Corolla Club Hungary - Megpihenünk :(

Minden felhasználónak kötelező! A fórummal és a honlappal kapcsolatos tudnivalók és információk.
Hugi
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 7
Csatlakozott: 2016 aug. 28, 10:22 pm
Autód gyártási éve: 1999
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: Harmony
Autód karosszéria variánsa: Sedan (4 ajtós)
Corolla Club Hungary - Megpihenünk :(

Hozzászólás Szerző: Hugi » 2019 ápr. 14, 10:47 am

Sziasztok!

Sajnálattal olvastam a hírt..de valahol megértem. Zsoltee által volt egy kis betekintésem a találkozók szervezésébe,hogy a vezetőségnek mennyi munkája és energiája van benne. Én nagyon köszönöm Matyi a sok segítséget, hogy létrehoztad ezt a közösséget. Ha ez nem lett volna akkor talán a sógornőmet, Ágit sem ismeri meg a tesóm,hisz ők is itt ismerkedtek meg :hehe:

2013-as tavaszi találkozó volt az első amin részt vettem Törökmezőn. Bátyám(Zsoltee) s párja Ági ekkor már többször is invitált találkozókra,de mégis ez volt az első alkalom, hogy velük tartottam. Ági még az anyósülést is átengedte nekem :D Mikor megérkeztünk emlékszem Szabi első mondatára amikor meglátott az autóban ülve, "-Zsolti,új csajod van??-Ő a Húúúgom!!!" (a mai napig emlegetjük) :lol: Ennek ellenére a következő pár találkozón mindig elfelejtette a nevem, de mára már ez is megváltozott, ha felhívom telefonon is tudja ki vagyok :)

Jogosítvány és autó nélkül érkeztem az első találkozóra, de annyira jól éreztem magam és tetszettek a programok, ahogy időm engedte sok találkozón részt vettem azóta is. Első alkalommal is éreztem a befogadást,annak ellenére,hogy a mai napig alig értek az autókhoz,pláne műszaki kérdésekben.

2015-ös bárányfoki nyári talin pedig az egyik játék alkalmával Vitya és Bárdos Feri megengedték,hogy beüljek féltett autójukba, s tanítgattak vezetni. Vitya bíztatott,hogy nagyon jó érzékem van a vezetéshez,miért is nincs nekem jogosítványom még?! Nem telt el sok idő 2016 nyarán a kezemben tarthattam a jogsim :D Ezúton is köszönöm a biztatást. Az első autó választásában is nagyon nagy segítséget kaptam, s mi más lett volna az mint egy Corolla. Azóta rengeteg élményen, kalandon és utazáson vagyok túl vele. Rengeteg segítséget kapok a mai napig, bármilyen műszaki szőkenős kérdésemre szívesen válaszolnak a tagok s a vezetőség tagjai is.

Az évek során rengeteg élményt,ismerőst és barátokat is kaptam a club által,amit ezúton is nagyon KÖSZÖNÖK. Remélem ez nem is szakad meg. Bár új eseményt kell találnunk az évi egyszeri banános-karamellás sajttorta sütésre,hiszen ezt mindig az év eleji szülinapi találkozókon sütöttem :?: csak Nektek.

Izgatottan várom a zebegényi találkozót,s remélem nem ez lesz az utolsó, hogy találkozunk. :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Hugi 2019 ápr. 16, 09:25 pm-kor.
'99 Toyota Corolla Sedan 1,3 Harmony

Avatar
Zsoltee
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Hozzászólások: 449
Csatlakozott: 2008 júl. 12, 01:23 am
Autód gyártási éve: 2006
Autód típusa (és generációja): Avensis
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: Wagon (5 ajtós)
Tartózkodási hely: Budapest
Re: Corolla Club Hungary - Megpihenünk :(

Hozzászólás Szerző: Zsoltee » 2019 ápr. 14, 10:07 pm

Sziasztok!

