Autoreszelgetes
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Re: Autoreszelgetes
Köszi!
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
- joco60
- Visszajáró

Sziasztok!Pacsker írta:Kedves Joco60!
Sajnálom, hogy így jártál.
Ugyan nem vagyok Toyota szerelő, de még sosem hallottam olyat, hogy Toyota katalizátor úgy elduguljon, hogy amiatt szétnyomja az előtte levő tűzkarikát a feltorlódott gáz. Sőt, az sem jellemző, hogy Toyota katalizátorok "elromlanak". Legtöbbünk 25-30 éves!! gyári katalizátorokkal járunk mindenféle hiba nélkül. Zöldkártyán sokszor jobb értékeket mutatnak a szondák, mint 1-2 akár 10 évvel fiatalabb autók kibocsátása.
Először is azt tanácsolnám, vidd el állapotfelmérésre egy másik kipufogóshoz, autószerelőhöz. Gondolom nincs még bejáratott vagy ha netán a jelenlegi az, erősen átgondolnám a továbbiakat. Nem törnék senki felett se pálcát, lehet igaza van, de nekem igen érdekesnek tűnik ez a diagnózis.
Ha tényleg nagyon el van dugulva a katalizátor, akkor már annyira kéne ennie a 4ZZ-nek az olajat (nem kizárt), hogy éjjel-nappal erősen, kéken füstölne. Ha így is van, akkor is a leömlő utáni tűzkarika cseréje (filléres tétel) és az EGR szelepeinek és csöveinek tisztítása (akár otthon is megoldható) után kimennék azért az autópályára és a részecske szűrő tisztításhoz hasonlóan mennék egy 15-20 percet 4. fokozatban 130km/h-val. Ekkor a kipufogó rendszer kellően fel tud hevülni a menetszél ellenére is és a lerakódott olajsár/korom tud távozni a rendszerből. Ha valóban nagyon eltömődött a kipugfogó rendszered, akkor az első pár percben óriási füstöt fogsz látni magad mögött, majd szépen lassan múlik el. Ha lejöttél a pályáról még talán fickósabb is lesz az autó egy kicsit a jobb öblítésnek köszönhetően.
Ha ez volt a baj, akkor utána gyorsan kiküszöbölném a motor halmozott olajfogyasztását. Hisz ha cserélsz katalizátort, ha nem, az ismét el fog tömődni, ha minden más marad a régiben.
A kipufogó rendszered mindemellett nem egy katalizátorból és egy hátsó dobból áll:
Összeomolhatott (elvált a belseje és rosszul beékelődött) a középdobod is. Utóbbi jóval kisebb kiadás, így nem ártana kizárni a vásárlás előtt.
Ha netán mégis katalizátort kell venned, az utángyártottat én sem ajánlanám, ellenben a bontott gyárit annál inkább. Az imént említettem, hogy nagyon szívós darabok. Ha egy gyakorlott szeművel mész el vásárolni, vagy megmutatod neki a vásárlás után, akkor az belenéz az alkatrészbe "átnéz rajta" és máris látja, hogy nagy valószínűséggel jó-e vagy sem. Nem a bontókat hívnám elsőként. Ha jól gondolom több kasznivariánsú, netán 1.6-os motorral ellátott E12-nek a katalizátorával is megegyezhet a tied. Az internet (olx.hu, jofogas.hu, autoalkatresz.hu, racing-bazar.hu, duen.hu, vatera.hu, zsibvasar.hu....) tele van törött / bontódó / jobb kormányos E12-vel. Ezeket végigtelefonálva, lehet a bontós ár töredékéért vásárolhatsz jó minőségű alkatrészt magadnak. Az eladóval írass egy papírt, hogy az alkatrészre 1 hét vagy beépítési garanciát vállal. Ha jó az alkatrész megteszi, ne aggódj.
Ha netán nem találtál sehol, akkor a bontók: Jap-ker (Szentendre), Késmárk utca, Thököly út, Madarassy L. u. (Budapest), Kerepestarcsa, Üllő Japán és Toyota bontók. Biztosan van náluk és ők garanciát adnak az alkatrészre.
