E12 [E13] - (2002-2007)
-
nemedi1990
- Újonc

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Egy Corollát tervezek venni, 1.2-1.5 millióért, és akkor így még maradna kb 500 ezrem, esetleges szervizekre.
Benzinest szeretnék. Szerintetek melyik motor lenne a jobb választás? Évente kb 10-15 ezret használnánk, nagy részt hosszabb(100-150 km-es) utakon. Elsõre az 1.6-ost választanám, csak az eladó autók 80-90%-a 1.4-es.
Ha jól tudom, a 2004-es modell frissítés után még javítottak a motorokon, illetve 2005-tõl megoldották az olajfogyasztást. Errõl tudtok esetleg valamit?
Illetve, azt esetleg tudjátok, hogy milyen típushibái vannak? Az olajfogyasztás mennyire vészes? Mindenféleképp olyat próbálok választani amiben maximum 100-130 ezer km van.
Szívesen fogadnák olyan tanácsokat is, hogy mit érdemes vásárláskor megnézni(szervizbe természetesen elviszem átvizsgálásra, de sok minden anélkül is kiszûrhetõ.
Elõre is köszönöm a segítséget!
A segítségeteket szeretném kérni. Egy Corollát tervezek venni, 1.2-1.5 millióért, és akkor így még maradna kb 500 ezrem, esetleges szervizekre.
Benzinest szeretnék. Szerintetek melyik motor lenne a jobb választás? Évente kb 10-15 ezret használnánk, nagy részt hosszabb(100-150 km-es) utakon. Elsõre az 1.6-ost választanám, csak az eladó autók 80-90%-a 1.4-es.
Ha jól tudom, a 2004-es modell frissítés után még javítottak a motorokon, illetve 2005-tõl megoldották az olajfogyasztást. Errõl tudtok esetleg valamit?
Illetve, azt esetleg tudjátok, hogy milyen típushibái vannak? Az olajfogyasztás mennyire vészes? Mindenféleképp olyat próbálok választani amiben maximum 100-130 ezer km van.
Szívesen fogadnák olyan tanácsokat is, hogy mit érdemes vásárláskor megnézni(szervizbe természetesen elviszem átvizsgálásra, de sok minden anélkül is kiszûrhetõ.
Elõre is köszönöm a segítséget!
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Szervusz!
Nagyon jó látni, hogy tudatos vásárló vagy. Van annyi pénzed, hogy nem a leharcoltabb E12-t vásárold és gondolsz a késõbbi átírás/kötelezõ szervizek költségeire is! Példás!
Vásárlási segítség topic: viewtopic.php?t=774
Mire kell odafigyelni topic (ezt még lehet bõvítgetni): viewtopic.php?t=706
Vásárlás utáni teendõk topic: viewtopic.php?t=1375
Jó minõségi utángyártott márkák topic: viewtopic.php?t=1262
1 hetes cikk ugyan az E11-ekrõl, de esik szó a VVT-i-k olajfogyasztásáról és egyéb bajairól: viewtopic.php?t=706&postdays=0&postorder=asc&start=120
Az olajfogyasztást 2003 végétõl küszöbölték ki.
1.6-os 3ZZ-FE motorost mondanék, de az 1.4 se rossz, csak autópályára, nagy utakra, elõzésre lehet kicsit gyenge.
Nagyon jó látni, hogy tudatos vásárló vagy. Van annyi pénzed, hogy nem a leharcoltabb E12-t vásárold és gondolsz a késõbbi átírás/kötelezõ szervizek költségeire is! Példás!
Vásárlási segítség topic: viewtopic.php?t=774
Mire kell odafigyelni topic (ezt még lehet bõvítgetni): viewtopic.php?t=706
Vásárlás utáni teendõk topic: viewtopic.php?t=1375
Jó minõségi utángyártott márkák topic: viewtopic.php?t=1262
1 hetes cikk ugyan az E11-ekrõl, de esik szó a VVT-i-k olajfogyasztásáról és egyéb bajairól: viewtopic.php?t=706&postdays=0&postorder=asc&start=120
Az olajfogyasztást 2003 végétõl küszöbölték ki.
1.6-os 3ZZ-FE motorost mondanék, de az 1.4 se rossz, csak autópályára, nagy utakra, elõzésre lehet kicsit gyenge.
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
-
nemedi1990
- Újonc

Re: E12-E13 - (2002-2007)
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy hogyan tudnám leszedni a tetőkárpitot, mert elromlott a napfénytetőm és nem akarom elvinni autóvillamossági szerelőhöz mert mondott egy olyan magas összeget hogy inkább én esnék neki a szereléshez! már annyit tudtam csinálni rajta, hogy "bukóra" nyílik, de teljesen nem tudom kinyitni! válaszokat, segítségeket, hasznos információkat előre is köszönöm!
Segítséget szeretnék kérni, hogy hogyan tudnám leszedni a tetőkárpitot, mert elromlott a napfénytetőm és nem akarom elvinni autóvillamossági szerelőhöz mert mondott egy olyan magas összeget hogy inkább én esnék neki a szereléshez! már annyit tudtam csinálni rajta, hogy "bukóra" nyílik, de teljesen nem tudom kinyitni! válaszokat, segítségeket, hasznos információkat előre is köszönöm!
- JacsoArpi
- Újonc