2007-ben vettem meg a második autómat, ami mi más lehetett volna, mint egy Corolla. A szüleimnek is Corolla volt (és van azóta is), ezért ismerve a típust én is emellett döntöttem.
A klubra csak egy évvel később találtam rá, teljesen véletlenül, a neten barangolva. Elkezdtem olvasgatni és már akkor megtetszett, hogy létezik egy ilyen összetartó közösség. Pár nappal később már el is mehettem az első találkozómra, ami ugyan nem CCH esemény volt, hanem a Toyota Klub kakucsi rendezvénye, azért találkozhattam jópár klubtaggal. Mindenki kedves és segítőkész volt. Akkor is látszott, hogy ez egy összetartó csapat :) Hazafelé már tudtam, hogy szeretnék én is ide tartozni és több találkozón részt venni. Aztán ősszel jött a következő találkozó, amit a Pilisbe szerveztek. Ebbe én is besegítettem egy kicsit (helyszínt javasoltam és bejártam, fotóztam), amit szívesen fogadott az akkori vezetőség.
A találkozó után ismét tudtam segíteni a vezetőség munkáját egy olcsó és jó minőségű klubos matrica beszerzési forrás felkeresésével. Ezután meghívtak egy vezetőségi megbeszélésre és felajánlottak egy helyet maguk között. Örömmel mondtam igent, és innentől kezdve, mint vezetőségi tag szervezkedtem, segítettem, és vettem részt a találkozókon. Csodálkoztam, hogy ilyen megtörténhet, mert előtte csak két találkozón vettem részt. Köszönöm utólag is, az összes egykori és mostani vezetőségi társamnak hogy „befogadtatok” és együtt dolgozhattunk! És Neked Matyi, hogy megálmodtad és létrehoztad ezt a közösséget!

Hogy mit kaptam én a CCH-tól?
Hosszú lenne felsorolni, hiszen több mint 10 év alatt nagyon sok értékes embert ismerhettem meg, sok olyan helyre eljutottam, ahová lehet, hogy másként nem mentem volna.
Elsősorban azonban egy nagyon fontos embert kaptam a CCH-tól, Ő pedig nem más, mint a feleségem, Ági. A második CCH-s találkozómon ismerkedtünk meg, azóta összeházasodtunk és egy csodálatos kisfiú szülei vagyunk. Ezúton köszönöm neki a sok segítséget és támogatást, amit kaptam Tőle az évek során!

Ahogy korábban már Matyi leírta, nekünk, vezetőségi tagoknak a találkozók munkát jelentettek a legtöbb esetben és nem szórakozást, így csak a beszámolókból és a képekből tudtuk leszűrni, hogy sikerült a találkozó, hogy érezték magukat a résztvevők. Ennek hiányában semmiféle visszajelzés nem volt, nem tudtuk jól csináljuk-e, vagy esetleg mit kellene változtatni. Kivételt ez alól a több napos találkozók jelentették számunkra, ott esténként mi is tudtunk pihenni, szórakozni és több időt eltölteni Veletek, akikért mindezt csináltuk.

Nagyon sajnálom, hogy így kellett döntenünk, hiszen szerettük csinálni, értetek, Nektek. Ezt ebben a formában másképp nem is lehetett volna, hiszen mint előttem a vezető társaim írták, egy Ft-ot sem kaptunk a munkánkért, csak a Ti mosolyaitokat és köszöneteteket.

Zsoltee
CCH vezetőségi tag

:e11hb: '97 Toyota Corolla Hatchback 1,3 Linea Terra ('07-'17)
'06 T25 Avensis Wagon 1,8 Sol Technic ('17-)

Avatar
Vitya77
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Hozzászólások: 413
Csatlakozott: 2015 jan. 22, 12:49 am
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Tartózkodási hely: Budapest(Tiszaújváros)
Re: Corolla Club Hungary - Megpihenünk :(

