E11 - (1997-2002)
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1998
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
- Autód felszereltségi jelölése: Terra
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Mûanyag dobbetét hátra ?
Amikor nemrég karosszériáztattam a sedant (hátsó sárvédõíveket cserélték), megkérdeztem én is, hogy lenne-e értelme mûanyag dobbetétet is betenni (hogy ne rozsdáljon el hamar az új sárvédõ), de le lettem beszélve róla... A karosszériás srác szerint nem jó, mert pont ellenkezõ hatást vált ki, bennragad a sár, a víz...
Amikor nemrég karosszériáztattam a sedant (hátsó sárvédõíveket cserélték), megkérdeztem én is, hogy lenne-e értelme mûanyag dobbetétet is betenni (hogy ne rozsdáljon el hamar az új sárvédõ), de le lettem beszélve róla... A karosszériás srác szerint nem jó, mert pont ellenkezõ hatást vált ki, bennragad a sár, a víz...
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
- MDaemon
- Gyakori látogató

- Autód gyártási éve: 2001
- Autód felszereltségi jelölése: Harmony
- Autód karosszéria variánsa: Sedan (4 ajtós)
Megnéztem a kocsikat: a sedanon ott van a védõ, a LB-n nincs. Szerencsére eddig nem kezdte ki a fémet, de ezek után jobban fogok rá figyelni.
A Polcar katalógusában az alábbi cikkszámon érhetõk el: 8112FL-5 (bal) és 8112FP-5 (jobb)
http://www.catalog.polcar.com/Catalog -> Toyota -> Corolla E11 -> Inner fender and rust protection -> Plastic inner fender
Szakál-metálos linket nem tudok küldeni, mert a webshopjuk csak regisztrálás után érhetõ el.pézsé írta:engem érdekel, tudnál egy linket küldeni?
A Polcar katalógusában az alábbi cikkszámon érhetõk el: 8112FL-5 (bal) és 8112FP-5 (jobb)
http://www.catalog.polcar.com/Catalog -> Toyota -> Corolla E11 -> Inner fender and rust protection -> Plastic inner fender
Köszi, kb erre voltam kíváncsi.Jorn írta:A karosszériás srác szerint nem jó, mert pont ellenkezõ hatást vált ki, bennragad a sár, a víz...
2001 Toyota Corolla Sedan, 1,4 VVT-i Harmony 
- pézsé
- Gyakori látogató

- Autód gyártási éve: 1999
- Autód felszereltségi jelölése: Luna
Köszi a leírást, megtaláltam.MDaemon írta:Megnéztem a kocsikat: a sedanon ott van a védõ, a LB-n nincs. Szerencsére eddig nem kezdte ki a fémet, de ezek után jobban fogok rá figyelni.
Szakál-metálos linket nem tudok küldeni, mert a webshopjuk csak regisztrálás után érhetõ el.pézsé írta:engem érdekel, tudnál egy linket küldeni?
Köszi, kb erre voltam kíváncsi.Jorn írta:A karosszériás srác szerint nem jó, mert pont ellenkezõ hatást vált ki, bennragad a sár, a víz...
Én megfogom nézni az elsõ alatt mekkora rohadás van, meg mennyi lekvárt szedett össze. Azt viszont tuti, hogy a töltõcsonkom a felverõdött dzsuvától rohadt el, szóval kétségeim vannak a karosszériás nézõpontja és érdekei tekintetében.
-
Dongatto01
- Újonc

Blaupunk gyári kazettásmagnó cseréje
Üdv mindenkinek,és örülök hogy csatlakoztam a corrolások táborába.
Van egy E11-es 1.4(béka corollám) 3 ajtos kivitel,és ebben szeretném a gyári kazettásmagnót kicserélni egy korszerübb cd autorádióra.Aki esetleg csinált ijet és leirná hogy hogyan lehet a régit kivarázsolni,azt megköszönném.Gondolom iso átalakitot azt be kell szereznem.
Van egy E11-es 1.4(béka corollám) 3 ajtos kivitel,és ebben szeretném a gyári kazettásmagnót kicserélni egy korszerübb cd autorádióra.Aki esetleg csinált ijet és leirná hogy hogyan lehet a régit kivarázsolni,azt megköszönném.Gondolom iso átalakitot azt be kell szereznem.
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