Ugyan az 1.4 VVt-id nem első generációs, ha jól gondolom, ettől függetlenül érdemes elolvasnod a motor csörgéses: viewtopic.php?f=18&t=1181
és az olajfogyasztásos topic-ot: viewtopic.php?f=18&t=1888
Ha ilyesmi baj van, akkor érdemes szakemberrel megnézetni és lassan gyűjtögetni a felújításra.
Egy Toyota-ba, ha rendszeresen cseréltek jó minőségű olajat, nem feltétlenül gond a 380 ezer km-es futásteljesítmény. Nem kevés, de lehet szerencséd van.
Egy szelepállítást (hézag ellenőrzést) viszont ne sajnálj a motortól. Sok múlhat rajta.
A gyertya csere mindenképp illene, ha már régiek.
Gyári cikkszáma: 90080-91194
Denso-t vagy NGK-t ajánlanék.
A Denso cikkszáma elvileg K16TT, az NGK-é elvileg BKR5EYA-11.
Mindkettő 1500 Ft alatti tétel /db.
Javaslom a "kötelezők" cseréjével kapcsolatban az alábbi topic-ot: viewtopic.php?f=5&t=1375
Szívből remélem, hogy sikerül töredékéből (akár egy tűzkarika cseréjéből) megúszni a problémát és nem vered magad óriási költségekbe a kipufogó rendszert illetően.
Ma voltam kipuffantós ismerősnél és elvágta a 2.katalizátor után a csövet..1 ..így próbáltuk ki de semmi javulás..le lett szerelve a legfelső katalizátor is ..a hátsó szép szürke volt..nem javult semmit sem ,amikor le lett szerelve a felső katalizátor illetve a két csavar meg lett lazítva hogy könnyebben jöjjön ki a gáz ..akkor is olyan géppuska hangja volt. Tehát a kipuffantó teljesen tökéletes állapotban van
2001 Toyota Corolla Combi 1,4 VVT-i / ZZE120/ Terra 
Sziasztok! Nekem van egy 1998-as békalámpás corollám 4E-FE motorral. Az a probléma vele hogy amikkor kis sebességnél 40km/h-nál negyedikben odalépek neki akkor kicsit rángat puffan egyet aztán megindul. Gyertyákat kicseréltem Densot raktam bele egy picit mintha jobb lenne nem mindig csinálja. Például 20km/h-nál másodikban is csinálja. Meg amikor elkezdek gyorsítani akkor ammedig tart a gyorsulás olyan mintha egy picit valami ciripelne de ahogy leveszem a lábam a gázról abbahagyja, de alig lehet hallani a ciripelést. Ha mondjuk 90-100-al megyek akkor szépen megy a motor nem ciripel nem csinál semmi rendelleneset csak ha gyorsítok. Az autó az erejéből nem vesztett semmit, nem gyengébb mint egy ugyanilyen corolla. Előzésnél sincs vele semmi probléma. Mielőtt a gyertyákat nem cseréltem hidegen alapjáraton kicsit ingadozott olyan mintha hirtelen leesik a fordulat aztán meg gyorsan visszajön. Kb 1-2 perces állásnál pl lámpánál olyan négyszer csinálta de hidegen. Ahogy a gyertyákat kicseréltem ez a probléma megszűnt de a fent leírtak nem. A válaszokat előre is köszönöm.