Hozzászólás Szerző: Vitya77 » 2019 ápr. 15, 03:14 am

Nehéz ezt megélni, pedig nekem "csak" 4 évem volt erre.
2015 januárjában megvettem tini korom kedvencét, az első E9-emet (azóta 3db tulajdonosa vagyok) és másnap regisztráltam is a fórumba, amiről már BruceE9 által tudtam.
Bemutatkozás, izgatottság, rengeteg átolvasott éjszaka (nulláról elkezdett tudás kiépítése) után elmentem a legközelebbi találkozóra a szülinapra.
Magával ragadott az emberek közvetlensége, figyelme, kedvessége.
A profin megszervezett buli, zökkenőmentes lebonyolítás.
Semmihez nem tudtam hozzászólni, csak szívtam magamba a tudást.
Ha valaki kérdezett, csak annyit tudtam
-E9 1.6 karbis
Mi az a 4AF , 2E, zenki vagy kouki???
Fogalmam sem volt még róla.
Mégsem éreztem magam kívülállónak.
Nem okoz gondot a kapcsolat teremtés, megszólalás, de ez más volt, innen még kilógtam.
Azaz mégsem, mert nem éreztem ezt, csak gondoltam.
Rájöttem, ez az a közösség, ahol mindenki megtalálja a számítását ha van némi intelligenciája, mert az ittlévőknek van.
(Ahogy Matyi mondta, a közösség szűri önmagát)
Fórum tovább olvasgatás, újabb találkozó, újabb izgalom.
Szeretem jól érezni magam és ehhez az kell hogy a körülöttem lévő emberek is jól érezzék magukat.
A bárányfoki nyári találkozón én aki szeretem a kávét is, felkészülten üldögéltem a padon a gázmelegítőmmel, rajta a kis kotyogós kávéfőzőmmel az erdő közepén és jól éreztem magam.
Elmélkedtem az előző napi kalandtúra nagyszerűségén, kiforrottságán és azon hogy én még mivel próbálkoztam volna.
Majd azt vettem észre hogy ébrednek az emberek és "gyűlnek" a kávé illatára.
Kb 12x főztem le a kis kotyogóst, mire Matyi rám "förmedt",
-Miért nem vagy kész a bringa túrára.
-Mert több mint egy órája kávét főzök, én itt voltam időben. :)
Jóleső érzéssel töltött el az az apróság hogy jobban indult a reggele pár korty kávétól az embereknek.
Kivéve Matyit, ő teázni szeretett volna. :D
(Kaptam is érte hálás mosolyokat, visszacsatolásként)
Azt hiszem többek között ez a mozzanat és az esti beszélgetés a tűz mellett Zsoltee val indított el a vezetőségi tagság felé.
A Robinson szigeteki talira is felkészülve érkeztem, (nem volt áram a szigeten) akkumulátor feltöltve, szerelőlámpa, a gyermekeknek világítós horgász kapásjelző a csuklójukra, na meg pálinka. ;)
Jól sikerült találkozó volt az is. Én jól éreztem magam és a körülöttem levő emberek is.
Nem körülöttem forog a világ, csak az én szemszögemből ennyi a lényeg.
Ezek után pár nap múlva én is ott ültem Mozsóval azon a bizonyos vezetőségi ülésen, amin felkértek minket tagnak, melyet örömmel vállaltunk.
Az élvezetből felelősség lett, de tetszett és megmutathattam, nem csak "népjóléti" adottságaim vannak.
Minden új tagot próbáltam azzal a lelkesedéssel és örömmel fogadni, amivel engem is fogadtak az első talin.
Az első benyomás fontos, de nem kellett többet mutatni, mint ami valójában maga a CCH.
Szeret(t)em ezt csinálni, örömömet lel(t)em benne.
A szervezés, az ötletelések, a folyamatos ugratások, hatalmas nevetések.
A fárasztó, de boldog lebonyolítások.
Az elégedett, mosolygó arcok.
Mind-mind egytől egyig kellettek a lelkemnek.(mindannyiunk lelkének)
De a lélekmelengetés egyre inkább elmaradt.
(Ezért most én sem veszem a fárdtságot hogy képeket emeljek be, mert nem érdemlitek meg. Meg rohadtul fáradt vagyok így hajnali 3 körül. Pedig rengeteg pozitív élményem van.)
Közben új kapcsolat, házasság, gyermek, költözés vidékre, majd mégegy gyermek(éppen 10 napos ma a kisebbik lányom, ezért is írok csak ennyi idő után posztot)
Egyre kevesebb idő, egyre több feladat.
Megfordult a fejemben hogy fel kellene adnom, de ezek csak pillanatig tartó, múló gondolatok voltak fáradt óráimban.
Nem tudtam elképzelni a szervezések nélkül az életemet, most mégis el kell.
A megbecsülés a tagok részéről egyre inkább elmaradt, majd a jelentkezések is alább hagytak.
Én sem jártam a fórumon már csak nagyon ritkán.
Valamiből nekem is le kellett adnom.
A projektemet sem vezetem.
Szégyen, de ez van.
Napestig sorolhatnám megannyi jó élményemet a tagokkal, de nem teszem.
Akiknek velem is van, azok úgyis emlékeznek rá.
Akiknek nincs, még nem biztos hogy nem is lesz......

