajáró

Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni, egyik napról a másikra beszart a gyári fejegységem,minden elment rajta nem csak a rádió.Mi lehet vele a gond? Köszönöm
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Biztosíték?
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
gergohun
Visszajáró
Visszajáró

Megpróbálom =)
gergohun
Visszajáró
Visszajáró

1 hét után spontán megjavult a rendszer =D
kari
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: kari »

A rádióm hirtelen elnémult. Még a gyári kazettás fejegység van benne, de eddig tökéletesen működött. Most akárhova állítom a rádiót, nem jön belőle hang. Automata keresésben pedig nem talál csatornákat. A kazetta része bejátszókazival tökéletesen működik. Mi lehet a gondja?
'03 E12 1.4 VVT-i HB
Toytib
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Toytib »

PiciPeti írta:Hát, azért szerintem mindenféle szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy ~200e-ből különb rendszert építettem, mint bármilyen gyári, sokhangszórós csoda. :roll:
Azért ez igen kemény kijelentés :roll:
Ezek szerint nem hallottál még komoly gyári hangrendszert :wink:
Nem bántani akarom a Corollát, de akármit csinálhatsz vele, a kárpitok minősége miatt nem lehet kiugróan magas színvonalú hangzást építeni bele.
Másodszor, amikor el indulsz vele, egyrészt a rugózott és rugózatlan tömegek rossz százalék aránya, másrészt a kerékjáratok és felfüggesztési pontok becsatlakozásai miatt olyan frekvenciák generálódnak, amik teljesen tönkreteszik az álló helyzetben még csak-csak jó minőségűnek tűnő hangrendszert.

Egy komolyabb rendszerben hangmérnökök és akusztikai mérnökök terveznek meg egy olyan rendszert ahol hónapok munkájával tudják elérni, hogy közel tökéletes legyen.

Ez nem azt jelenti hogy telepakolják bitumen lapokkal a lemezeket, hanem olyan akusztikai járatokat terveznek az üregekbe, amik elnyelnek nem oda illő frekvenciákat és esetlegesen felerősítenek olyanokat amik kioltják egymást.
Ez egy igen jól fizetett szakma, amit én nagyon elismerek és nagyon nem szabad alábecsülni a jelentőségét.

Nehogy félreérts nem azt akarom mondani hogy neked biztosan nem szól szépen az autódban a zene, de ajánlom hogy hallgass meg egy Lexus-t amibe Mark Lewinson, esetleg egy komolyabb Audi-t amibe a Pioneer tervezte a redszert, esetleg egy Mercedes-t amibe a harman/kardon mérnökei tettek csodát, vagy csak hallgass egy nem túl nagy teljesítményű de mégis iszonyatosan szépen szóló cuccot amit a Fujitsu követett el a Celica ST185 valamelyik limitált kiadásában 10 hangszóróval.
Nekem ezekhez volt szerencsém és sok esetben egy akusztikai orgazmus egy ilyent meghallgatni egy utólagosan "otthoni" körülmények között épített cucc után.
AE82 Gt 4AGE smallport 1987
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
PiciPeti
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: PiciPeti »

Sok gyári rendszert hallottam már, amik közül rendre a Mark Lewinson-t találtam én is a legjobbnak. De pl színpad egyikben sem volt. Ülök a zene közepén, aminek szerintem tompa, és erőtlen az alja, és dinamikátlan a teteje. A zenészek, hangszerek nem különülnek el, nincs se mélysége, se magassága a térnek.
Az erőtlenség pedig az erősítő, és a hangszórók miatt érthető, ha szétbontasz egy ilyet. Gagyi kábelezés, olcsó hangszórók. Pl a gyári sub felépítése gyengébb, mint az én mélyközepemé. Magasok is általában kis átmérőjűek (20mm), így a mélyközepeknek kell nagyon széles sávban szólniuk, valószínű ezért nem tudnak normális színpadot generálni, és dinamikátlan a teteje. Időkorrekciót nem tudom, hogy használnak-e bármelyik gyári rendszerben, sose néztem meg tüzetesebben, de fülre nemnagyon, és beállítást sem találtam rá. Pedig 10cm magasságkülönbséggel már elmegy a fázis a hallgató fülétől... :roll:

A 10 hangszóró egy vicc, olyan mint a lóerőhajhászás. Nem attól lesz jó egy rendszer, hogy mindenhova hangszórót teszünk... :)

A reflexiók, és elnyelődések jó része kioltható ügyes vágással, és fázissal. Természetesen menet közben ez el fog mászni, de ez igaz egy gyári rendszerre is. Kétlem, hogy a gyári rendszer figyelné az üvegek rezonanciáját, vagy a beltér hőmérsékletét. :D
Minőséget, részleteket úgyis csak álló helyzetben, vagy nagyon jó minőségű úton fogsz hallani, legyen az gyári, vagy aftermarket rendszer.

Ha mindez nem győzött meg, nézzük a dolog pénzügyi oldalát. Sajnos már nincs olyan, hogy csak Mark Levinson csomag, mindig valami mással kínálják együtt, szóval nem meghatározható, mennyit kérnek a zenéért. De mint írtam, az én motyóm új, bolti ára, ~1 milla, még ha feltételezzük, hogy a gyártó olcsóbban veszi, és nem is akar többet keresni rajta, mint egy átlagos kereskedő, akkor se jön ki a matek. Emlékeim szerint 4-600e volt anno a Lewinson felár.

Végezetül pár kép:
Lewinson erősítő:
http://www.clublexus.com/forums/lexus-a ... n-amp.html

Az én felállásom:
Magasnak: Kép
Mélyközépnek: Emphaser EA490
Subnak: Signat RAM3

Hangszórókra ugyanez igaz, és van egy tippem, hogy fejegységben sem más a helyzet. :roll:

Szívesen megmutatom neked, hogy milyen a Corolla, kíváncsi is lennék a véleményedre. :)

Ugyanakkor tisztában vagyok vele, hogy szinte sehol sem vagyok hifizésben, az idei SQPA első fordulóján az első körben kiestem (bár csak hajszál híján, és összesítettben se lettem utolsó), hallottam fényévekkel jobb, pontosabb rendszereket, kb hasonló összegben.

Bocsi a hosszú írásért, remélem nem tűnik önfényezésnek, de igyekeztem tényszerű dolgokat írni, és szemléltetni.
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
Válasz küldése