E11 - (1997-2002)

Karosszéria variánsok, motorfajták, egyéb típusok. Toyotainkról szakmai beszélgetések, tudnivalók, érdekességek...
Bandagoose
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Re: E11 - (1997-2002)

Hozzászólás Szerző: Bandagoose »

- E11-ben mennyire bonyolult utólag a (gyári) klíma beépítése?

- mennyire bonyolult az utasoldali légzsák beszerelése? mit kell hozzá kicserélni, csak a műszerfalat, vagy légzsákvezérlőt is, esetleg motorvezérlőt is? Átalakítás után hogyan lehet megállapítani, hogy valóban működik (elég ha nem világít a visszajelző lámpa)?

- mennyire bonyolult a komplett műszerfal kivétele, első szélvédőt is ki kell hozzá venni?
Corolla E11 G6 HB 4E-FE
Cautionline
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: Cautionline »

Kifogyott az ablakmosóm, de volt még az alján. Beérek dolgozni töltenék rá, öntöm, mellé ment felesnyi, földre csöpög, hallom. Ok. 5 perc múlva az összes a kocsi alatt volt. Tartály kilyukadhatott, vagy a, cső/ablakmos.motor találkozásánál elképzelhető, szivárgás?
Corollatron 1,6 lb E11 4E-FE
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1998
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: Terra
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Jorn »

A tartályt könnyű kivenni, pár csavar fogja csak, aztán kiemeled és meglátod.
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
hami
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: hami »

Bandagoose írta:- E11-ben mennyire bonyolult utólag a (gyári) klíma beépítése?

- mennyire bonyolult az utasoldali légzsák beszerelése? mit kell hozzá kicserélni, csak a műszerfalat, vagy légzsákvezérlőt is, esetleg motorvezérlőt is? Átalakítás után hogyan lehet megállapítani, hogy valóban működik (elég ha nem világít a visszajelző lámpa)?

- mennyire bonyolult a komplett műszerfal kivétele, első szélvédőt is ki kell hozzá venni?
Hú nagy átalakításra készülsz :D De nézzük sorba.
-Klíma, az nem egy egyszerű buli. Nem lehetetlen csak inkább drága és macerás. Ahhoz hogy egy gyárit is beszerelj ki kell kapni a műszerfalat nem emlékszem hogy a nem klímás és a klímás fűtés boxban van-e lényegi különbség a párologtatót leszámítva, ha van akkor az is csere. Aztán a motortér nem egy dráma csak fel kell rakni a konzolra a kompresszort meg egy rávaló szíj azt heló, ha jól rémlik a simán is az a kábelköteg van ami az összes többibe tehát csak dugdosni kell: nyomáskapcsoló kompresszor, ilyesmi. Nyilván kell bizti meg relé bele, meg klíma panel. .... erről sokat lehet regélni
- Az utasoldali légzsákhoz műszerfalat meg légzsákvezérlőt kell cserélni, ellenőrzés vagy ha nem világít de ha biztosra akarsz menni és erre tényleg képes is a vezérlő akkor egy diagnosztikával kilehet deríteni, élőadatlistában látszik hogy mekkora ellenállása van ( ennél sose néztem de elvileg tudnia kell)

De összegezve a klima az mindenképp nagy falat.
E11 sedan (4ZZFE)
Bandagoose
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

hami írta:
Bandagoose írta:- E11-ben mennyire bonyolult utólag a (gyári) klíma beépítése?