Csók a családnak!
CCH vezetőségi tag

1989 E9 Liftback 1.6 XL 4A-F
1988 AE92 Liftback Gt-i 4AGE
1988 AE95 4WD kombi 4AFE

Avatar
Pacsker
Site Admin
Site Admin
Hozzászólások: 23573
Csatlakozott: 2007 márc. 09, 06:44 pm
Autód gyártási éve: 1988
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: GTi
Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:
Re: Corolla Club Hungary - Megpihenünk :(

Hozzászólás Szerző: Pacsker » 2019 ápr. 15, 08:48 am

Másfél hét alatt 3500 megtekintés érkezett az utsó tali szervező témájára és erre a bejelentésre.
Ez mind szép és jó és remélem, hogy ezek alapján ez a topic tovább gazdagodik majd a kritikáitokkal és emlékeitekkel gazdagított bejegyzéseitekkel.


Összeszedtem pár olyan reakciót, véleményt, amelyek számomra is nagy meglepetésként, más felületen vagy privát megkeresésben érkeztek eddig (Viber, Messenger, Japtimers fórum, SMS.. Ha nektek is van ilyen, légyszi másoljátok be ide őket, hogy egy helyen legyenek).
Szerintem nektek is számíthatnak:

DomKissAnna írta: Kép
gyurew írta: Szia Pacsker! Csak annyit szeretnék írni a CCH poszt kapcsán, hogy sajnálom a döntést, de hálás vagyok, mert nélkületek nem lett volna Van, ami életünknek egy nagyon vidám szeletét adta, szóval köszönöm!
vasskos írta: Végigolvastam a bejegyzést. (Mindig meglepő, ha valaki tökéletes helyesírással ír rajtam kívül.) Teljesen egyetértek az általad említett tendenciákkal kapcsolatban, igazából egy társadalmi körképnek is beillik az okfejtésed. Én úgy vélem, hogy ezek olyan körülmények, amelyeket nem lehet befolyásolni, egyszerűen erre halad a világ. Ahogy korábban írtam is, aki még sosem szervezett semmit, az soha nem fogja megtudni mennyi áldozattal jár, sokkal könnyebb a kákán csomót keresni otthon a fotelből.
Nem titok viszont, hogy minél nagyobb egy társaság, annál jobban felhígul a minőség, azonban - szerintem - hasonszőrű klubok esetén fontosabb a minőség fenntartása akár a létszám rovására is. A Facebook-ot el kell felejteni, viszont nagyon jó szűrőként működik: aki veszi a fáradtságot és beregisztrál egy klubnak dedikált fórumra, már a 99%-nál komolyabban gondolja a dolgot. :)
Turan6 írta: Minden szavával egyetértek. Viszont az okok jóval összetettebbek annál mint amennyit mi látunk belőle. A facebook csak egy része annak az egésznek ami a közösségeket rombolja. Akár egy film mondanivalója, végkövetkeztetése, de még maguk a dalok a rádióban is társadalmi érzetet, működést befolyásoló tényezők lehetnek. Szerintem ezt szinte mindenki tudja, de egy részük élvezi, egy részüket nem érdekli, van aki nem is fogja fel, aztán van aki tud róla és zavarja, de nem akar ellene tenni, végül meg vannak a próbálkozók/küzdők. Mindig a küzdők szívnak a legnagyobbat, mert a többi halmaz a nagyobb. Persze majd ha jön egy olyan probléma (nyilván nem veteránautós :) ), amit a közösségi összefogással lehetne megoldani, akkor majd mindenki egyformán szív. Amúgy ami zajlik nem magyar sajátosság.
Ezzel nem elhárítani akarom a nagyobb halmaz felelősségét, sőt, éppen ellenkezőleg, rajtuk múlik minden.
jadedragon írta: Én hallomásból annak ellenére is vagy 5-6 éve tudtam a CCH-ról, hogy sose volt Corollám, sőt volt, hogy így látatlanban ajánlottam is olyannak, akinek volt és tudtam, hogy szereti. Emiatt eléggé meglepett a dolog és sajnálom, hogy így alakult, bár a bejegyzést végigolvasva meg is tudom érteni.
Még ha a világ arra is halad, amerre, szerintem pont ezért egyre nagyobb kincs minden olyan közösség, ami ellen tud állni ezeknek a tendenciáknak és megőrzi a "régimódi", emberi jellegét.
:luv:
Ezen kívül olvasván a hírt még vagy 10 ember keresett telefonon, üzenetben (nagyon jól esett), de az ő reakciójukat nem írnám ide, mert megígérték, hogy maguk fogják a többetekéhez hasonló beszámolójukat megírni.

