Autoreszelgetes
- toytomi
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1989
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Re: Autoreszelgetes
Addig kell pumpálni, amíg teljesen felkeményedik. Meg még segíthet valaki indítózás közben is pumpálni egy pár másodpercig, úgy tutira jó lesz. 
CE90 XL Liftback - Kouki, 1C
Re: Váltóhiba
A végső megoldás az volt, hogy elvittem ide:vigb írta:Az olajcserén már túl vagyunk...toytomi írta: Szerintem kérdezd körbe a bontókat mennyiért lenne. Aztán kérj egy árajánlatot, hogy nagyságrendileg mennyibe kerülne a javítás.
Ha olcsóbban jön ki egy bontott + a le-felszerelés munkadíja, akkor én azt választanám.
Az a baj, hogy ameddig nincs szétszerelve a váltó, nem látsz bele. Lehet csak egy csapágynak van baja, de lehet más is.
Nyilván a bontott váltó is lehet hibás, de azt visszaveszik szerintem, ha rossz.
Meg persze új olajat kell bele rakni, nem azt, ami a régi váltódból lett leengedve.
Ezeken kívül van még bontó, amit érdemes megkeresni?
http://www.toyotaclub.hu/toyota-bontok-boltok
http://www.toyota-alkatresz.hu/
Ők le-szét-meg-össze-fel szereleték a váltót, csak az olajat kellett vinnem. Ha nagyobb gáz lett volna, akkor volt nekik bontott váltójuk, az ment volna fel. 5 óra alatt megcsinálták
Egyébként ha a elviszed a bontottat, akkor kérik vissza a tiédet. Fogyóeszköz a váltó a 3zz motorhoz.
A szerelők szerint tipushiba a váltócsapágyak rosszalkodása. Erről tudtok valamit
Ha mázlid van a jobb féle van a kocsidban amit szét lehet normálisan szedni. A generátor szám rá van írva általában és az alapján tudsz venni hozzá alkatrészt. Szíj nélkül hallgasd meg milyen a hangja hogy biztos az-e nem pedig egy feszítő vagy vezető görgő. Ha rászánod magad és szétszeded akkor nézd meg a csúszógyűrűt ,mekkora a kefe benne. Előfordulhat sőt nagy rá az esély hogy csak úgy nem fog szétjönni a denso generátorok szeretnek összerohadni annyira hogy elpattan a pajzs.Hosiminh írta:Üdv:
csinált már vki generátor csapágyazást e10-en (4e-fe)?
meglehetősen hangosan csörömpöl, alapjáraton fogyasztók bekapcsolása után egy kis idővel (ablakfűtés, szellőztetés, lámpa).
generátor csapágyra gyanakszom, egyébként szépen frankón tölt, ezzel nincs is baj.
kétféle generátorral gyártották, honnan tudom megállapítani hogy az enyém melyik?
esetleg tudtok tanácsolni vmi hasznosat, mire figyeljek, jó minőségű csapágy, és ha már megvan bontva mit érdemes cserélni (szénkeféről már hallottam, hogy ha szétvan kapva a generátor, azt érdemes mindig cserélni)?
köszi.
2 Darab csapágy van benne az egyik nagy valószínűséggel 6303 lesz a másikat nem tudom de ha szétkaptad lehúzod a csapágyakat besétálsz egy csapágyboltba akkor kapsz másikat. Én a Koyot javaslom mind két oldalról zártat, eddig még nem volt velük baj. Ha kell csúszógyűrű kefe ilyesmi akkor kelle kft vagy néha unix bárdi. Ja és ha cseréled a csűszót azt fel kell esztergálni.
Sok sikert
E11 sedan (4ZZFE)
- toytomi
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1989
Re: Váltóhiba
Ez jó hír, örülök, hogy sikerült a végére járni.vigb írta:A végső megoldás az volt, hogy elvittem ide:vigb írta:Az olajcserén már túl vagyunk...toytomi írta: Szerintem kérdezd körbe a bontókat mennyiért lenne. Aztán kérj egy árajánlatot, hogy nagyságrendileg mennyibe kerülne a javítás.
Ha olcsóbban jön ki egy bontott + a le-felszerelés munkadíja, akkor én azt választanám.
Az a baj, hogy ameddig nincs szétszerelve a váltó, nem látsz bele. Lehet csak egy csapágynak van baja, de lehet más is.
Nyilván a bontott váltó is lehet hibás, de azt visszaveszik szerintem, ha rossz.
Meg persze új olajat kell bele rakni, nem azt, ami a régi váltódból lett leengedve.
Ezeken kívül van még bontó, amit érdemes megkeresni?
http://www.toyotaclub.hu/toyota-bontok-boltok
http://www.toyota-alkatresz.hu/
Ők le-szét-meg-össze-fel szereleték a váltót, csak az olajat kellett vinnem. Ha nagyobb gáz lett volna, akkor volt nekik bontott váltójuk, az ment volna fel. 5 óra alatt megcsinálták
Egyébként ha a elviszed a bontottat, akkor kérik vissza a tiédet. Fogyóeszköz a váltó a 3zz motorhoz.
A szerelők szerint tipushiba a váltócsapágyak rosszalkodása. Erről tudtok valamit
Azt, hogy rosszak a csapágyak, csak annyit tudok nyilatkozni, hogy Toyotában voltam tanuló és elég sok Avensis és Corolla váltót kellett javítani ezekben az évjáratokban. Úgyhogy szerintem nem alaptalan.
CE90 XL Liftback - Kouki, 1C
egy kicsit pihentetem még az akciót, de köszi a részletes fejtágítást, megfogadom a tanácsokat.hami írta:
Ha mázlid van a jobb féle van a kocsidban amit szét lehet normálisan szedni. A generátor szám rá van írva általában és az alapján tudsz venni hozzá alkatrészt. Szíj nélkül hallgasd meg milyen a hangja hogy biztos az-e nem pedig egy feszítő vagy vezető görgő. Ha rászánod magad és szétszeded akkor nézd meg a csúszógyűrűt ,mekkora a kefe benne. Előfordulhat sőt nagy rá az esély hogy csak úgy nem fog szétjönni a denso generátorok szeretnek összerohadni annyira hogy elpattan a pajzs.
2 Darab csapágy van benne az egyik nagy valószínűséggel 6303 lesz a másikat nem tudom de ha szétkaptad lehúzod a csapágyakat besétálsz egy csapágyboltba akkor kapsz másikat. Én a Koyot javaslom mind két oldalról zártat, eddig még nem volt velük baj. Ha kell csúszógyűrű kefe ilyesmi akkor kelle kft vagy néha unix bárdi. Ja és ha cseréled a csűszót azt fel kell esztergálni.
Sok sikert
- veracska90
- Újonc