Közben én is megnéztem, a sedanon ott van a védõ, a liftbacken nincs.pézsé írta:Köszi a leírást, megtaláltam.MDaemon írta:Megnéztem a kocsikat: a sedanon ott van a védõ, a LB-n nincs. Szerencsére eddig nem kezdte ki a fémet, de ezek után jobban fogok rá figyelni.
Én megfogom nézni az elsõ alatt mekkora rohadás van, meg mennyi lekvárt szedett össze. Azt viszont tuti, hogy a töltõcsonkom a felverõdött dzsuvától rohadt el, szóval kétségeim vannak a karosszériás nézõpontja és érdekei tekintetében.
A karosszériás dologhoz hozzátartozik, hogy nekem a sárvédõív a legalsó, befelé forduló szakaszán volt elrohadva. Tehát ahonnan lecsorog a földre a sár, a víz. Erre mondta, hogy a mûanyag dobbetéttõl nem lesz jobb, mert ottmarad a sár, és ez logikus is. (Az üzemanyag betöltõhöz felcsapódó sár ellen viszont nyilván védene... de arra ott a gyári megoldás a sedanban, azt kellene átültetni a liftbackbe is)
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

Re: Blaupunk gyári kazettásmagnó cseréje
Hát, ezt már párszor leírtuk, szóval csak röviden...Dongatto01 írta:Üdv mindenkinek,és örülök hogy csatlakoztam a corrolások táborába.
A magnó alatti dupla szellõzõrácsot pattintsd ki. (felülrõl érdemes benyúlni egy lapos, tompa vendéglátós
Ezután benn, jobb- és baloldalon, kicsit felfelé lesz 1-1 csavar, ezek fogják a konzolt, ami fogja a magnót tartó púpot.
Miután kivetted a csavarokat, a púpot is le tudod pattintani, leginkább magad felé húzva.
Utána már adja magát. Az új magnóhoz kapsz szerelõkeretet, ami be fog passzolni a púpba.
Igen, kellene egy ISO-Toyota adapter, esetleg egy ISO csatlakozó is megteszi, ha van kedved elvágni a kábeleket...
Az antennacsatlakozóról se feledkezz meg.
-
Dongatto01
- Újonc

Re: Blaupunk gyári kazettásmagnó cseréje
Köszönöm megvan már az uj magnó,de még idöm nem volt rá kicserélni de majd hétvégén nekilátok!Jorn írta:Hát, ezt már párszor leírtuk, szóval csak röviden...Dongatto01 írta:Üdv mindenkinek,és örülök hogy csatlakoztam a corrolások táborába.
A magnó alatti dupla szellõzõrácsot pattintsd ki. (felülrõl érdemes benyúlni egy lapos, tompa vendéglátóskéssel, ott van két patent)
Ezután benn, jobb- és baloldalon, kicsit felfelé lesz 1-1 csavar, ezek fogják a konzolt, ami fogja a magnót tartó púpot.
Miután kivetted a csavarokat, a púpot is le tudod pattintani, leginkább magad felé húzva.
Utána már adja magát. Az új magnóhoz kapsz szerelõkeretet, ami be fog passzolni a púpba.
Igen, kellene egy ISO-Toyota adapter, esetleg egy ISO csatlakozó is megteszi, ha van kedved elvágni a kábeleket...
Az antennacsatlakozóról se feledkezz meg.
-
Dongatto01
- Újonc

