Campagnola kemping jobbnak tűnik. De csak azért, mert a tó felső részén található.
Ahogy írtátok korábban (én is tapasztaltam) a nagy hegyek miatt a tó szélén csak 1x1 sávos főút van, ami tele van turista látnivalókkal, éttermekkel, szálláslehetőségekkel, kikötőkkel, strandokkal. Itt nagyon beállhat a közlekedés.
Ha a két éjszakát követően a tó Északi csücskéhez kell vándorolnunk (Hill Climb és Ausztria), akkor plusz 4x belefuthatnánk abba, hogy dugóba veszítsünk értékes órákat, ha a Déli szélesebb, öblösebb (strandosabb) részen a Lidoban szállnánk meg. Csak egy vélemény. Többséghez igazodok.
Kempingekre visszatérve van egy olyan érzésem, nem feltétlenül kell előre foglalni. Még a szezon elején leszünk és talán be-be kérdezünk mennyi az annyi. Sátor hely szinte mindig van. Persze, ha van olcsó bungalló, akkor foglaljunk. Ha csak 6 ágy van, szerintem felváltva megoldjuk, hogy valamelyikünk földön aludjon. Néha még jó is. Én vállalom egyszer.
Zoo, nem mondtad, hogy mentek kocsival Kaposvárig

... Ha úgyis jobb, mint a vonat, akkor túl van tárgyalva. Szerintem is felesleges fárasztani Gergőéket, ha költségben ugyanannyi. Ráadásul így tudnak aludni is.
Magyarul, akkor mi (Ewing, Wortex, Én) indulunk tőlem 3:00-kor és annyi a varia így, hogy nem állunk meg Budaörsön vásárolni, hanem találkozunk a Nagykanizsai Tesco-ban 5:15-kor. Ott bevásárolunk közösen, tankolunk még egy telit és útnak indulunk. Megfelel így mindenkinek?
Zoo, te mit akarsz Ewing-al? Ezt végképp nem értem

Gergohun, jól nézem, hogy tőletek már a te autóddal - Közlekessel és Zooval a hátsó üléseken - a legjobb találkozási pont Nagykanizsa? Így talán neked Magyar pályamatrica sem kell
Ha Gergohunék mégis szeretnének feljönni és Bp-ről közösen indulni , akkor (ugyan nem mondtam ilyet), de megszállhatnak nálam, ha nem zavarja őket, hogy 31 nm-en lakok és csak 1 szoba van. Persze csak akkor, ha az előző variáció nem felel meg.
Köszi a Lienz foglalást! Ha kell előleg, szólj!
Gardánál kiépített strandok főleg a Déli, öblösebb (sekélyebb) résznél vannak. Alapvetően hideg a vize, mert több 100 méter mély és a hegyekből folyik bele a hólé. Viszont kristálytiszta és álomszép, sok-sok hallal. A Déli öblösebb részen van a Lido kemping, felőlem lehetünk ott is, de akkor imádkozzunk, hogy ne legyen dugó a tó melletti úton.
A felső részen pedig kocsi letámaszt, aztán bárhol beleugrik az ember. Annó én így fürödtem és nem jött a Rendőr, hogy elvágja a torkom. Szerintem szabad. Itt sziklás a part és gyorsan mélyül (búvárkodáshoz ideális), de lehet van erre is kiépített homokos/kavicsos strand. Zoo nemrég járt arra, remélem ír beszámolót.