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1998
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
- Autód felszereltségi jelölése: Terra
Gyorsításnál kis ciripelés nekem is van 4A-FE-n, talán mindkét autónál. Lassításnál is előfordul hasonló a sedanon, azt lehet hogy a kipufogó rezgőcső csinálja. Én nem aggódok egyelőre.gery1213 írta:Sziasztok! Nekem van egy 1998-as békalámpás corollám 4E-FE motorral. Az a probléma vele hogy amikkor kis sebességnél 40km/h-nál negyedikben odalépek neki akkor kicsit rángat puffan egyet aztán megindul. Gyertyákat kicseréltem Densot raktam bele egy picit mintha jobb lenne nem mindig csinálja. Például 20km/h-nál másodikban is csinálja. Meg amikor elkezdek gyorsítani akkor ammedig tart a gyorsulás olyan mintha egy picit valami ciripelne de ahogy leveszem a lábam a gázról abbahagyja, de alig lehet hallani a ciripelést. Ha mondjuk 90-100-al megyek akkor szépen megy a motor nem ciripel nem csinál semmi rendelleneset csak ha gyorsítok. Az autó az erejéből nem vesztett semmit, nem gyengébb mint egy ugyanilyen corolla. Előzésnél sincs vele semmi probléma. Mielőtt a gyertyákat nem cseréltem hidegen alapjáraton kicsit ingadozott olyan mintha hirtelen leesik a fordulat aztán meg gyorsan visszajön. Kb 1-2 perces állásnál pl lámpánál olyan négyszer csinálta de hidegen. Ahogy a gyertyákat kicseréltem ez a probléma megszűnt de a fent leírtak nem. A válaszokat előre is köszönöm.
A fordulatszám ingadozás téma: tisztítsd ki a pillangószelepet és az alapjárati szelepet ! Lehet venni teszkóban karburátor tisztító sprayt, azzal kellene. Korábban leírtuk részletesen, hogyan kell. Megéri, nekem is megszűnt a fulladozás, ingadozás tőle.
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
- Slampixxx
- Fanatikus fórumozó

2S-ről 3SGE-re cserénél féltengelyek mennyire kompatibilisek?
Corolla KE50 Liftback_ 1977
Corolla TE51 Liftback
Corolla TE51 Liftback DeLuxe USA_ 1979
Model F_ 1986
·A komoly vasak hátul tekernek·

Corolla TE51 Liftback
Corolla TE51 Liftback DeLuxe USA_ 1979
Model F_ 1986
·A komoly vasak hátul tekernek·

Sziasztok.
Tudtok arra valami ötletet mondani, így látatlanban, hogy mi lehet a gond, hogy reggel hidegindítás után 5-6 mp-ig kékes-szürke füstöt ereszt a motor és elég büdös (égett olaj) a füstje?
Aztán hirtelen megszünik, menet közben sem füstöl, sőt meleg motornál alapjáraton sem, sehogy...
Csak hidegen, néhány másodpercig...
1.4. D4D 2004 Corolla
Köszi a válaszokat.
Tudtok arra valami ötletet mondani, így látatlanban, hogy mi lehet a gond, hogy reggel hidegindítás után 5-6 mp-ig kékes-szürke füstöt ereszt a motor és elég büdös (égett olaj) a füstje?
Aztán hirtelen megszünik, menet közben sem füstöl, sőt meleg motornál alapjáraton sem, sehogy...
Csak hidegen, néhány másodpercig...
1.4. D4D 2004 Corolla
Köszi a válaszokat.
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Kapcsolat:
Szelepszárszimering? Ha kék
Ha szürke, akkor inkább befecskendezési / gyertyás gond?
Ha szürke, akkor inkább befecskendezési / gyertyás gond?
Klubelnök
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Köszi a választ. Melyik fáj jobban? A? Vagy B? 
- toytomi
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1989
Lehet porlasztó baj lesz. Rá kellene nézni géppel, hogy milyen értékeket mutatnak. Ez a drágábbik eset.
A szelepszár szimmering se egyszerű mutatvány, ott inkább a munkadíj lesz több, mert időigényes munka.
Szokott háromhengerezni? Izzítógyertyákra is érdemes lehet ránézni.
A szelepszár szimmering se egyszerű mutatvány, ott inkább a munkadíj lesz több, mert időigényes munka.
Szokott háromhengerezni? Izzítógyertyákra is érdemes lehet ránézni.
CE90 XL Liftback - Kouki, 1C
Köszönöm Toytomi a választ. Szerintem is szelepszár szimmering lehet...Háromhengerezni nem szokott. Inkább kékes a füstje kb 3-4-5 mp-ig...
Mást nem tudok, beviszem a Mayerhez, csinálunk egy diagnozist, és megbeszéljük miket lehet tenni...
