E11 - (1997-2002)

Karosszéria variánsok, motorfajták, egyéb típusok. Toyotainkról szakmai beszélgetések, tudnivalók, érdekességek...
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1998
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: Terra
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Re: E11 - (1997-2002)

Hozzászólás Szerző: Jorn »

Dongatto01 írta:Üdv Ismét.
Ma nekiáltam megnézni ismét ezt a Faderes dolgot mert fojamatosan melozom es csak most volt időm.
Ígyhát kapásból hátramentem a csomagtartóhoz es szemügyre vettem a dolgot.Amiután eltávolitottam azt a müanyag hangszoró védő keretet(patentos) meglepődve láttam hogy hátul nincsenek is hangszórók beszerelve.Helyettük még a gyári szintén csak ilyen patentos kőr alakú müanyag vólt,amit ha eltávolítasz utána bővitheted hangszórokkal.
Az lenne a kérdésem hogy hogy tudnám megtalálni a két hátsó hangszóró kábeleit,mert biztos vagyok benne hogy hátra van vezetékelve,mert mikor a magnót kicseréltem akkor láttam hogy négy hangszórókábel van a fejegységhez gyárilag bevezetékelve,csak ugye nekem csak az első két ajtóba volt hangszoró gyárilag.Na így aztán hiányozhatott nekem a Fader dolog...
Azért ez vicces. Először azt írtad, nincs hatása a fadernek... az alatt nem azt értetted, hogy hiába tekergeted, nem változik a hang ? Pedig hát el kellett volna, hogy halkuljon az egész, ha hátul nincs hangszóró, és hátra állítod a fadert...
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
Dongatto01
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: Dongatto01 »

Én kérek elnézést ha rosszul sikerült magam kifejezni,és igen elhalkulni elhalkul ha hátra tekerem.
Han
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: Han »

Jorn írta:Termosztát lesz.
Rendelj tömítést is, mert a gyárihoz alapból nem adnak.
A termosztát peremében lesz egy lötyögős "szegecs", úgy tedd be a termosztátot, hogy ez a szegecs legyen legfelül. Ennek a légtelenítésnél lesz szerepe, ott gyűlnek majd össze a buborékok :) Jiggle pinnek hívják egyébként. Persze nézd meg, hogyan áll a gyári pin, mielőtt kiszereled. Annak is felfelé kell mutatnia...

Köszi az infót, ügyelni fogunk a beszerelésre! A tömítés hozzá lett rendelve! Majd beszámolok az eredményről :D
Toyota Corolla Verso 2002 E121 3ZZ
gaborheiling
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: gaborheiling »

Sziasztok! Folyamatosan figyelem a fórumot, és most látom, hogy a Toyodiy, nem csak nekem nem ad képeket. Viszont a toyotamarketen nem találom a gépet 200/04 corolla wagon 1,4 VVTI. Motorkód: 4ZZFE Tudnátok segíteni, hogy mit rontottam el? Előre is köszi.
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Pacsker »

Kérdésedre a válasz:
viewtopic.php?f=4&t=1756&start=15
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép
gaborheiling
Visszajáró
Visszajáró

Hát pont ez az, hogy a toyodiy nem műxik.
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Olvasd végig légy oly kedves!
Klubelnök

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi

Kép
Han
Visszajáró
Visszajáró

Han írta:
A termosztát peremében lesz egy lötyögős "szegecs", úgy tedd be a termosztátot, hogy ez a szegecs legyen legfelül. Ennek a légtelenítésnél lesz szerepe, ott gyűlnek majd össze a buborékok :) Jiggle pinnek hívják egyébként. Persze nézd meg, hogyan áll a gyári pin, mielőtt kiszereled. Annak is felfelé kell mutatnia...

Köszi az infót, ügyelni fogunk a beszerelésre! A tömítés hozzá lett rendelve! Majd beszámolok az eredményről :D

Beszerelésre került a gyári termosztát, szuper lett. Az elosztótengely folyása is megszűnni látszik az o gyűrű hatására. Viszont a szelepfedelem pasztázás után is ereszt. A szerelő mondta, hogy 50-50, hogy jó lesz, ha újra visszarakjuk. Hát nem tűnik jónak, pedig precízen el lett takarítva stb.) Lehet ebből is a gyári lesz a nyerő. Kezdek rájönni, hogy ennél az autónál nagyon ajánlott mindenből gyárit beszerelni, mert az utángyártottat nem szereti, pedig igyekeztem jó márkákat vásárolni :evil: A hátsó stab. szilentem (utángyártott) is elkezdett ismét kolompolni 20 ezer km után. Amúgy köszönöm mindenkinek a segítséget, eddig minden bejött, amit itt tanácsoltatok! :taps:
gaborheiling
Visszajáró
Visszajáró

