Motor csörgés, kopogás szenzor, üzemanyagok
- K-Roy
- Visszajáró

Beírtam az alvázszámot a toyodiy.com-on és az ECU-ra ezt a cikkszámot hozza fel: 89661-0W132, ami a Bosch elektronika gyári száma.
Ettõl függetlenül elképzelhetõ, hogy mégsem ez van az autóban? Természetesen meg fogom nézni, amint lesz rá lehetõségem.
Azt is olvastam, hogy a motorcserét ki lehet deríteni a forgalmiból (a szervizkönyvet nem találom), gondolom a motorszámnál derül ki a dolog. Itt mit kell nézni?
Ettõl függetlenül elképzelhetõ, hogy mégsem ez van az autóban? Természetesen meg fogom nézni, amint lesz rá lehetõségem.
Azt is olvastam, hogy a motorcserét ki lehet deríteni a forgalmiból (a szervizkönyvet nem találom), gondolom a motorszámnál derül ki a dolog. Itt mit kell nézni?
'00 E11 4ZZ-FE, Harmony Sedan
- K-Roy
- Visszajáró

Gondolom akkor a forgalmiban is csak 4ZZ-nek kéne szerepelnie a motorszámnál.
Sajnos nekem mindenféle számok is vannak utána, úgyhogy gondolom ez még az eredeti motor.
Mondjuk nemnagyon fogyaszt olajat, eddig 129ezer van benne és csak egyszer kellett rátöltenem kb 2-3 decit (8000 km-rel az utolsó olajcsere után).
Sajnos nekem mindenféle számok is vannak utána, úgyhogy gondolom ez még az eredeti motor.
Mondjuk nemnagyon fogyaszt olajat, eddig 129ezer van benne és csak egyszer kellett rátöltenem kb 2-3 decit (8000 km-rel az utolsó olajcsere után).
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Az szuper! Hozzá ne nyúlj! 
Klubelnök
Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi
- Zolee11
- Gyakori látogató

- Autód gyártási éve: 2019
- Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
- Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
- Autód karosszéria variánsa: Egyéb
Re: Motor csörgés, kopogás szenzor
Korábban márt írtam, hogy nekem is, azaz az autómnak vannak motorcsörgési problémái, sok sok kutat és benzint kipróbáltam már, a 2. helyezett az OMW MaxMotion 95, ez majdnem mindig tökéletes volt, igaz drágább mint a sima 95-ös, az első helyezett a Lukoil 98-as, de azt vettem észre, hogy a 95-ös benzinjük is elég jó, főleg a 17. kerületi benzinkúton, amióta azt tankolom azóta teljes kuss van, nagyon ritkán mintha hallani, hogy recseg, de nagyon halk. Így én maradok ennél a benzinnél és kútnál, persze hosszabb utak alkalmával rákényszerülök majd másra is. 
'19 Corolla Touring Sports 1.8 Hybrid Comfort Tech e-CVT
- K-Roy
- Visszajáró

Én csak Maxmotion 95-öt tankolok, viszont az az érdekes, hogy télen szinte semmi hangja nem volt, viszont amióta jobb idő lett, megint kezd előjönni a csörgés.Zolee11 írta:Korábban márt írtam, hogy nekem is, azaz az autómnak vannak motorcsörgési problémái, sok sok kutat és benzint kipróbáltam már, a 2. helyezett az OMW MaxMotion 95, ez majdnem mindig tökéletes volt, igaz drágább mint a sima 95-ös, az első helyezett a Lukoil 98-as, de azt vettem észre, hogy a 95-ös benzinjük is elég jó, főleg a 17. kerületi benzinkúton, amióta azt tankolom azóta teljes kuss van, nagyon ritkán mintha hallani, hogy recseg, de nagyon halk. Így én maradok ennél a benzinnél és kútnál, persze hosszabb utak alkalmával rákényszerülök majd másra is.
Nem tudom, mi lehet az összefüggés.
- Zolee11
- Gyakori látogató

Én 2012 nyár elején vettem az autót és csak 2013-ban vettem észre, hogy recseg, épp Románia csodálatos szerpentines emelkedőin. Utána már itthon is meg meg hallottam, ha nagyobb terhelést kapott a motor közepes gázadás mellett. Utána tudtam meg mi az oka, meg még sok minden másnak... Most nagyon szépen megy a Lukoli-os benyával, tankoltam már máshol is Lukoli 95-öst de az nem volt jobb a MAxMotion-nél, sőt talán picit gyengébb volt, de akkor még csak pár fok volt, most így 10-20 fok között nagyon jól érzi magát, nyáron se szokott csúnyán járni, alapjáraton is szépen fut.K-Roy írta: Én csak Maxmotion 95-öt tankolok, viszont az az érdekes, hogy télen szinte semmi hangja nem volt, viszont amióta jobb idő lett, megint kezd előjönni a csörgés.
Nem tudom, mi lehet az összefüggés.
Én nem állapítottam meg összefüggést a hőmérséklet és a csörgés között, de ha van is, az a nyári meleg levegő lehet, de sokkal többet nyom latba az, hogy 400-420 ft-ért ócska benzint kapunk. Csak a tankolások között nagy eltérések lehetnek, gondolom te is észrevetted, hogy tankonként változik a csörgés mértéke. Nekem télen is képes volt úgy becsörögni mint nyáron.
Cserélt már valaki házilag ecu-t vvt-i-ben? Ha a cikkszám ugyanaz mint a régié akkor csak simán csatik le aztán a csere után vissza és megy minden tovább?? Vagy ennél azért bonyolultabb? Bontott ecu-t akarok cserélni. Illetve ha visszateszem az eredetit bármilyen érték beállítás elveszik? Ugye nem kell újra programozni majd semmit.
- Bohi
- Fanatikus fórumozó