Sziasztok!
Segítségeteket szeretnėm kérni pollenszűrő cseréjében. 2001-es E11esem van, ahol szűrőket nèztem, két fajtát dobott ki.
Melyik jó bele?
http://zsu.hu/webaruhaz/htmls/autotipus ... ?gyakori=I
Köszönöm!
Veronika
Segítségeteket szeretnėm kérni pollenszűrő cseréjében. 2001-es E11esem van, ahol szűrőket nèztem, két fajtát dobott ki.
Melyik jó bele?
http://zsu.hu/webaruhaz/htmls/autotipus ... ?gyakori=I
Köszönöm!
Veronika
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Kapcsolat:
Szervusz!
Írd le az alvázszámot és adj egy jó linket. Utána már tudunk segíteni
Írd le az alvázszámot és adj egy jó linket. Utána már tudunk segíteni
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
kiégett a középkonzolban a világítás ahol a szellőzést tudom állítani, viszont nem tudom levenni azt a kis led-et, ami ugyanolyan mint a hamutartó megvilágítása, ami szintén kiéget és nem tudom cserélni.
hogy tudnám ezeket kicserélni

a műszerfalon is kialudt az egyik kis led, szépen kitudom csavarni, de milyen boltban tudom ezt pótolni (gondolom sima lámpa bolt nem nyert)?

a műszerfalon is kialudt az egyik kis led, szépen kitudom csavarni, de milyen boltban tudom ezt pótolni (gondolom sima lámpa bolt nem nyert)?
- veracska90
- Újonc

Alvázszámo SB164ZEB10E048041
Hosiminh írta:kiégett a középkonzolban a világítás ahol a szellőzést tudom állítani, viszont nem tudom levenni azt a kis led-et, ami ugyanolyan mint a hamutartó megvilágítása, ami szintén kiéget és nem tudom cserélni.
megoldva siker, nagyon erősen szét kellett húzni, a kis izzót a foglalatban. nem gondoltam volna, mert nagyon-nagy erő kellett hozzá
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Kapcsolat:
Tehát angol gyártású, 2001 4. havi, 1.4-es, Liftback-ed van.
A gyári belevaló pollenszűrő cikkszáma: 88508-02020
Így néz ki "hajtogatós":

Nagyjából a méretei
215-220x200x20mm
(pár mm eltérések szoktak lenni)
A gyári belevaló pollenszűrő cikkszáma: 88508-02020
Így néz ki "hajtogatós":
Nagyjából a méretei
215-220x200x20mm
(pár mm eltérések szoktak lenni)
Klubelnök
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

- veracska90
- Újonc

Köszönöm a választ! 
- PiciPeti
- Fanatikus fórumozó

Inkább a kiszerelt darabbal a kezedben menj be, és kérj egy ugyanolyat. Nekem a Toyota belső keresője pl más fajtát dobott alvázszámra, mint ami jó bele. A szalon előtt próbálgattuk, hogy melyik lesz jó bele...
E11-nél hatalmas kavarások vannak alkatrész/felszereltség ügyileg.
Sajnos amikor vettük, nem volt benne semmi...
Sajnos amikor vettük, nem volt benne semmi...
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
'07 E12 D-4D, Linea Luna
- veracska90
- Újonc

A kesztyűtartó alatt kell kiszedni azt a tartót, ugye?
- PiciPeti
- Fanatikus fórumozó

Igen, azt hiszem 6 db kis műanyag patent tartja. Azokat ki kell húzni, utána ki tudod venni a takarólapot (amin van a kis fül).
'00 E11 4E-FE Harmony-Millenium
'07 E12 D-4D, Linea Luna
'07 E12 D-4D, Linea Luna