Pacsker írta:Olvasd végig légy oly kedves!
Kedves Pacsker!Köszönöm, megtaláltam, én voltam a bamba. :lol:
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1998
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: Terra

Hozzászólás Szerző: Jorn »

Han írta:
Han írta:

Beszerelésre került a gyári termosztát, szuper lett. Az elosztótengely folyása is megszűnni látszik az o gyűrű hatására. Viszont a szelepfedelem pasztázás után is ereszt. A szerelő mondta, hogy 50-50, hogy jó lesz, ha újra visszarakjuk. Hát nem tűnik jónak, pedig precízen el lett takarítva stb.) Lehet ebből is a gyári lesz a nyerő. Kezdek rájönni, hogy ennél az autónál nagyon ajánlott mindenből gyárit beszerelni, mert az utángyártottat nem szereti, pedig igyekeztem jó márkákat vásárolni :evil: A hátsó stab. szilentem (utángyártott) is elkezdett ismét kolompolni 20 ezer km után. Amúgy köszönöm mindenkinek a segítséget, eddig minden bejött, amit itt tanácsoltatok! :taps:
Na, öröm-boldogság :)

A szelepfedél viszont nem kellene, hogy gondot okozzon. A gyári Elring tudtommal, én olyat vettem, teljesen jó. Hol folyik az olaj, biztos hogy a szelepfedél alól ?
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
Han
Visszajáró
Visszajáró

Jorn írta:
Na, öröm-boldogság :)

A szelepfedél viszont nem kellene, hogy gondot okozzon. A gyári Elring tudtommal, én olyat vettem, teljesen jó. Hol folyik az olaj, biztos hogy a szelepfedél alól ?
Én is furcsának tartom a dolgot. Tuti, hogy az is eresztett (3 ezer km után), az elosztó gyűrűvel együtt. Az o gyűrű ugye kilőve, a dekli pakolás visszarakva kipasztázva. Nem sokkal ezután megint láttam egy pici szivárgást, letörölgettem, most megfigyelés alatt tartom. :shock: Még bízom benne, hogy talán jó lesz, mert a szerelő leszedéskor úgy érezte, hogy nem is volt rendesen meghúzva. Ez Reinz volt egyébként. Ha nem lesz jó, akkor kap egy Elringet, de lehet, hogy csak a deklipakolást, egész készletet nem szeretnék venni megint. A gyertyákat is cseréltük, ott nem volt olaj.
lallr360
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: lallr360 »

Hello!

E11nél van olyan aki már tapasztalt kormányzáskor mint ha szorulna a kormány nem annyira nagyon csak azért mégis érezni és ezt hangal csinálja. Találtam youtubeon egy videót: https://www.youtube.com/watch?v=ACo4Ve9NqF4 kb. nekem is majdnem ilyen hangal csinálja. Ezt mi okozhatja? Köszi előre is.
Bandagoose
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Hozzászólás Szerző: Bandagoose »

E11 2000 ccm-s D4-D-ről tud valaki infót?

Van-e benne kettős tömegű lendkerék?
Jellemző kényes pont, porlasztócsúcsok, magasnyomású szivattyú, -e?

Láncos, vagy szíjas a motor?

Köszi a válaszokat előre is!
Corolla E11 G6 HB 4E-FE
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Kapcsolat:

Írj ZDomannak. Ha jól emlékszem nekik volt. (Liftback)
Nagyon dinamikusan ment és szemtelenül kevesett fogyasztott.
Klubelnök

Kép
Han
Visszajáró
Visszajáró

lallr360 írta:Hello!

E11nél van olyan aki már tapasztalt kormányzáskor mint ha szorulna a kormány nem annyira nagyon csak azért mégis érezni és ezt hangal csinálja. Találtam youtubeon egy videót: https://www.youtube.com/watch?v=ACo4Ve9NqF4 kb. nekem is majdnem ilyen hangal csinálja. Ezt mi okozhatja? Köszi előre is.

Szervóolajszinted rendben van?
Válasz küldése