Miért akarod cserélni?autos írta:Cserélt már valaki házilag ecu-t vvt-i-ben? Ha a cikkszám ugyanaz mint a régié akkor csak simán csatik le aztán a csere után vissza és megy minden tovább?? Vagy ennél azért bonyolultabb? Bontott ecu-t akarok cserélni. Illetve ha visszateszem az eredetit bármilyen érték beállítás elveszik? Ugye nem kell újra programozni majd semmit.
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
Prius II
- Zolee11
- Gyakori látogató

Sajnos ez nem ilyen egyszerű. Én sem értem, mert ugyanaz a felépítés, elméletileg ugyanazok az érzékelők, stb. akkor miért ne lehetne? De sajnos nem lehet, nagy szenvedés van vele, és az sem biztos, hogy jó lesz, több verzió is van ha jól tudom.autos írta:Cserélt már valaki házilag ecu-t vvt-i-ben? Ha a cikkszám ugyanaz mint a régié akkor csak simán csatik le aztán a csere után vissza és megy minden tovább?? Vagy ennél azért bonyolultabb? Bontott ecu-t akarok cserélni. Illetve ha visszateszem az eredetit bármilyen érték beállítás elveszik? Ugye nem kell újra programozni majd semmit.
Mert, nem gyorsul eléggé.autos írta:Miért akarod cserélni?
Viccet félretéve, az E11-ben is emiatt kopogásos az égés bizonyos körülmények közt, az enyém is ilyen.
- Bohi
- Fanatikus fórumozó

Mert, nem gyorsul eléggé.autos írta:Miért akarod cserélni?
Viccet félretéve, az E11-ben is emiatt kopogásos az égés bizonyos körülmények közt, az enyém is ilyen.[/quote]
Úristen, ilyenről még életemben nem hallottam. Kisül valami az ECU-ban és nem lesz jó az égés? Jól értem?
Többiek? (nehezen tudnám elképzelni, hogy egy toyota ecuval ilyen történik....)
'87 E8 GT SEDAN
Prius II
Prius II
- TRD
- Fanatikus fórumozó

- Kapcsolat:
Úristen, ilyenről még életemben nem hallottam. Kisül valami az ECU-ban és nem lesz jó az égés? Jól értem?Bohi írta:Mert, nem gyorsul eléggé.autos írta:Miért akarod cserélni?![]()
Viccet félretéve, az E11-ben is emiatt kopogásos az égés bizonyos körülmények közt, az enyém is ilyen.
Többiek? (nehezen tudnám elképzelni, hogy egy toyota ecuval ilyen történik....)[/quote] Ha nem zárnak vmit rövidre,akk szint örök életű az ECU sztem... Ritka,h csak úgy magától kinyíródjon,mint olasz vagy francia társai!
AE92 2.0 GT hatchback (3SGE) 
KE70 ??? Coupe
KE70 ??? Coupe
- Pacsker
- Site Admin

- Autód gyártási éve: 1988
- Autód típusa (és generációja): Corolla E9
- Autód felszereltségi jelölése: GTi
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
- Kapcsolat:
Olvassatok vissza az első oldalra.
Lehet, hogy csak csati le és fel, mehet a csere. Házilag megoldható.
De csak akkor, ha tuti jó hozzá és jók a lábkiosztások.
Klubelnök
AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

- Zolee11
- Gyakori látogató

Én kétszer is átolvastam, de pont arról van/volt szó, hogy nem lehet csak így egyszerűen cserélni. Vagy én nem érteni a magyartot nyelvet.Pacsker írta:Olvassatok vissza az első oldalra.
Eleve rosszul programozták, még a magyarázat is szánalmas, a valóság meg egyszerű, trehány munkát végeztek, vagy mert nem volt rá elég tesztelési idő, vagy megfelelő szakértelem hiánya, biztos az elnök fiának vezetői pozíciót kellett adni a szoftverfejlesztő részlegen, sose derül ki. A lényeg, hogy eltolták.Bohi írta:Úristen, ilyenről még életemben nem hallottam. Kisül valami az ECU-ban és nem lesz jó az égés? Jól értem?![]()