2004-es Corolla, 95000 km-mel. Szabad ilyet csinálni egy km után??
Mást nem tudok, beviszem a Mayerhez, csinálunk egy diagnozist, és megbeszéljük miket lehet tenni...
2004-es Corolla, 95000 km-mel. Szabad ilyet csinálni egy km után??
Szinte 100% hogy a porlasztókkal lesz a baj.
Sajnos vannak problémák alaphangon a bosch befecskendező rendszerekkel, de elég egy rossz helyen való tankolás és már károsul is a rendszer.
Az itthoni gázolaj eleve katasztrófa az adagoló javítósok szerint.
Több cég, pl. a mercédesz nem vállal garanciát az itthon használt dízel autók üzemanyag rendszerére.
A javaslatok igen erősen megoszlanak.
Van aki szintetikus 2t olajat ajánl a gázolajhoz adagolni, van aki egyéb drága üzemanyag adalékokra esküszik.
Tény és való hogy igen gyenge minőségű a dízel üzemanyag kishazánkban
Sajnos vannak problémák alaphangon a bosch befecskendező rendszerekkel, de elég egy rossz helyen való tankolás és már károsul is a rendszer.
Az itthoni gázolaj eleve katasztrófa az adagoló javítósok szerint.
Több cég, pl. a mercédesz nem vállal garanciát az itthon használt dízel autók üzemanyag rendszerére.
A javaslatok igen erősen megoszlanak.
Van aki szintetikus 2t olajat ajánl a gázolajhoz adagolni, van aki egyéb drága üzemanyag adalékokra esküszik.
Tény és való hogy igen gyenge minőségű a dízel üzemanyag kishazánkban
AE82 Gt 4AGE smallport 1987
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
Tibi, a korszerű CR dízelekre is lehet jó hatással a full szint 2T olaj? A PD-s motorba tudom, hogy jó, tesom is használja évek óta (Makitát).
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
Köszi Tibi a tippet. A Mayernél megállapították: "injectorok kiválóan működnek, computer hibakódot nem jelzett, motor működése rendben"
Reggel beindítottam és ugyanúgy füstöl 10 mp-ig szegényke, gyönyörű kékesen, "égettolaj szaggal"...utána semmi..
Vizsgán a kibocsátás értékek és kiválóak lettek, természetesen nem meglepő, hisz meleg motornál minden ok.
Na most ilyenkor mi van?
Reggel beindítottam és ugyanúgy füstöl 10 mp-ig szegényke, gyönyörű kékesen, "égettolaj szaggal"...utána semmi..
Vizsgán a kibocsátás értékek és kiválóak lettek, természetesen nem meglepő, hisz meleg motornál minden ok.
Na most ilyenkor mi van?
Tudtommal ártani nem árthat.bepi81 írta:Tibi, a korszerű CR dízelekre is lehet jó hatással a full szint 2T olaj? A PD-s motorba tudom, hogy jó, tesom is használja évek óta (Makitát).
Ami viszont nagyon jó cucc az a LIQUI MOLY "K" adalék Rendelési kód: LIMO2616
Több ismerős és családtagok is használják dízelekbe.
Természetesen nem fog tőle 1literrel kevesebbet fogyasztani, de valóban szebben jár a motor kb. 100Km után.
AE82 Gt 4AGE smallport 1987
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1998
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
- Autód felszereltségi jelölése: Terra
Sziasztok,
a sedanunk belső tere sokkal jobban porosodik, mint a liftback. Emellett a sedannak valahogy gyengébb az egész szellőzése.
Arra gondoltam, hátha az utastérszűrő előtt valahol "kifúj" a rendszer...
Találkozott már valaki ilyennel ? Hol és hogyan érdemes keresgélni ?
a sedanunk belső tere sokkal jobban porosodik, mint a liftback. Emellett a sedannak valahogy gyengébb az egész szellőzése.
Arra gondoltam, hátha az utastérszűrő előtt valahol "kifúj" a rendszer...
Találkozott már valaki ilyennel ? Hol és hogyan érdemes keresgélni ?
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F