Sziasztok!Érdekelne hogy mitől húzhat jobra az autó a centirozás jó nem rázza a kormányt eddig hátul volt ez a kerék és most előre raktam hogy egyformán kopjanak a gumik.nNem látom hogy enné a gumit....De lehet hogy futómú állítás szükséges.Várom a véleményeteket.Előrre is köszi!E12 Corolla TS ről van szó.
- toytomi
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1989
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
Rakd vissza hátra, aztán ha továbbra is csinálja, akkor egyértelmű gumi hiba.
CE90 XL Liftback - Kouki, 1C
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
Én ilyenkor csináltatnék egy futóműállítást, de egészen biztos vagy benne, hogy a centrír jó? Én is pontosan így jártam 1 hete, újra lettek centrizve a kerekek - full pontosra! - és lám, se nem ráz, se nem húz semerre.
A kiegyensúlyozatlan hátsó kerékről csak akkor szerzel tudomást, ha előre teszed, mert érezni csak az első kerekeken érzed, hogy/ha ráz.
Tehát:
1. centrír, ha nem jó, akkor
2. futóműállítás
A kiegyensúlyozatlan hátsó kerékről csak akkor szerzel tudomást, ha előre teszed, mert érezni csak az első kerekeken érzed, hogy/ha ráz.
Tehát:
1. centrír, ha nem jó, akkor
2. futóműállítás
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
- Bubi
- Fanatikus fórumozó

"A kiegyensúlyozatlan hátsó kerékről csak akkor szerzel tudomást, ha előre teszed."
Ez nem igaz.
Hátulról is jöhet bőven előre rezonancia, amit a kormányon is érzel.
Ez nem igaz.
Hátulról is jöhet bőven előre rezonancia, amit a kormányon is érzel.
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
Autó, motor és gokart rajongó.
ex bubidisc felhasználó
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
Jöhet, jellemzően, amikor már konkrétan elhagytad hátulról a súlyokat, vagy láthatóan be van hajolva a felni pereme egy ütés miatt. Kis mértékű kiegyensúlyozatlanságot nem fogsz megérezni a hátsó tengelyen a kormányon keresztül. 
Ugyanez volt nálam is.
Ugyanez volt nálam is.
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
- Bubi
- Fanatikus fórumozó

Olyan okos vagy!bepi81 írta:Jöhet, jellemzően, amikor már konkrétan elhagytad hátulról a súlyokat, vagy láthatóan be van hajolva a felni pereme egy ütés miatt. Kis mértékű kiegyensúlyozatlanságot nem fogsz megérezni a hátsó tengelyen a kormányon keresztül.
Ugyanez volt nálam is.
Corolla E11 4E FE ex tulajdonos
ex bubidisc felhasználó
ex bubidisc felhasználó
- pézsé
- Gyakori látogató

- Autód gyártási éve: 1999
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
- Autód felszereltségi jelölése: Luna
Már a kisebb nyomvályúkban is szeret húzni a kocsi. Engem már viccelt meg hogy húz erre meg arra, aztán egy új útszakaszon meg szépen futott egyenesen.
- joco60
- Visszajáró

Sziasztok!
Nem tudom beállítani a rádiót..van úgy hogy a Bartók van mindenhol máskor Petőfi..össze vissza de mind a hét lehetőségnél az 1-7 csatornáig ..nem tudom beállítani a rádiót már 2.napja..
ha valakinek lenne türelme leírni..esetleg képpel megerősíteni hogy mit hogyan kell ..Corolla..E12..tipus
Hálás köszönet érte!
Nem tudom beállítani a rádiót..van úgy hogy a Bartók van mindenhol máskor Petőfi..össze vissza de mind a hét lehetőségnél az 1-7 csatornáig ..nem tudom beállítani a rádiót már 2.napja..
ha valakinek lenne türelme leírni..esetleg képpel megerősíteni hogy mit hogyan kell ..Corolla..E12..tipus
Hálás köszönet érte!
2001 Toyota Corolla Combi 1,4 VVT-i / ZZE120/ Terra 
- pézsé
- Gyakori látogató

- Autód gyártási éve: 1999
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
- Autód felszereltségi jelölése: Luna
Gondolom nincs már meg a kocsi használatija? Abban benne kellene lennie a rádió beállítása. Esetleg rákeresnék a helyedben egy user manualra
http://justgivemethedamnmanual.com/toyo ... s-manuals/
- joco60
- Visszajáró

Köszi a segítséged!!--De nekem még a régi rádiós magnó van benne..a felül két gombos..Talán ez segít..http://kepfeltoltes.hu/140528/139851356 ... es.hu_.pngpézsé írta:Gondolom nincs már meg a kocsi használatija? Abban benne kellene lennie a rádió beállítása. Esetleg rákeresnék a helyedben egy user manualra

2001 Toyota Corolla Combi 1,4 VVT-i / ZZE120/ Terra 
Sziasztok, nem rég vettünk a párommal egy E12-es corollát (2003-as 1,4 benzin, lépcsőshátú), amiben szerencsére meghalt az akkumulátor (már nem gyári volt). Az lenne a kérdésem, hogy milyen akksi volt benne gyárilag?
Köszi:)
Köszi:)
e11 1332cccm 16v '99