Világítás

Technikai okfejtések, hasznos tippek, leírások. Önállóan megvalósítható kisebb-nagyobb szervizelések és átalakítások.
mathyasrex
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: mathyasrex »

Sziasztok!

Lenne 2 apró kérdésem világítással kapcsolatban:
1: Amikor a belsõ világítást (Door) állásba kapcsolom, hiába van nyitva bármelyik ajtó, nem világít. Amúgy (On állapotban) tökéletes. A mûszerfalnál jelzi, hogy nyitva van az ajtó. Valami ötlet?

2: Mennyire bonyolult a mûszerfal (ü.a.tank/sebességmérõ/fordulatszámmérõ/vízhõfok) háttérvilágítását feljavítani. Elég gyengécske és este a szélsõ részeket egyáltalán nem látni. (gyári minden)

Válaszokat elõre is köszönöm ;)
E11 1999 1332ccm 4E-FE Sedan - JT-
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 1998
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: Terra
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)

Hozzászólás Szerző: Jorn »

mathyasrex írta:Sziasztok!

1: Amikor a belsõ világítást (Door) állásba kapcsolom, hiába van nyitva bármelyik ajtó, nem világít. Amúgy (On állapotban) tökéletes. A mûszerfalnál jelzi, hogy nyitva van az ajtó. Valami ötlet?

2: Mennyire bonyolult a mûszerfal (ü.a.tank/sebességmérõ/fordulatszámmérõ/vízhõfok) háttérvilágítását feljavítani. Elég gyengécske és este a szélsõ részeket egyáltalán nem látni. (gyári minden)

1. a Door állásban lehet, hogy csak kontaktos a kapcsolód, meg kell mozgatni.

2. valószínûleg azért gyenge, mert ki vannak égve az izzók. A cserét többször leírtuk már, a keresés funkcióval megtalálhatod.
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
bazsui
Újonc
Újonc

hátsó helyzet jelzõ és mûszer fal világítás

Hozzászólás Szerző: bazsui »

üdv mindenkinek elég új vagyok az utakon mint autós és még újabb mint Corollás pár napja vetem egy corolla liftback 1989 est és tagnap arra lettem figyelmes hogy elment a mûszer fal világításom és a hátsó helyzet jelzöm meg néztem a biziket amiket ismerek biztiket azok jók, viszont vannak ilyen elég nagyok relé szerûek a hagyományosak mellet valaki tudna segíteni mit is keresek mi lehet a hiba ?

Elõre is köszi Bazsi
bazsui
Újonc
Újonc

ûszer fal világításom és a hátsó helyzet jelzöm

Hozzászólás Szerző: bazsui »

üdv mindenkinek elég új vagyok az utakon mint autós és még újabb mint Corollás pár napja vetem egy corolla liftback 1989 est és tagnap arra lettem figyelmes hogy elment a mûszer fal világításom és a hátsó helyzet jelzöm meg néztem a biziket amiket ismerek biztiket azok jók, viszont vannak ilyen elég nagyok relé szerûek a hagyományosak mellet valaki tudna segíteni mit keresek mi lehet a hiba ?

Elõre is köszi Bazsi
hami
Visszajáró
Visszajáró

Hozzászólás Szerző: hami »

mathyasrex írta:Sziasztok!

Egyet értek az elõttem szólóval esélyes hogy a belsõvilágítás kapcsolójánál van valami kontaktus hiány.
A mûszerfal világításodnál 2 dolog lehet elvileg neked is van fényerõ szabályozód, vagy le van tekerve vagy vagy a másik mint már elhangzott ha készül elfáradni a 3w-os foglalat nélkülid akkor halványulhat a fénye vagy már nem is mûködik mindegyik. Ha neked is színes a hátér fényed akkor valósínû van rajta egy színes sapka ami gyakran rásül az izzóra, óvatosan le lehet szedni álatlában. :D
E11 sedan (4ZZFE)
mathyasrex
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: mathyasrex »

Kösznöm az ötleteket.
Müszerfalnál nincs fényerõszabályzó, illetve félodalasan van háttérvilágitás. Tehát gondolom kiégett és/vagy halványul. Zöld/zöldes a fény.
Nem vészes hibák, de este azért zavaró egy picit.
E11 1999 1332ccm 4E-FE Sedan - JT-
hami
Visszajáró
Visszajáró

Akkor simán ki kell cserélned az izzókat a mûszercsoportban, ezt úgy teheted meg hogy: a mûszercsoport elõtti mûanyag keret 2 csillagcsavarját kicsavarod a mûanyagot kipattintod majd az óracsoport csavarjait is és ha elég kis kezed van és nem digitális a km kijelzõd akkor lehúzod a km spirált de ha nem férsz hozzá segíthetsz magadon ha letekered a váltó oldalon így nyerve némi helyet. Aztán csatik le és tiéd a mûszercsoport.

