E11 - (1997-2002)
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 1998
- Autód típusa (és generációja): Corolla E11
- Autód felszereltségi jelölése: Terra
- Autód karosszéria variánsa: Liftback (5 ajtós)
Nekem a japán E11 mûszerfalában valóban a rendszámtábla-világításhoz hasonló kb. 4db nagy izzó van, de az angol E11 mûszerfala már más, ott több, kisebb (talán 1.2W-os wedge) izzóval oldják meg ugyanazt.
10/2006 angol ZZT251 SOL TEC EUR SED LHD 1ZZFE HTWC MTM 5F
11/1998 angol AE111 TERRA UKP EUR LB LHD 4AFE MTM 5F
(07/1998 japán AE111 TERRA EUR SED LHD 4AFE MTM 5F)
- MDaemon
- Gyakori látogató

- Autód gyártási éve: 2001
- Autód felszereltségi jelölése: Harmony
- Autód karosszéria variánsa: Sedan (4 ajtós)
E10-re biztos igaz, de most faceliftes E11-rõl volt szó. Az enyémben meg biztosan van, ami szintén Harmony felszereltségû szedán, és fordulatszámmérõ nélküli ( "E49-z" van írva a km óra ajlára).Kalmi írta:Pár gondolat:
-Az E10 mûszer egységébe már nem ment spirál. Elektronikusan kapja a sebességjelet. Az E11-nél sem hiszem, hogy visszatértek volna rá.
E11-ben is ugyanígy van, csak ott 4 db nagy izzó adja a háttérvilágítástKalmi írta:-A mûszerek skálájának és mutatóinak megvilágítását 3db W5W lámpa biztosítja, ezek nem úgy vannak elosztva, hogy minden mûszerhez külön izzó jut, hanem a középsõ izzó fényébõl jut egy kicsi a sebességmérõ jobb széléhez és a fordulatmérõ bal széléhez + a mutatókhoz is... A jobb oldali izzóból jut a benzinszint mérõhöz és a fordulat sz mérõ jobb feléhez. A mutatók anyagukban szinezettek.
Itt látszik, hogy zöldes árnyalatú a fénye:Kalmi írta:-A gumibugyik arra szolgálnak, hogy az izzólámpa fényébõl kiszûrjék a sárgás összetevõt és fehérebb legyen a megvilágítás. Tehát sosem volt kék vagy zöld a megvilágítás. Ennek az mellékhatása, hogy a fényerõsséget is csökkenti. Nekem a legjobban a sima W5W vált be azon a helyen gumibugyi nélkül, kicsit sárgás a fénye, de legalább jól látni a mûszereket és egyenletesebb a megvilágítás, mintha LED-el csinálnám (azzal is próbáltam) de olyan foltos volt, hogy zavart. Ledbõl csak olyan jó, ami kellõen alacsony/lapos + oldalra is világít.
viewtopic.php?p=83275#83275
Fater angol E11-ében is cseréltem a mûszerfal világítást (" E54-c " az elején látható kódja), abban csak 1,2 wattos izzókat használtak, arról csináltam is fotót:Jorn írta:Nekem a japán E11 mûszerfalában valóban a rendszámtábla-világításhoz hasonló kb. 4db nagy izzó van, de az angol E11 mûszerfala már más, ott több, kisebb (talán 1.2W-os wedge) izzóval oldják meg ugyanazt.
(ez pl nem spirálos, hanem jeladós, sokkal könnyebb is volt kiszedni a helyérõl

Ha már a mûszeregységekrõl van szó: ha van valakinek faceliftes szedánban spirálok, fordszámmérõ mûszeregysége, meg tudná írni az elején látható kódot? Valamikor szeretnék majd beszerezni egyet, de amikor legutóbb körbejártam a környékbeli bontókban, sehol se tudtak nekem valót mutatni (így talán lenne könnyebb beazonosítani )
2001 Toyota Corolla Sedan, 1,4 VVT-i Harmony 
- Kalmi
- Gyakori látogató

Gyárilag Toshiba W2,3W jelû izzók (2,3W-os) vannak az E10 mûszer egységében, a W5W csak elírás volt. Osram W3W-t tettem a helyére, jobb, de ezt sem mondanám különösen fényesnek, nagyobbat nem mernék beletenni.
Az E11-nél viszont bármi lehet, azt nem ismerem. Talán meg lehet próbálni alvázszám alapján a ToyoDIY-n.
Az E11-nél viszont bármi lehet, azt nem ismerem. Talán meg lehet próbálni alvázszám alapján a ToyoDIY-n.
- MDaemon
- Gyakori látogató

