Beázás

Technikai okfejtések, hasznos tippek, leírások. Önállóan megvalósítható kisebb-nagyobb szervizelések és átalakítások.
Lackó
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2017
Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
Autód karosszéria variánsa: Crossover

Hozzászólás Szerző: Lackó »

K-Roy írta:Köszi a hasznos tippeket, végig fogok menni rajtuk és megpróbálom kideríteni, hogy hol ázik be.

Lackó, ha esetleg kell rendelnem gumikédert, azt hol érdemes megtennem és kb mennyivel kell számolnom?
Azt csak gyáriban kapod meg (bár lehet, hogy létezik valami méterre kapható univerzális dolog). Kb 25-30ezer Ft lehet a gyári listaáron.
doki
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: doki »

Akkor pár embernek meggyûl a baja a csomagtartónál lévõ beázásal.
Bohi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Bohi »

Nekem is beázik, mindig is beázott. Köszönhetõ egyrészt, hogy eléggé összetört hátul és szarul lett megcsinálva. A lámpánál sem tökéletes és a gumikédernl is bejön a víz. most felraktam egy Liftback kédert, de alig tudom lecsukni a csomit! :lol: Viszont így is beázik! :lol:

Amúgy teljesen jól formálhatóak a kéderek. Én simán felraktam egy más autóra szánt kédert, függetlenül attól, hogy máshova esnek a sarkokés ott erõsebbek, fel lehet rakni. Most én majd bontóban akarok keresni valami fiatalabb autó kéderét aztán azt felrakni, mert az új az horror áron van.
Én évek óta szenvedek vele, de lusta is vagyok... :lol:

Ha valami bevállt majd írd meg!
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
doki
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: doki »

Nállam is gond volt a lámpáknál mert bepárásodott.Jobb és balsarkokban folyt be a víz.Pontosabban oda csapódot le a pára.
tibierdrol
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Re: Beázás

Hozzászólás Szerző: tibierdrol »

A csomagtartóban a lefolyókban nekem nem gumi dugók vannak, hanem a gumis átvezetőkbe kicsi szivacs gumók belegyömöszölve. Akkor állt a víz az autó hátuljában, amikor ezek a portól sárosak lettek és teljesen eltömődtek. Kimosás után szép lassan leengedik a vizet.
'99-es lépcsõshátú E11, 4E-FE motorral
bronsmate
Visszajáró
Visszajáró
Autód gyártási éve: 1990
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: XLi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: bronsmate »

Kép
E9 liftback. Valakinek van ötlete, hogy oda, ahol a vezetékek futnak, honnan kerül víz? A gumidugót már én vettem ki, hogy leengedjem a vizet. Mindkét oldal ilyen. Lámpáknál és felfogató csavarjaiknál nem folyik be. A lámpa mögött lévő felfelé vezető műanyagnál nem folyik be. Utastér nyomáskiegyenlítőnél nedves, de onnan egy "szinttel" lejjebb folyna. Tornyok látszólag rendben. Kéderek, ablakok rendben. 15 percig slagoztam felülről, de nem jelent meg sehol a víz. ??? Arra tudok következtetni, hogy alulról szökik be a víz. De hol és miért? Lehet, hogy lassan elkezdek projektet írni tragikomédia címmel. :D
IceRocko
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Autód gyártási éve: 1992
Autód típusa (és generációja): Corolla E10
Autód felszereltségi jelölése: XLi
Autód karosszéria variánsa: Sedan (4 ajtós)

Hozzászólás Szerző: IceRocko »

Úgy látom, már volt hegesztve a kerékdob (fekete tömítőanyag) valószínűleg ott. A kerék felveri és beszivárog.
EE101 Sedan, 7A-FE
Válasz küldése