Bemutatkozás, hogyan találtál az oldalra

Itt írhattok nekünk egy pár soros bemutatkozást.
bertalanimre
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 17
Csatlakozott: 2018 jún. 02, 12:02 pm
Autód gyártási éve: 2000
Autód típusa (és generációja): Corolla E11
Autód felszereltségi jelölése: Harmony
Autód karosszéria variánsa: Sedan (4 ajtós)
Re: Bemutatkozás, hogyan találtál az oldalra

Hozzászólás Szerző: bertalanimre » 2018 júl. 05, 01:15 pm

Mindenképp megyek a talikra. :) Rég láttam a zöld bestiád a parkolóban. Vagy lehet azért mert épp a te helyed foglalom? :D

Amúgy épp most írtam Szullosz kollégának mert megvolt a műszaki, de ... na itt jönnek a bajok. Fék, lengéscsillapító, gumiharang, hjaj.... van baj. Szóval ismét pénzköltés jön. :(
Az amerikaiak 51%-a szerint rossz idő esetén akadozhat a felhőszolgáltatás.

E11 Sedan 4ZZ-FE

szabkriss
Újonc
Újonc
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2018 jan. 07, 06:36 pm
Autód gyártási éve: 2004
Autód típusa (és generációja): Corolla E12
Autód felszereltségi jelölése: Sol
Autód karosszéria variánsa: Sedan (4 ajtós)
Re: Bemutatkozás, hogyan találtál az oldalra

Hozzászólás Szerző: szabkriss » 2018 júl. 13, 11:28 am

Sziasztok ismét!

Az előző hozzászólásom után nem sokkal (február 9-én) lettem újdonsült Corolla tulaj: 2004 E12 1.6 VVT-i Sol sedán, közepesen elcsépelt fekete színben :hehe:
131e km-rel került hozzám és az első 4e km után hihetetlenül meg vagyok elégedve. 14 évesen egy zörgő alkatrésze sincs, a motornak nagyon szép hangja van, minden elektronika működik, kényelmes és az olajat se eszi (azért rajta tartom a szememet).
A vásárlás előtt átvizsgáltattuk a monori Toyota Kovácsnál. Ők is azt mondták, hogy a helyemben megvennék az autót. A két legnagyobb javítás, amit csináltatni kellett rajta a szakadt gumiharangok cseréje és fék karbantartás voltak (mivel veszprémi vagyok, azt már itt csináltattam a Németh Autószervizben, akiket a környékbelieknek csak ajánlani tudok).
A vételnél leesett az állam, amikor megláttam a 8.8 literes átlag fogyasztást, ezt vétel után lenulláztam, tojást tettem a lábam alá, és így sikerült levinni 8.3-ra, majd a fék karbantartás után 7.6-on áll most, tojás nélkül városi és autópályás vegyes használattal (az átlagnál kicsit magasabb fogyasztást én betudom annak, hogy Veszprém eléggé dimbes-dombos város).
Most készülünk az első hosszabb utunkra Salzburg közelébe. Ha itt minden rendben lesz szeptemberre tervben van egy brüsszeli túra is. Ti egy-egy ilyen út előtt miket szoktatok átnézni? Olajcserét mindenképpen megejtem a jövőhéten és kacérkodom a váltóolaj cserével is (nem láttam a szervizkönyvében, hogy akármikor cseréltek volna benne és nehézkes az egyesbe és rükvercbe váltás is). Az olaj tudom, hogy kényes kérdés, eddig 5w30-at töltöttek bele, nem hiszem, hogy el fogok térni ettől. Váltóolajnak viszont mit ajánlanátok?
Először vittem gépi mosásra a kocsit életemben, mert általában saját kézzel szoktam mosni, és az antenna bánta a tapasztalatlanságomat. Én úgy gondoltam, hogy cápa antennára cserélném a töröttet. E12-nél van erre példa, tapasztalat? Tudtok esetleg konkrét típust ajánlani?

Köszi szépen a válaszotokat előre is!
Üdv,
Kristóf

Avatar
mozso
Fanatikus fórumozó
Fanatikus fórumozó
Hozzászólások: 1864
Csatlakozott: 2010 ápr. 15, 08:54 am
Autód gyártási éve: 2006
Autód típusa (és generációja): Corolla E12
Autód felszereltségi jelölése: Luna
Autód karosszéria variánsa: Hatchback (5 ajtós)
Tartózkodási hely: BP
Kapcsolat:
Re: Bemutatkozás, hogyan találtál az oldalra

Hozzászólás Szerző: mozso » 2018 júl. 13, 08:47 pm

Olajcsere mindenképpen, ha a motorban nem volt mióta megvetted. Váltóolaj szintén (gyári Toyota vagy nem hamis Castrol 75w90 is ok), ezt cserélni 90 ezrenként érdemes mindenképpen. Vigyél tartalék motorolajat és figyeld a szintet, ha max alá megy tölts rá! Nem érdemes hagyni lemenni félig vagy az alá mert a hajtókar csapágyai nagyon érzékenyek. Városban, kis távolságokon használva az olaj könnyen felhigul a benzinnel, ami miatt nem csökken a szint, de egy több száz kilóméteres komolyabb autópályázásnál a benzin elpárolog az olajból és könnyen leeshet a szintje. Gyakran ellenőrizd, amig össze nem csiszolódtok az autóval.

Jó sok boldog kilómétert! Üdv a klubban! :-)
CCH vezetőségi tag
Corolla E12 HB - kovácsolt 1ZZ-FE motor + Garrett GT2860R turbo @ 1.5bar + sok egyéb


Válasz küldése