És persze ott a Facebook csoportunk.. :)
Mivel a CCH felülete és napjaink legismertebb, leggyorsabb online információ áramlását segítő közösségi helye, természetesen ott is megejtettünk két bejegyzést. 1.- Változás bejelentés, 2.- Utolsó találkozó.

Ugyan egyértelműen kértük, hogy a FÓRUMON írjanak, ha szeretnének, de van aki nem mozdult ki a komfort zónájából. Mindegy... Legalább vették a fáradtságot pár sor erejéig, így lássuk ezeket:
P.Albert írta: Tavaly óta vagyok tag a facebook csoportnak és bár találkozókra nem jutottam el, de egy igazán jó csapatot ismertem meg. Az utolsóra megpróbálok elmenni, márcsak azért is, hogy megtudjam miről maradtam le eddig.
Cs.Krisztián írta: Én nem egészen 4 hónapja vagyok csak tag ,,és olvasva a beszámolokat, nagyon sok jó közös élmény lehetett az összejövetelek során ! az biztos hogy 1 nagyon hasznos kezdeményezés volt anno CCH-t megalakitani,,,és csak sejthetem mekkora feladattal jár mindez,,,ezért minden elismerésem azoknak akik ezt irányitották és irányitják mind a mai napig ! Az utolsó (hivatalos) találkozó hire engem is lázba hozott,,,ugyanakkor azt is megértem a leirtak alapján miért ez az utolsó (ilyen jellegü tali) . Üdvözletem.
Cs.Gergely írta: Egy éve vagyok itt, biztosan más a világ mint 13 éve. Egy évtizede én is bőszen fórumoztam máshol, jó volt, sokat jártunk össze. Olvasva a posztot sok minden összecseng személyes tapasztalataimmal.
Dr. H. Noémi írta: Igazad van Matyi, szar instant világ, lusta, közönyös, virtuális emberekkel. Ijesztő,főleg a gyerekeink miatt.
F. Róbert írta: Teljesen igaz sajnos, hogy megváltozott a szemlélet rövid időn belül. Nem is értem mi ez a sok rosszindulat és honnan jött... sokan azért fórumoznak, hogy szándékosan bele köthessenek a másikba és ennek még nevét is adtak: troll :-( és persze ez a mai világban normális jelenség!? Lassan egy bográcsozásra is hologramként gyűlünk majd össze?? Elromlott a világ de nagyon csúnyán.....
M. Zoltán írta: Sajnálom! Főleg azt, hogy új csoport tagként kimaradok ebből a találkozóból, mert pont aznap lesz 20 éves osztálytalálkozóm! :( Remélem azért lesz még lehetőség ilyenre! Főleg úgy, hogy az egész család rohamosan ,,elcorollásodik"! :)