Re: E11 - (1997-2002)
Üdv ismét.
Sikerült beszerelnem a magnót,és meglepödve láttam hogy a hátsó hangszorok be sem voltak kötve.A régi kazettás magnonak csak két hangszoro csatlakozása volt.(csak azt nem értem hogy akkor minek raktak hátra is hangszórokat)
Azonban lenne egy kis gondom.
Mindent szabvànyosan csináltam nem vágtam el a kábeleket sehol iso kábelt használtam,de a Fader funkció(amivel le lehet halkítani az első illetve a hátsó hangszórókat illetve szabájozni lehet hogy elöl vagy hátul soljon a zene) az nem müködik.
Találkozott mér esetleg valaki ijen jellegű problémával?Esetleg valami ötlet?
Más:
98-as évjáratú a Corollám valaki a müszerfalba való led pontos tipusát letudná irni mert cserélni szeretném ujakra őket de tanácstalan vagyok és nem tudom hogy pontosan miet kéne rendelnem a netről....
Sikerült beszerelnem a magnót,és meglepödve láttam hogy a hátsó hangszorok be sem voltak kötve.A régi kazettás magnonak csak két hangszoro csatlakozása volt.(csak azt nem értem hogy akkor minek raktak hátra is hangszórokat)
Azonban lenne egy kis gondom.
Mindent szabvànyosan csináltam nem vágtam el a kábeleket sehol iso kábelt használtam,de a Fader funkció(amivel le lehet halkítani az első illetve a hátsó hangszórókat illetve szabájozni lehet hogy elöl vagy hátul soljon a zene) az nem müködik.
Találkozott mér esetleg valaki ijen jellegű problémával?Esetleg valami ötlet?
Más:
98-as évjáratú a Corollám valaki a müszerfalba való led pontos tipusát letudná irni mert cserélni szeretném ujakra őket de tanácstalan vagyok és nem tudom hogy pontosan miet kéne rendelnem a netről....
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

Ez a fader dolog érdekes... műszerrel lehetne kimérni pontosan, hogy mi van.
Valami trükközés lehet, mert írtad, hogy a gyári magnód sem volt jól bekötve... a gyárim nekem meghajtotta mind a 4 hangszórót, fader is volt... szóval gyanús.
Milyen fejegységet vettél, igazi 4 csatornás ugye ? Mert találkoztam már 'kamu' fejegységgel... Ha az első és a hátsó hangszórópárokat valami összeköti (kamu fejegység, vagy rossz adapter vagy rossz bekötés), akkor tudom elképzelni, hogy nincs fader...
A műszerfalban nincsenek ledek, ezek mind kicsi izzók.
Olvass (keress) vissza légyszi, már párszor részletesen kitárgyaltuk a témát, hova milyen kell, illetve hogyan kell szétszedni a műszerfalat és a középkonzolt.
Valami trükközés lehet, mert írtad, hogy a gyári magnód sem volt jól bekötve... a gyárim nekem meghajtotta mind a 4 hangszórót, fader is volt... szóval gyanús.
Milyen fejegységet vettél, igazi 4 csatornás ugye ? Mert találkoztam már 'kamu' fejegységgel... Ha az első és a hátsó hangszórópárokat valami összeköti (kamu fejegység, vagy rossz adapter vagy rossz bekötés), akkor tudom elképzelni, hogy nincs fader...
Olvass (keress) vissza légyszi, már párszor részletesen kitárgyaltuk a témát, hova milyen kell, illetve hogyan kell szétszedni a műszerfalat és a középkonzolt.
-
Dongatto01
- Újonc

Alpine CDE-9882Ri a fejegység pontos tipusa majd valahogy csak rájövök a turpiszságra.Mindenesetre köszönöm az eddigi infokat!Jorn írta:Ez a fader dolog érdekes... műszerrel lehetne kimérni pontosan, hogy mi van.
- lehella
- Visszajáró

Sziasztok! Lépcsőshátú Corihoz hol lehet vadászni csomagtér nyílás körüli gumikédert? Nagyságrendileg mekkora összegre rúg az ilyesmi?
Toyota Corolla E11 4EFE
Lada 2104 1600 HMS296°
Kymco People 250
Lada 2104 1600 HMS296°
Kymco People 250
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok-e, de a kérdésem az lenne, hogy E11-es Corollába (2000-2002 közötti sedan) lehet valamilyen módon isofix pontokat varázsolni? Nem vagyok még tulaj, de nagyon szemezek a típussal, viszont kisgyerekesként ez sokat számítana. Második autóként használnánk. Annyi jót olvastam már róla, hogy rájöttem, ilyet kellene venni
Előre is köszi a segítséget!
Nem tudom jó helyre írok-e, de a kérdésem az lenne, hogy E11-es Corollába (2000-2002 közötti sedan) lehet valamilyen módon isofix pontokat varázsolni? Nem vagyok még tulaj, de nagyon szemezek a típussal, viszont kisgyerekesként ez sokat számítana. Második autóként használnánk. Annyi jót olvastam már róla, hogy rájöttem, ilyet kellene venni
Előre is köszi a segítséget!
-
Dongatto01
- Újonc