Hú nagy átalakításra készülsz :D De nézzük sorba.
-Klíma, az nem egy egyszerű buli. Nem lehetetlen csak inkább drága és macerás. Ahhoz hogy egy gyárit is beszerelj ki kell kapni a műszerfalat nem emlékszem hogy a nem klímás és a klímás fűtés boxban van-e lényegi különbség a párologtatót leszámítva, ha van akkor az is csere. Aztán a motortér nem egy dráma csak fel kell rakni a konzolra a kompresszort meg egy rávaló szíj azt heló, ha jól rémlik a simán is az a kábelköteg van ami az összes többibe tehát csak dugdosni kell: nyomáskapcsoló kompresszor, ilyesmi. Nyilván kell bizti meg relé bele, meg klíma panel. .... erről sokat lehet regélni
- Az utasoldali légzsákhoz műszerfalat meg légzsákvezérlőt kell cserélni, ellenőrzés vagy ha nem világít de ha biztosra akarsz menni és erre tényleg képes is a vezérlő akkor egy diagnosztikával kilehet deríteni, élőadatlistában látszik hogy mekkora ellenállása van ( ennél sose néztem de elvileg tudnia kell)

De összegezve a klima az mindenképp nagy falat.
Köszi a választ!

Klímával kapcsolatban, azzal tisztában vagyok, hogy a motortérben nem nagy kunszt felszerelni a dolgokat, meg azzal is, hogy belül gyakorlatilag a fűtésmodul a kérdés, nyilván az cserés. A lényeg azon volna, hogy milyen bonyolult kicserélni, vagyis pontosabban, a műszerfalat nyilvánvalóan ki kell szerelni. Tehát a fő kérdés az volna, mennyire bonyolultság kiszedni a műszerfalat, kijön-e a szélvédő kiszedése nélkül?

Légzsák beszerelésnél ugyebár hasonló a kérdés. A légzsákvezérlő hol található, a műszerfal alatt? Elég csak a műszerfal és a vezérlő cseréje? Mennyire kompatibilisek a japán és angol szériák légzsákjai/vezérlői/műszerfalai?
Csinált már valaki ilyet?

Az a problémám, hogy E11 Corollát szeretnék venni, két légzsákosat-klímásat, megkímélt állapotút. Minden más cserélhető/javítható, és tudom hogy a legegyszerűbb készen megvenni eleve ilyen felszereltségű típust, de a magyar piacon eléggé gyér a felszereltség, majdnem mindegyikből hiányzik vagy a légzsák, vagy a klíma, úgyhogy már azon vagyok, hogy beteszem inkább utólag.
Corolla E11 G6 HB 4E-FE
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

A használtautó.hu-n több, mint 10 eladó béka van, ami klímás és légzsákos...

Ha netán egyik sem jön be, akkor is érdemes kivárni.

Nekünk sikerült kétszer is ilyet venni, jó állapotút, magánszemélytől. (Linea Terra természetesen :)
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Az 1.6-os modell mondjuk tényleg ritka, a hahu-n szinte mind 1.4-es (ami valójában 1.3-as)
Bandagoose
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

1.3-assal még esetleg kiegyeznék.

De 3 vagy 5 ajtós játszik csak, és nem vvti-s.

Megnéztem már hármat személyesen, leharcoltak, csúnyán töröttek voltak, hiába mutatnak jól a képeken.

Így már mindjárt mások a számok.

Volt fent egy 1.6 G6 hatchback ,fekete, piros övekkel, küszöbspoilerrel, toronymerevítővel, Dunántúlról, autószerelő hirdette. Elég sokáig hirdették, kb. egy hete vették le a hirdetést. Nem tud valaki valamit róla?
Corolla E11 G6 HB 4E-FE
Sancy
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Hozzászólás Szerző: Sancy »

Az enyém még megvan.
Hibátlan törésmentes metálfekete facelift G6.
Hahun fentvan.
E11 G6 TTE Facelift 1.6 VVTI
E12 TS TTE Facelift 1.8 VVTL-i

E11 TS Facelift 1.8 VVTL-i pálya autó építes folyamatban
Cautionline
Visszajáró
Visszajáró