Szerettük volna, ha kellő figyelmet kap a két bejegyzésünk.. (Az oka gondolom evidens, bár sajnos nem mindnekinek)
Egy Facebook csoport moderálhatósága ugye továbbra is a béka segge alatt van. Annyit tudtunk, hogy az új bejegyzések megjelenését jóváhagyáshoz kötöttük (magyarul ~1 hétig nem szerettünk volna újat engedélyezni), de a korábban megírt bejegyzésekre történő hozzászólásokat már nem tudtuk kikapcsolni, hisz akkor a két fontoshoz sem lehetett volna. (vagy mindenhez vagy semmihez).
Éppen ezért megkértünk mindenkit, hogy a két fontos bejelentésen kívül ezen pár nap időtartama alatt ne szóljanak hozzá korábbiakhoz, mert akkor azok felülre ugranak, a fontos bejegyzéseink pedig alulra tolódnak és kikerülnek a figyelemből, így nem mindenki értesülhet azokról.

A reakciót itt szerintem sokan kitaláljátok...
A csoport tagok 90+%-a le se tojta a fontos bejelentéseket (vagy éppen el sem olvasta őket), vagy, ha 1-2 ember írt is (a fentieken kívül) akkor ilyet:
Mért az utolsó?
Kell valahol regisztrálni,vagy anélkül is lehet menni a találkozóra?
Illetve folyamatosan, szemrehányóan kérdezték, hogy mikor írhatják már az új bejegyzéseket és miért tiltjuk le őket :(
Természetesen kérésünk ellenére ugyanúgy írtak (napi 20-30db) hozzászólást a régi bejegyzésekhez is.
...
Klubelnök

Merjünk nagyban gondolkodni!
"Before you say you can't do it, try it" / Sakichi Toyoda
"I always say, the way a man treats his car is how he treats himself." / Tarconi


:e9lb: AE92 Liftback GT-i (4AGE, Kouki)
:te71matyi: TE71 GT DOHC Coupe (2TG, Zenki)
Kép KE11 Sedan felújítását várva (2K, Kouki)
:kp60: KP60 Starlet versenyautó építés alatt (4AGE)

Kép

Avatar
Holli
Gyakori látogató
Gyakori látogató
Hozzászólások: 227
Csatlakozott: 2012 okt. 01, 08:27 pm
Autód gyártási éve: 1989
Autód típusa (és generációja): Corolla E9
Autód felszereltségi jelölése: XL
Autód karosszéria variánsa: Sedan (4 ajtós)
Tartózkodási hely: Hajmáskér
Re: Corolla Club Hungary - Megpihenünk :(

Hozzászólás Szerző: Holli » 2019 ápr. 17, 10:57 pm

Matyi észt nem tudsz adni nekik. Engedd el kérlek. Aki minőségi tartalmat keres annak ott a fórum, aki meg csak bal hátsó lámpát keres a törött helyére az úgyis lefog sz@rni mindent. Ez sajnos minden csoportban így van.
Toyota Corolla AE92 Sedan 1.6 XL 1989
Toyota Avensis T22 Liftback 2.0 Leather Sol 1999

Avatar
Bohi
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Hozzászólások: 3270
Csatlakozott: 2007 ápr. 17, 10:55 pm
Tartózkodási hely: Budapest
Re: Corolla Club Hungary - Megpihenünk :(

Hozzászólás Szerző: Bohi » 2019 ápr. 19, 04:37 pm

Nagyon szomorú a hír, de teljesen érthető a döntés. Én mindig csodáltam a vezetőséget, hogy mennyi energiát és időt önzetlenül beleraknak a klubba, ami rengeteg embernek nagyon sok élményt nyújtott a hosszú évek során és sok esetben ennél sokkal többet is, mint amiket olvashattunk.