Üdv Ismét.
Ma nekiáltam megnézni ismét ezt a Faderes dolgot mert fojamatosan melozom es csak most volt időm.
Ígyhát kapásból hátramentem a csomagtartóhoz es szemügyre vettem a dolgot.Amiután eltávolitottam azt a müanyag hangszoró védő keretet(patentos) meglepődve láttam hogy hátul nincsenek is hangszórók beszerelve.Helyettük még a gyári szintén csak ilyen patentos kőr alakú müanyag vólt,amit ha eltávolítasz utána bővitheted hangszórokkal.
Az lenne a kérdésem hogy hogy tudnám megtalálni a két hátsó hangszóró kábeleit,mert biztos vagyok benne hogy hátra van vezetékelve,mert mikor a magnót kicseréltem akkor láttam hogy négy hangszórókábel van a fejegységhez gyárilag bevezetékelve,csak ugye nekem csak az első két ajtóba volt hangszoró gyárilag.Na így aztán hiányozhatott nekem a Fader dolog...
Ma nekiáltam megnézni ismét ezt a Faderes dolgot mert fojamatosan melozom es csak most volt időm.
Ígyhát kapásból hátramentem a csomagtartóhoz es szemügyre vettem a dolgot.Amiután eltávolitottam azt a müanyag hangszoró védő keretet(patentos) meglepődve láttam hogy hátul nincsenek is hangszórók beszerelve.Helyettük még a gyári szintén csak ilyen patentos kőr alakú müanyag vólt,amit ha eltávolítasz utána bővitheted hangszórokkal.
Az lenne a kérdésem hogy hogy tudnám megtalálni a két hátsó hangszóró kábeleit,mert biztos vagyok benne hogy hátra van vezetékelve,mert mikor a magnót kicseréltem akkor láttam hogy négy hangszórókábel van a fejegységhez gyárilag bevezetékelve,csak ugye nekem csak az első két ajtóba volt hangszoró gyárilag.Na így aztán hiányozhatott nekem a Fader dolog...
Re:
Jorn írta: A fûtésed egyébként jó ?
Mert ha igen, akkor lehet, hogy csak a hûtõvíz hõmérõ a hibás. (van egy hõmérõ a vízpumpaház mögött, ami csak a mûszerfal mutatóját vezérli... )
Kicsit megkésve válaszolok, mert korábban elkerülte a figyelmemet a kérdésed. A fűtésem jó, de talán lehetne még egy kicsit jobb és gyorsabb is. Nagyon termosztát gyanús a problémám, mert városban, dugóban idővel szépen felmegy középre, majd bekapcsol a venti. Ott is marad, amíg nem kezdek folyamatosan haladni, főleg nagyobb sebességgel, akkor szépen kezd lekonyulni és visszaáll negyedre. Ez nekem egyértelműen termosztát problémára utal. Azóta már megrendeltem a gyárit és jövő szombaton kiderül
Toyota Corolla Verso 2002 E121 3ZZ
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

Termosztát lesz.
Rendelj tömítést is, mert a gyárihoz alapból nem adnak.
A termosztát peremében lesz egy lötyögős "szegecs", úgy tedd be a termosztátot, hogy ez a szegecs legyen legfelül. Ennek a légtelenítésnél lesz szerepe, ott gyűlnek majd össze a buborékok
Jiggle pinnek hívják egyébként. Persze nézd meg, hogyan áll a gyári pin, mielőtt kiszereled. Annak is felfelé kell mutatnia...
Rendelj tömítést is, mert a gyárihoz alapból nem adnak.
A termosztát peremében lesz egy lötyögős "szegecs", úgy tedd be a termosztátot, hogy ez a szegecs legyen legfelül. Ennek a légtelenítésnél lesz szerepe, ott gyűlnek majd össze a buborékok