Oldal: 1 / 1

Kárpitosok, bőrözők, belső kozmetika

Elküldve: 2016 ápr. 29, 09:36 pm
Szerző: mozso
Székesfehérvár Pepitacarpit: teljes belső restaurálás, bőrözés, kormány, stb.

Kép

Balázs egyébként 10 éve foglalkozik bőrözéssel, restaurálással, igazi elhivatott, mániákus a szakmájában a szó legjobb értelmében. Szabadidejében az oldtimer Skodájával rallye-zik, hegyi felfutókon is indul (Pacsker nem futottatok ilyenen össze 2015-ben?), illetve van egy Toyota Hilux terepjárója, amit a matricák szerint szintén el szokott vinni megmérettetésékre. Az is kiderült, hogy szereti a Toyotásokat és ennek is tudható be, hogy ilyen hamar elvállalta a munkát, amikor felbukkantam a Corollával.

Kép

Nagyon barátságos a hely és profin dolgoznak, volt alkalmam betekinteni a munkafolyamatokba. Nagyon érdekes volt, sőt még kv-val is megkínáltak. Összesen 2 órát voltam ott, amíg elkészült a kormány és a váltógomb. Ki és beszerelés is benne volt a dologban természetesen.

Impozáns volt a bőrválaszték, nem csak színek, de különböző minták is voltak, lepipálva más bőrözős helyeket, amiket eddig láttam. Nekem minden 100%-os volt, nagyon nem bántam meg, hogy elmentem oda. Számomra az is kiderült, hogy vannak más bőrözők, akik sima bútoripari bőröket raknak a kocsikba, ami nem igazán jó megoldás.

Félkészen:
Kép
Kép
Kép

A kész kormány és váltógomb:
Kép
Kép
Kép
Kép

A gyári bőrt kérésemre rajta hagyták a kormányon, mert mindig is picit vékony volt a karima nekem. Ez nehezebbé teszi a munkát picit, de a végeredmény tökéletes lett. Atom jó fogni a kormányt, jó a textúrája, jó a tapintása.

Kárpitosok, bőrözők, belső kozmetika

Elküldve: 2016 máj. 13, 07:26 am
Szerző: Pacsker
1

Re: Kárpitosok, bőrözők, belső kozmetika

Elküldve: 2016 jún. 13, 07:44 pm
Szerző: mozso
Nem hagyott nyugodni a baklövésem (nagyon dúrván eláztattam a kocsi belsejét esőben) esetleges utóhatása és megkerestem egy autó kozmetikust, akiről már hallottam jókat. Valami csoda folytán másfél órán belül mehettem is hozzá (később kiderült aznap nem nagyon dolgozott, de velem kivételt tett). A kocsim ugyanis továbbra is párásodott és mintha kezdett volna büdös is lenni itt-ott.

Kaptam dicséretet az alapos kár enyhítési próbálkozásaimért, de azt is megtudtam, hogy profi cucc nélkül nem lesz jó, csak büdös és gombás a kocsi belseje. A srác olyan, mint a bicskei hegesztő, vagy a fényező akit nemrég tálaltam. Mániákusan tisztít, alig bírtam leállítani mindig valamit széppé akart varázsolni a kocsin. Amihez nyúlt az tényleg döbbenetesen megújult. :-)

Speciális szerrel minden újra át lett mosva a beltérben, ettől nem lesz penész és gomba, majd brutálisan ki lett porszívózva. Hát ami kijött... 10 év alatt gyűlt rendesen, pedig úgy gondoltam vigyázok a beltérre. Le lett mosva a tető kárpitom is, tök jó lett.

Mutatott gumi és műanyag ápoló csodaszert, ami nem nagyon jön le ha víz éri (mint a szilikonos cuccok) és a port sem gyűjti magába. Olyan lett a szélvédő előtti levél rács és a tükör körüli fekete műanyag, mintha most készült volna. Pedig mindkettőt alaposan elintézte már az UV sugárzás. Kapott a gumi oldalfala is, azzal kell tesztelnem, hogy hogy bírja a vizet. Ma esett bőven, nagyon meggyőző. Fogok szerezni tőle ebből a cuccból.

Végül 4 órát tartott a rendbetétel, amiből 1 óra a szárítás volt, hiszen újra igen alaposan benedvesítettük a belteret. Az egész még igencsak jutányos áron is volt. Ajánlom a helyet nagyon, a XV. Szentmihályi úton van az M3-as lehajtó után. Érdemes időpontot foglalni előre!

Kép

Ezek a fotók kiadós eső után készültek, a sima gumi és műanyag ápoló ilyenkor már igencsak lekopik:
Kép

Kép

Kép

Re: Kárpitosok, bőrözők, belső kozmetika

Elküldve: 2016 aug. 01, 10:27 pm
Szerző: Bohi
Sziasztok!
Szükségem lenne egy komplett belső tisztításra, mert kiömlött egy kis husi leves az anyós előtt és felszívott kb fél litert a kárpit! :D :D :D
Tudtok e ajánlani olyan helyet, ahol hazajövet után nem kell féltenem a kocsit, hogy nem lesz ott ahol hagyom és tisztességes munkát végeznek?

Priussal volt a baleset, corollát szétkapom félóra alatt. Ha már takarítani kell, akkor minden kitakarítattnék. (ülés és kérpit ki stb)

Köszi előre is!

Re: Kárpitosok, bőrözők, belső kozmetika

Elküldve: 2020 jún. 15, 01:28 pm
Szerző: pepo
Kormany-valtoszoknya-valtogomb borozesre jo szivvel ajanlom Maglodon Leathering-et. Telefonon (06305889844) lehet idopontot foglalni, ~2 hetes varolista van. Ha nem tudsz/szeretnel elmenni, a javitasra szant darabokat postan es futarral is el tudod kuldeni, at tudod venni.
Csaba elvegzi a szerelest, a helyszinen megvarhato. A muvelet atlagosan 3-4 ora, lehet kavet es vizet fogyasztani, wifi es dolgozo sarok elerheto. Vegig bent lehet lenni a muhelyben, ha kivancsi vagy a keszites fortelyaira. Sok fele borbol/cernabol lehet valasztani, a lelket is beleteszi a kormanyba. Nagyon elegedett vagyok az elvegzett munkaval, Csaba nagyon profi, alazatos szakember.

Re: Kárpitosok, bőrözők, belső kozmetika

Elküldve: 2020 jún. 15, 02:33 pm
Szerző: Pacsker
Köszi, hasznos!

Főleg, hogy itt van a szomszédban :)

Re: Kárpitosok, bőrözők, belső kozmetika

Elküldve: 2020 jún. 19, 08:17 pm
Szerző: pepo
Karpitos munkara szeretnem ajanlani Kekes-Szabo Norbertet, Szatymazon rendel. Corolla Verso ajtokarpitot es vezeto oldali uleslapot ujjitott fel nekem. Jo aron dolgozik, tartja a vallalt hataridot, igenyes a munkajara.