Megnéztem Toyodiy-en, tényleg nem 5 wattos van benne gyárilag, uh ezt benéztem.Kalmi írta:Gyárilag Toshiba W2,3W jelû izzók (2,3W-os) vannak az E10 mûszer egységében, a W5W csak elírás volt. Osram W3W-t tettem a helyére, jobb, de ezt sem mondanám különösen fényesnek, nagyobbat nem mernék beletenni.
http://www.toyodiy.com/parts/p_E_200102 ... 301.2.html
Nekem 5 wattosak kerültek be kb 2,5 éve, és egyelõre kívülrõl nem látszik, hogy nagy bajt csinált volna
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

Szerintem nem kell ott tekerni semmit, én csipesszel szoktam ki-be tenni az izzókat ott.Pa7r1k írta:megint én vagyoklevettem a fûtés nél a tekerõket a két csavart lepattintottam az elõlapot. nah eddig minden okés de azt a két kis gecis égõt hogy vegyem ki a fehér mûanyagból... mert eltekerem addig oké a dolog csak be esik mogé azt cseszhetem. vmi tipp?
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

Tekerd vissza a fényerõt a minimumra, akkor szerintem sem lehet bajMDaemon írta:Megnéztem Toyodiy-en, tényleg nem 5 wattos van benne gyárilag, uh ezt benéztem.Kalmi írta:Gyárilag Toshiba W2,3W jelû izzók (2,3W-os) vannak az E10 mûszer egységében, a W5W csak elírás volt. Osram W3W-t tettem a helyére, jobb, de ezt sem mondanám különösen fényesnek, nagyobbat nem mernék beletenni.
http://www.toyodiy.com/parts/p_E_200102 ... 301.2.html
Nekem 5 wattosak kerültek be kb 2,5 éve, és egyelõre kívülrõl nem látszik, hogy nagy bajt csinált volna
- MDaemon
- Gyakori látogató

Még nem raktam LED-et sehova az autóba, de nem hiszem hogy nagy baja lenne fesszabályzó nélkül. Ezt majd a tapasztaltabbak megmondják hogy kell-e.Skyll írta:MDaemon köszi a tippet, de pont ma d.e. vásároltam be... és tök véletlen én is arra jutottam hogy LEDszalagot teszek bele (bár 3700+ÁFA-ért ajánlottak gyári új lámpást), viszont olvastam, hogy kell elé tenni fesz.szabalyozot... eebben tudnál segíteni, hogy milyen kell?
Köszi
Viccelsz, egy Harmonyban?Jorn írta:Tekerd vissza a fényerõt a minimumra, akkor szerintem sem lehet baj![]()
- bepi81
- Fanatikus fórumozó

- Autód gyártási éve: 2007
- Autód típusa (és generációja): Verso
- Autód felszereltségi jelölése: Sol
- Autód karosszéria variánsa: MPV
Nekem szinte csak rossz tapasztalatom van a LED-esítéssel az E11-ben. Gyakorlatilag néhány hét alatt kiégett mind. Visszaálltam a sima 5w-s üvegizzóra, az több, mint egy éve benne van és mûködik is...
4 év E11 fl Corlla liftback 1,4 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
9 év T22 fl Avensis Wagon 1,8 vvt-i
Jelenleg 2007 COV 1,8 vvt-i
Nah jelentem a dolgokat.
sikeresen kivadásztam az égõket sablonnak. ma már vettem 1.2 wattosakat. viszont a w3w rõl nem sikerült leszedni a gumibugyit egyben annyira rá volt égve. így marad az h zold színû w5w-t kell vennem
ami viszont nálam érdekes hogy úgy van, hogy van egy fekete foglalatos részem abba mennek az 1.2 wattosak van egy kozepes szürke foglalatom abban valamivel nagyobb megy bele, de abból csak egy darab van nekem benne viszont van hely ahol nincs se égõ se foglalat de a hely megvan nah azt nem tudom mi lehet
.
- Jorn
- Fanatikus fórumozó

Ahonnan hiányoznak foglalatok, ott olyan funkcióknak lenne a lámpája, ami az autódban nincs beépítve. De ha fény felé tartod a rést, vagy bevilágítasz lámpával, akkor megláthatod ezeket a szimbólumokat isPa7r1k írta:Nah jelentem a dolgokat.sikeresen kivadásztam az égõket sablonnak. ma már vettem 1.2 wattosakat. viszont a w3w rõl nem sikerült leszedni a gumibugyit egyben annyira rá volt égve. így marad az h zold színû w5w-t kell vennem
ami viszont nálam érdekes hogy úgy van, hogy van egy fekete foglalatos részem abba mennek az 1.2 wattosak van egy kozepes szürke foglalatom abban valamivel nagyobb megy bele, de abból csak egy darab van nekem benne viszont van hely ahol nincs se égõ se foglalat de a hely megvan nah azt nem tudom mi lehet
.