Jó szórakozást :D
E11 sedan (4ZZFE)
veracska90
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: veracska90 »

Sziasztok!

A napokban lettem boldog tulajdonosa egy 2001-es linea terra (liftback) példánynak. Nem nagyon értek hozzá, ezért szeretném megkérdezni, hogy mi lehet a probléma, ha a fényszórók párásodnak (belülrõl)?
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

veracska90 írta:Sziasztok!

A napokban lettem boldog tulajdonosa egy 2001-es linea terra (liftback) példánynak. Nem nagyon értek hozzá, ezért szeretném megkérdezni, hogy mi lehet a probléma, ha a fényszórók párásodnak (belülrõl)?
Valahol lyukas... vagy törött az üveg, vagy a lámpatest, vagy hiányzik egy tömítés (pl. amit izzócserekor ki kell venni, lehet nincs jól visszatéve)
Jorn
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó

mûszerfal világítás

leírtuk már párszor, de ma találtam egy videot is róla :)

http://www.youtube.com/watch?v=3pyBIQ_QmU4
Lackó
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Autód gyártási éve: 2017
Autód típusa (és generációja): Egyéb Toyota
Autód felszereltségi jelölése: Egyéb
Autód karosszéria variánsa: Crossover

Hozzászólás Szerző: Lackó »

Jorn írta:
veracska90 írta:Sziasztok!

Valahol lyukas... vagy törött az üveg, vagy a lámpatest, vagy hiányzik egy tömítés (pl. amit izzócserekor ki kell venni, lehet nincs jól visszatéve)
...vagy csak simán u.gy., mert azok már új korukban is sokszor párásodnak.
hami
Visszajáró
Visszajáró

Na az enyémen is kijött a nyûg, elkezdett párásodni a balos még gyári lápám bezzeg a filléres után gyártott nem.... pedig azt jobban díjaznám.
Ma cseréltem ki a világítás kapcsolóm ködlámpásra, ha van akit érdekel és még nincs fenn ilyen akkor a kapcsolócsere menetét képekkel felrakhatom.
Belekerül hamarosan a ködlámpa is de még nem érkezett meg. Ja és megragadnám az alkalmat hogy ha valakinek kell denso relé 4 vagy 5 lábu akkor tudok szerezni szinte bármilyen tételben és nem túl drágán.
E11 sedan (4ZZFE)
doki
Gyakori látogató
Gyakori látogató

Hozzászólás Szerző: doki »

A minap tapasztaltam hogy nincs jobb helyzetjelzõm jobb hátsó helyzetjelzõm meg rendszám világításom + belsõ mûszeregység világítás sem.
Kutatgattam mi lehet a problem aztán rájöttem hogy biztosíték igen ám kicseréltem de folyamatosan kivágta.Megpiszkáltam az égõket és biztosíték csere és jó lett minden.
Tapasztalt már valaki ilyet?
Hosiminh
Visszajáró
Visszajáró

Re: Világítás

Hozzászólás Szerző: Hosiminh »

üdv:
egy e10 4e-fe első lámpáiról lenne szó

műszaki vizsga előtt, ránéztünk már a lámpákra is, és vmi cél mérőműszerrel meg lett mérve a lámpák vetítési képe. Eredmény tuti bukó, rossz a törése. Elég kellemetlen mert még nincs egy éves sem az Osram Megalight +120%-benne.

Kép

Sztem a hiba forrása maga a lámpa test, a fentebbi képen látszik, hogy magában a lámpatest belsejében van egy ujjnyi vastag hézag/elállás. más autón ilyet még nem láttam.

Vmi javaslat orvoslásra? Volt már vkinek tapasztalata ilyennel?

ui.: és a lámpa magasság állítás sem müxik, a kapcsoló pedig jó.
Toytib
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ

Re: Világítás

Hozzászólás Szerző: Toytib »

Sajnos ezektől az olcsó depo márkájú lámpáktól nem kell csodát várni. :?
Jobban jársz ha keresel bontóban gyári lámpát hozzá.
AE82 Gt 4AGE smallport 1987
AE86 GT 4AGE 1983
Prius II 2009
Válasz küldése