ELADÓ COROLLA

A klub által kiemelt autó hirdetések vagy keresendő járművek, vásárlási segítségek. Internetről, saját forrásból...
attila91
Visszajáró
Visszajáró

Re: ELADÓ COROLLA

Hozzászólás Szerző: attila91 »

Telefonon azt az infot kaptam, hogy motor szépen jár, kaszni pedig nem olyan mint a hirdetésben leírtak, hátsó lengéscsillapítók pedig majd cserések lesznek előbb-utóbb. Próbakör után Tibi nem telefonált úgyhogy gyanítom, hogy különösebb gond nem lehetett. Csábító nagyon az ajánlat semmi kétség, de azt hiszem várok még a vétellel :) Aki ott volt remélem azért ír egy "élménybeszámolót" a részletekről.

Nem tudom végül ki ment el megnézni az autót, de kérem jelezzen nekem vagy Tibinek, hogy mivel tartozom a fáradozásért :) Köszönöm :)
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Leírtam jó hosszan, de közben kijelentkeztem és elveszett :( :( :evil: :evil: :evil: :evil:
Toytib tud mindent.

Szuper kis autó!
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
IceRocko
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Autód gyártási éve: 1992
Autód típusa (és generációja): Corolla E10
Autód felszereltségi jelölése: XLi
Autód karosszéria variánsa: Sedan (4 ajtós)

Hozzászólás Szerző: IceRocko »

Nos,

Pacskerral voltunk megnézni.
Kívülről tipikusan olyan, mint egy ilyen korú és idős úr által használt autótól várnánk. Vannak rajta sérülések körbe mindenhol, de egyik sem vészes. Nagyobb balesete biztos hogy nem volt, Minden a helyén van és GYÁRIAK!!! a lámpák is.
Motor teljesen rendben van, úgy megy ahogy egy ilyen 1,3as-tól azt elvárja az ember. Olaj, hűtőfolyadék szép volt benne. Egyedül a vezérlés oldalon van olajszivárgás. Állítólag szimeringek voltak cserélve, akkor csak az olajpumpánál lehet a szivárgás, mert az gyárilag pasztázva van. Szerintem egy újrapasztázással az is orvosolható.
Futómű is teljesen rendben. A hátsó gátlók hamarosan cserére szorulnak, de még használhatók. Nem kopog, nem zörög, nem nyüszög.
A felszereltsége is nagyon jó. Klimás, szervós, fényszórómagasság állítós. Minden működik!
Én a helyedben nem haboznék, mert a HAHUN lévő autók közül ár/érték arányban a legjobb és ki tudja mikor jelenik meg hasonló.
Tényleg egy idős úré volt újkora óta, látszik rajta, hogy nincs széthajtva, szétbarmolva.
EE101 Sedan, 7A-FE
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2007
Autód típusa (és generációja): Verso
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: MPV

Hozzászólás Szerző: bepi81 »

Akkor, ha ilyen típusra van szüksége, instant get!
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
attila91
Visszajáró
Visszajáró

IceRocko írta:Nos,

Pacskerral voltunk megnézni.
Kívülről tipikusan olyan, mint egy ilyen korú és idős úr által használt autótól várnánk. Vannak rajta sérülések körbe mindenhol, de egyik sem vészes. Nagyobb balesete biztos hogy nem volt, Minden a helyén van és GYÁRIAK!!! a lámpák is.
Motor teljesen rendben van, úgy megy ahogy egy ilyen 1,3as-tól azt elvárja az ember. Olaj, hűtőfolyadék szép volt benne. Egyedül a vezérlés oldalon van olajszivárgás. Állítólag szimeringek voltak cserélve, akkor csak az olajpumpánál lehet a szivárgás, mert az gyárilag pasztázva van. Szerintem egy újrapasztázással az is orvosolható.
Futómű is teljesen rendben. A hátsó gátlók hamarosan cserére szorulnak, de még használhatók. Nem kopog, nem zörög, nem nyüszög.
A felszereltsége is nagyon jó. Klimás, szervós, fényszórómagasság állítós. Minden működik!
Én a helyedben nem haboznék, mert a HAHUN lévő autók közül ár/érték arányban a legjobb és ki tudja mikor jelenik meg hasonló.
Tényleg egy idős úré volt újkora óta, látszik rajta, hogy nincs széthajtva, szétbarmolva.
Szia! Nagyon gondolkodok elhiheted : ) Voltak alap dolgok, amiket kitűztem célul és ez az autó túlszárnyalja. De a karosszériával rám hoztátok a frászt :D ugyanis tudom magamról, hogy nem tudnám megállni, hogy ne varázsoljam széppé és ez ugye pénzbe kerül, abból meg előbb-utóbb kifogyok. Megosztanád velem, hogy milyenek ezek a sérülések (jobb hátulja, jobb hátsó ív és perem, és amik körbe vannak milyen jellegűek)?
IceRocko
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Ha a karosszéria hibáktól tartasz csak, akkor NE TEDD! :)
Az egyik képen is látszik, hogy a jobb hátsó ív javítva volt mert nekitolattak, de sajnos nem szakszerűen javítoták. Gittelték majd nem is színhelyesen fújták le. Viszont ha pár lépésre állsz az autótól, már nem feltűnő. Az első lökhárítón van pár karc. Állítólag a rotációskapa dőlt neki. A bal oldalon van egy hosszú horzsolás. Szerintem egy polírozással ideiglenesen lehet mérsékelni a látványosságát, mert nincs megnyomva, csak a festék sérült. A csomagtér ajtó is meg van nyomva egy helyen, olyan mintha egy vékonyabb vascső dőlt volna neki.
Én mikor aputól megkaptam, nagyon ramaty állapotban volt az enyém. Az eleje enyhén törött volt, hullámos volt a motorgépháztető, a lámpák csálén álltak. A két hátsó ív nagyon szét volt rohadva, amit nagyon összegányoltatott apu majd odáig jutottak hogy csak le volt gittelve. Így jártam vele 1,5évig. Kellemetlen volt, nem ültem benne ilyen büszkén mint most, de tudtam, hogy össze fogom szedni a pénzt rá és meg fogom csináltatni a fényezést. Így is lett. A futóműve és motorikusan teljesen jó volt akkor is és nekem ez volt a fontos, hogy ne keljen vagyonokat költenem rá, annak ellenére, hogy napi használatban van.
Nem akarlak rábeszélni, mert a te döntésed, de tapasztalatból mondom, hogy én már nem egyszer bántam meg, akár alkatrész akár felni, akár bármi mást, hogy a vásárlásánál haboztam. Mert elvitték előlem és azóta se láttam ugyan olyat.
Szerintem ha ilyen autót szeretnél, akkor a legjobb választás! :D
EE101 Sedan, 7A-FE
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