Több kérdesem lenne:
1) Tudom levolt írva, de nem találtam.Belülről a vezető felöleli oszlop burkolatával mit lehet kezdeni, mert pár naponta elenged? Pillanatragasztó? Fbs?
2) A külső hőmérő végére jár egy fekete kupak 2 lábbal, ezt milyen néven kellene keresnem? Lehete e rendelni?
3) Furcsa hangot hallat, a bal hátsó sárvedő bal széle fölött, ha becsapom az ajtót, illetve agyon foltozott úton. Hátsó futómű gyk. új, felni nem lehet. Ha nyitva van a csomagtér kisujjnyira is, SEMMI. Csomagtér burkolat, hangszóró rács, stb szét szedve, de nem találok forrást. Na ez mi?
pézsé
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Autód gyártási éve: 1999
Autód felszereltségi jelölése: Luna

Hozzászólás Szerző: pézsé »

5 ajtósról beszélünk?
Akkor nézd meg a D oszlopon lévő gumituskó milyen állapotban van, ha el van lapulva repedezve akkor lehet ez a probléma okozója. Vágj oda egy kis gumilapot próbának, zárd le és próbáld meg becsörgetni valami földúton.
Ha nem csörög akkor megvan mit kell cserélni.
12/1998 TOYOTA COROLLA (EE111L-DLMDKW) TERRA UKP EUR LB LHD 4EFE MTM 5F
08/1979 TOYOTA COROLLA (TE71L-ELMEBW) XE EUR EUG LB LHD 2TB MTM 5F 2D
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

Cautionline írta:Több kérdesem lenne:
1) Tudom levolt írva, de nem találtam.Belülről a vezető felöleli oszlop burkolatával mit lehet kezdeni, mert pár naponta elenged? Pillanatragasztó? Fbs?
2) A külső hőmérő végére jár egy fekete kupak 2 lábbal, ezt milyen néven kellene keresnem? Lehete e rendelni?
3) Furcsa hangot hallat, a bal hátsó sárvedő bal széle fölött, ha becsapom az ajtót, illetve agyon foltozott úton. Hátsó futómű gyk. új, felni nem lehet. Ha nyitva van a csomagtér kisujjnyira is, SEMMI. Csomagtér burkolat, hangszóró rács, stb szét szedve, de nem találok forrást. Na ez mi?
1) Többféle megoldás lehetséges, pl. amit leírtál. Amúgy a bolha lehet elhasználódva, Toyotánál lehetne venni, ha gyári megoldást szeretnél...

2) Az maga lehet a hőmérő (ha csúcsos a vége, akkor biztosan), gyári száma 83482-02010, Toyotától lehet venni vagy bontóban, utángyártott nincs, az ára elég húzós sajnos újonnan... 20-30 ezer között rémlik.
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

3) nekem is van hasonló zaj, olyan visszhangos... én a lökhárítóra tippelek (mert nem úgy áll, mint a gyári), bár még nem találtam meg a konkrét hibát :)
Cautionline
Visszajáró
Visszajáró

Jorn írta:3) nekem is van hasonló zaj, olyan visszhangos... én a lökhárítóra tippelek (mert nem úgy áll, mint a gyári), bár még nem találtam meg a konkrét hibát :)
Azaz, mintha vizesüveget b@$zkodnának hozzá.
Oszloptakaró visszarakásához Loctite gyurmaragasztó, 10 perc után mint a beton.
Hőmérőnél csak a csúcsos kupakot, akkor esélytelen szerzni bontón kívül.

Gumituskó ötlet: kipróbálom. Köszönöm. Ha megvan mi volt, írok
Bandagoose
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Sancy írta:Az enyém még megvan.
Hibátlan törésmentes metálfekete facelift G6.
Hahun fentvan.
Amelyik a pesti úti kereskedésben van?
Te hirdeted még, vagy beadtad a kereskedőnek?

Amúgy épp ma voltam a fővárosban és gondoltam hogy kimegyek megnézni, csak a szakadó eső miatt negligáltam.

Egy jóbarátom viszont nézegette, a barátnőjének! :D
Ő is toyotás.

Állítólag szép.

Mármint, a kocsi!

(csak vicc volt.
A barátnője is :) )
Corolla E11 G6 HB 4E-FE
Válasz küldése