Kezdeném először a véleményem azzal kapcsolatban, hogy miért jutott el a klub idáig és ebben nem tudok egyetérteni Matyival, sorry. Vegyük akár az én példámat, aki egy fanatikus fórumozóból és őstagból lett az egyik leginaktivabb klubtag.
Az első tavaszi talin ott voltam már fiatal csoró főiskolásként. Majd hosszú évekre meghatározó része volt életemnek a CCH és a klubbon keresztül megismert emberek nagyon jó barátok lettek. Napi 1-2 órát minimum csak a fórumon lógtam. Rengeteg közös szerelés, bandázás, autózás és klubbon kívüli közös progrmaok voltak. A találkozókat mindig nagyon vártam.
Aztán ahogy eltelt 10+ év mostanra én is családapa lettem és sikerült felküzdenem is magam egy normális cégnél egy valamire való poziba, ami szintén elég sok időt vesz el a szabadidőmből is. Egyszerűen a prioritások változtak. Pl ha van pár percem, amit nem a gyerekkel töltök, akkor gyorsan próbálom a telefonomon a céges emailjeimet követni vagy esténként még sokszor dolgozgatni ha a gyerek alszik. Tudom ez sem normális, de szerintem nem jövök ki rosszabbul, mint egy átlagos melóhoz hozzáadnám a sok neten lógást (faszbúk meg pinterest és társai) és egyéb értelmetlen dolgokat. Az hogy a világ gyorsul és változnak az emberek? Biztos van benne valami, de akkor sem látom olyan drasztikusan a helyzetet, mint sokan. Ez a társadalom romlása hülyeség. Kb 6 különböző országból származó kollégám van és sok esetben feljött hasonló téma és azt látom, hogy mindenhol a prioritások változnak és nem pedig morálisan megromlik az összes ember… Az érdeklődés és szeretet megmarad legyen az sport vagy művészet vagy bármi, de egyszerűen háttérbe szorul az élet haladásával mivel változnak a prioritások. Elég fura lenne ha minden este még mindig Bárdos Ferinél csöngetnék, hogy találjunk valami szerelni valót úgy, hogy vagy egy gyerekem és sokszor estig dolgozom meg külföldre rájok folyamatosan. Ez csak szintén egy példa volt. Mivel a kocsi körül sincs semmi haladás és változás ezért nincs is mit irnom a projektben.
A világ változik és az él túl, aki lépést tart vele és tud alkalmazkodni és ez miden területre igaz.
A facebook-ra annyit mondanék, hogy valóban botrányos, már nagyon rég nem követem és azt el kell fogadni hogy csodálatos balkán országunkban igen komolya arányban a barmok vannak jelen, akik megtanultak netezni…
Talán "kiöregedett" a kemény mag aki óriási lendülettel pörgette a fórumot és talán hiányzik az az utánpótlás, olyan fiatal srácok, mint amilyenek mi voltunk és pörgettük ezerrel a klubbot (itt nem a vezetőségre gondolok). Nem lehet, hogy ebben is van valami? Talán… Vagy már a fiatalokat nem érdeklik ezek az öreg vasak, amikre ha ráakadnának is botrányos állapotban vannak? Talán…
Hasonló a véleményem Lyaniéval, Walaki írásával is egytértek, de sok mást is tudnék említeni.
Még annyit hozzátennék, hogy ezt a posztot elkezdtem 14 napja és azóta nyitva a fórum. Sajnos nem tudtam elolvasni mindenkinek a hozzászólását, mert órákba telne, ne haragudjatok érte…

Na de most egy kis ömlengés… Az, hogy mit adott nekem a klub? Le se tudnám írni, de ha csak pontokba szedném, akkor ezek ugranának be:
- Nagyon-nagyon jó barátok
- Leírhatatlanul sok élmény, rengeteg találkozó
- Nagyrészt a CCH-nak köszönhetem az autósportok iránti szeretetet/rajongást, ami azóta is meg van
- Első hungaroring, nyílt napok, MTA, CCH ringezés (wow brutál jó volt)…
- A régi sportos autók utáni szeretet (nem csak toyota és japán)
- A sok szerelgetés közbeni tapasztalat és tudásszerzés az autók műszaki tartalmáról (nyílván így se tudok szart se de akkor is…)
- Sok segítség autós témákon kívül
- Sorolhatnám sokáig…

Elnézést, ha kicsit erősre sikeült a véleményem megfogalmazása. Bocsi!