(Úgy utálom, hogy mindent leírtam részletesen és nem mentettem :evil: :evil: )

Tökéletesen érvel IceRocko.
Idővel tudod szépíteni és jelenleg sem egy 10 színből álló szarrá rohadt kőműves verda. Vállalható, és műszakilag kimagaslóan jó állapotú a magyar átlag gépparkhoz képest.
Ilyen idős autónál nagyon ritka az ilyen. Ha a motorteret látnám csak, simán elhinném, hogy 50 ezret futott csak.
Klubelnök

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

Kép
Bubi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bubi »

Hé hé! Ez itt az internet. Nemsokára 500.000 lesz az ára! :D
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
attila91
Visszajáró
Visszajáró

A bal elejéről tudtam, elküldte a képet email-ben és telefonban is elmondta és szerintem is polírral eltüntethető (bocsi, hogy erről nem tájékoztattalak benneteket). A lökhárítók egyáltalán nem érdekelnek, mert ez a feladatuk :D Az ív meg az ilyen, ez benne van Azt hittem komolyabb sérülések vannak rajta. Tibivel is beszéltem, itt asszem cselekedni kell, remélem összejön :) Na most kezdhetek izgulni, hogy ne adja el a tulaj.
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Azt mondta IceRocko, hogy polírral javítható. Biztosan tuti nem tűnik el. Azt fényezni kell.
Idővel, ahogy lesz rá keret.
Klubelnök

Kép
IceRocko
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hohooo....
Én azt írtam: "lehet mérsékelni a horzsolás látványosságát." Az nem egyenlő a javítással/eltüntetéssel. :) Egyértelmű, hogy a későbbiekben fényezést igényel. :) De polírozás után az sem lesz olyan feltűnő szerintem. :D
EE101 Sedan, 7A-FE
bepi81
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2007
Autód típusa (és generációja): Verso
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: MPV

Hozzászólás Szerző: bepi81 »

Ha csak a lakk rétegbe ér a horzsolás, akkor elég a polír, ha a festéket is megsértette, akkor fényezés. Egyszerűbben: ha a körmödet merőlegesen áthúzod a karcon és érezhető a mélyedés, akkor a polír nem lesz megoldás, ott fényezni kell. Ha nem érzed, akkor elég a polír. :wink:
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
attila91
Visszajáró
Visszajáró

Srácok, beszéltem a tulajjal, Ti is szóba jöttetek :) és szerintem Nektek köszönhetően a szavát adta, hogy vasárnap az autó az enyém lesz, remélem nem gondolja meg magát : ) Tibivel megyünk reggeli órákban és ha ugyanolyan mint volt (mért ne lenne : ) ) hozom is haza. Köszönöm még egyszer a segítséget.
IceRocko
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Úgy legyen. Hajrá hajrá...
Várjuk a fejleményeket :)
EE101 Sedan, 7A-FE
attila91
Visszajáró
Visszajáró

IceRocko írta:Úgy legyen. Hajrá hajrá...
Várjuk a fejleményeket :)
Sziasztok! Elhoztam a Corollát :) Úgy tűnik jó vétel volt nagyon. Az állapota maradjon így és akkor még boldogabb leszek mint most. Az odaút egy élmény volt idegességgel fűszerezve :D A visszaút is király volt mert elmondhatom, hogy végre saját autóm van. Felhúzott ablakokkal csak a 4 kerék tapadását hallom, semmi mást. Jól megy ettől több nem is kell, stabilan viszi a 90-100-as tempót. Fogyasztásról annyit tudok mondani, hogy 20. kerületből indulva kevés benzinnel Kecskemétnél villant fel a lámpa. A komfortérzet tökéletes, de hozzáteszem baromi furcsa h ennyire alacsony. Meg kell szokni : ) Na meg tolattam ki az udvarból hátrafordulok, mondom magamban "szedán", ugyanis nem olyan vele tolatni, mint a Favorittal :D

Köszönöm srácok a segítséget, remélem egyszer eljutok talira és tudom valahogy viszonozni valamivel : ) Tibinek is külön köszönet, amiért sokat segített. Hazaút nagyon tetszett főleg, hogy jöhettem mögötte. Amúgy még el tudtam volna képzelni pár Toyotást a "konvojba" :D
Még egyszer nagyon köszönöm a segítséget : )
Válasz küldése