Légszűrő csere
Sziasztok! 2004-es 1.4 VVTi Corollám van. Furcsa hibát tapasztaltam, a légszûrõházból folyamatos, egyenletes búgó hang hallatszik. A légszûrõház felnyitásakor a hang erõsödik és a motor leállítása után néhány másodperccel szusszanó hangot ad. Olvastam a fórumon, hogy valaki már panaszkodott ilyesmire, az arra adott válasz alapján a légszûrõházba betorkolló szívócsövet körbetekertem gumiszalaggal és úgy dugtam vissza a légszûrõházba, de a probléma továbbra is fennáll. Van valakinek ötlete a megoldásra?
- Zolee11
- Gyakori látogató

- Autód gyártási éve: 2019
- Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
- Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
- Autód karosszéria variánsa: Egyéb
Légszûrõcsere
Kicseréltem az e11-es coriban a levegőszűrőt, semmi extra nem volt, később azt vettem észre a pillanatnyi fogyasztásra állítva a fedélzeti computert, hogy látszólag megnövekedett a pillanatnyi fogyasztás. Ugyanolyan gyorsításokkal sokkal nagyobb értékeket mutat mint korábban, viszont nem húz jobban, ha több üzemanyagot kap, akkor elvileg jobban is kéne mennie, ha van hozzá elég levegő is. De nem megy jobban. 5-ös sebességi fokozatban 70-80 között 7 litert ír százon, sík terep, gázt alig nyomom. Ha nem látnék ilyen adatokat, nem tűnt volna fel semmi, érzésre semmi nem változott. Alapjárat is jó, meleg motornál az alapjárat ugyanúgy 650-700 rpm.
Lehet lehúzom még egyszer a légtömegmérő csatiját és megnézem, hátha ott van valami bibi, máshoz nem is nyúltam.
Szerk. 2014.05.19. 17:13
Úgy fest semmi probléma nincs a fogyasztással, egyszerűen a szeles idő, és a téridőkontínum állása miatt többet mutatott akkor és másnap.
A probléma, ami lehet nem is volt, megoldotta önmagát, sok ilyen problémát mindenkinek!
Lehet lehúzom még egyszer a légtömegmérő csatiját és megnézem, hátha ott van valami bibi, máshoz nem is nyúltam.
Szerk. 2014.05.19. 17:13
Úgy fest semmi probléma nincs a fogyasztással, egyszerűen a szeles idő, és a téridőkontínum állása miatt többet mutatott akkor és másnap.
'19 Corolla Touring Sports 1.8 Hybrid Comfort Tech e-CVT
- joco60
- Visszajáró

Re: Légszűrő csere
Sziasztok! 2001-es 1.4 VVTi Corollám van. Furcsa hibát tapasztaltam, a légszûrõházból folyamatos, egyenletes búgó hang hallatszik. A légszûrõház felnyitásakor a hang erõsödik és a motor leállítása után néhány másodperccel szusszanó hangot ad. Olvastam a fórumon, hogy valaki már panaszkodott ilyesmire, az arra adott válasz alapján a légszûrõházba betorkolló szívócsövet körbetekertem gumiszalaggal és úgy dugtam vissza a légszûrõházba, de a probléma továbbra is fennáll. Van valakinek ötlete a megoldásra?
Előre is Köszi a választ..
pont olyan mint btamas-nak volt a januári hozzászólásában 
Előre is Köszi a választ..
2001 Toyota Corolla Combi 1,4 VVT-i / ZZE120/ Terra 
- Bubi
- Fanatikus fórumozó

Mi az a gumiszalag?
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
- joco60
- Visszajáró

Hát az olyan mint a bicigli belső és a kör résznél tettem rá de szerintem le is veszem mert nem ér semmit sem.bubidisc írta:Mi az a gumiszalag?
2001 Toyota Corolla Combi 1,4 VVT-i / ZZE120/ Terra 
- PiciPeti
- Fanatikus fórumozó

Üdv!
Nipparts légszűrőkről mi a vélemény? Eddig Blueprintet használtam, az megszólalásig egyezik a gyárival. Képről a Nipparts dettó. Viszont úgy rémlik erről a márkáról hallottam már rosszat. Vagy lehet keverem a Japanparts-al?
Nipparts légszűrőkről mi a vélemény? Eddig Blueprintet használtam, az megszólalásig egyezik a gyárival. Képről a Nipparts dettó. Viszont úgy rémlik erről a márkáról hallottam már rosszat. Vagy lehet keverem a Japanparts-al?
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
'07 E12 D-4D, Linea Luna
- cslaci105
- Aktív fóruméletet élõ

- Autód gyártási éve: 1987
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: XL
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Nem véletlen. Tudomásom szerint légszűrők terén a Blueprint gyári beszállítója a Toyotának... Tehát ugyanazt veszed meg, csak a csomagolás és az ár eltérőPiciPeti írta:Eddig Blueprintet használtam, az megszólalásig egyezik a gyárival.
1.8D XL - 1C - CE90
Corolla Verso II - 1ZZFE - ZNR11L
Corolla Verso II - 1ZZFE - ZNR11L
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1998
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
- Autód felszereltségi jelölése: Terra
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Ez így pontatlan, a Blueprint szerintem nem gyárt semmit, legfeljebb gyártat, vagy onnan vesz cuccokat, ahonnan sokan mások is.cslaci105 írta:Nem véletlen. Tudomásom szerint légszűrők terén a Blueprint gyári beszállítója a Toyotának... Tehát ugyanazt veszed meg, csak a csomagolás és az ár eltérőPiciPeti írta:Eddig Blueprintet használtam, az megszólalásig egyezik a gyárival.
Nekem vegyesek a tapasztalataim a Blueprint cuccokkal, amit eddig vettem az biztosan nem azonos a gyárival (szűrők, elosztófedél, talán stabilizátor pálca és gumi is), de elfogadható minőség.
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
- Sailtolo
- Visszajáró

- Kapcsolat:
Nekem Japanpartssal nincsenek rossz tapasztalataim,milyen paraméter kéne rosszabb legyen egy papíralapú légszűrőnél mint a gyári?
Ami tényleg rosszabb,az a "sportlégszűrő".Rosszabbul szűr,a megígért nyomásesést kizárólag a légszűrőház elhagyásával éri el (ha nem betétszűrőről beszélünk),de a csúcsteljesítményhez több okból sem tesz hozzá.
A papírszűrők MIND jobbak ebből a szempontból,a különbség közöttük elenyésző ehhez képest.
Az E11-eseknek a pollenszűrőjéhez meg keresek nektek képet

Itt pedig amit alulról keresünk

Ami tényleg rosszabb,az a "sportlégszűrő".Rosszabbul szűr,a megígért nyomásesést kizárólag a légszűrőház elhagyásával éri el (ha nem betétszűrőről beszélünk),de a csúcsteljesítményhez több okból sem tesz hozzá.
A papírszűrők MIND jobbak ebből a szempontból,a különbség közöttük elenyésző ehhez képest.
Az E11-eseknek a pollenszűrőjéhez meg keresek nektek képet

Itt pedig amit alulról keresünk

Pacskernek hála be tudok már jelentkezni a régi nevemen (Atanen),így inkább azt használom tovább!

AE111L G6R a Vadászbékaaa!!!

AE111L G6R a Vadászbékaaa!!!