Matyi és kedves vezetőség: tényleg eszméletlen sokra tartom a munkátokat és egyben titeket is illetve mindazt amit tettetek a klubbért és értünk, nagyon hálás vagyok érte!!! :rizspekta: :rizspekta: :rizspekta:
'87 E8 GT SEDAN
Prius II

Avatar
Pepe
Aktív fóruméletet élõ
Aktív fóruméletet élõ
Hozzászólások: 529
Csatlakozott: 2010 jan. 20, 08:44 pm
Tartózkodási hely: Budapest
Re: Corolla Club Hungary - Megpihenünk :(

Hozzászólás Szerző: Pepe » 2019 ápr. 20, 06:21 pm

Sziasztok!

Nehéz szavakat találni a kialakult helyzetre. Nekem is fontos részét képezi az életemnek a fórum. Az elmúlt években elég keveset írtam, lévén, hogy eladtam a Corollámat de rendszeresen olvastam a fórumot. Mindig vártam, hogy egy-egy proekt hogy halad. Én 2010-ben csatlakoztam, nem tudom hanyadikként:))) Az ok első körben az volt hogy alkatrészt kerestem, az akkor megvett elején összetört E10 diesel kombimhoz. Az elejétől kezdve nagyon sok segítséget, ötletet kaptam a tagoktól valamint Matyitól egyaránt. Valamint sok alkatrészt sikerült szereznem DBandesz segítségével akivel egy egész jó kis barátság alakult ki annak ellenére hogy több 100 km-re lakunk egymástól. Kicsit mindig kívülállónak éreztem magam mert diesel E10 utána pedig T22 Avensis 2.0 TD volt. De ettől függetlenül a régi tagok, fórumozók szinte mindig tudtak segíteni ha kérdésem volt, vagy tudtak valakit aki esetleg segíthet alkatrészben, megoldásban, ötletben.
Én tavaszi találkozókon vettem részt. Persze eleinte tök ismeretlenül mentem el. Mindig lázas készülődés volt a találkozó előtt, hogy szép legyen az autó kívül-belül:) És persze a találkozókon mindenki nagyon kedves volt és persze nagyon izgalmas is a sok Corolla és történet együtt.
A Clubnak köszönhetem a Corollához majd később a Toyotához való elköteleződésem. Bár a Corollámat eladtam, de az elmúlt 6-8 évben elég sok Toyotám volt, valamint a nagy családomba is sok Toyota került az én segítségemmel (E10 1.6, T22 Avensis 1.8,T22 Avensis 2.0TD,Previa 2.0 D4D, E12 Corolla 1.6 combi, Yaris TS 1.8, T25 Avensis 1.8) és jelenleg egy MR2-m van. :) Ha bármelyik géppel elakadtam, vagy tanácsot, vagy a megoldást találtam itt meg. Ezt nagyon köszönöm a Corolla Clubnak.
Zárásul a döntésről csak annyit írnék, hogy én sosem voltam tagja a facebook csoportnak (gyakorlatilag nem is vagyok facebook tag) többek között ezért sem amiket már korábban megírtatok, hogy a kanapéból mindenki szakértő és mindenhez hozzá tud szólni. Az elmúlt időszakban - mint már írtam nem nagyon posztoltam - de rendszeresen néztem az alakuló projekteket és mostanában pont ezen gondolkodtam, hogy korábban úgy pörögtek a projektek, most meg eltelik 1 hét és kb 1-2 bejegyzés születik! Sajnálom a döntést, bár titkon remélem, hogy a fórum egy kicsit feléled és folytatódik. És ha a terveim összejönnek, akkor tudok majd én is új projektről beszámolót írni. :)

Azt elfelejtettem még írni Matyi, hogy köszönöm az értesítő sms-t. :D
MR2 - 2001


Válasz küldése