Sajnos hazánkban megszakadt ez a hagyomány, de legjobb tudomásom szerint az MNASZ dolgozik a felélesztésén.
Ha külföldről beszélünk, a Youtube-on beírva a HILL CLIMB keresőszavakat rengeteg vonzó videót találunk.
Kezdésnek ajánlanám MPZRacevideo csatornáját Semmi zene, csak szuper felbontású videók és hangorgiák.
Korábban Európai körtúránk alkalmával beszéltük egy-két híres Nyugat Európai verseny meglátogatását:
viewtopic.php?f=1&t=1965
Sajnos végül időpont változás miatt lemaradtunk az egyik legnagyobb Olasz eseményről, de továbbra is többen tervezzük az Olasz/Svájci/Osztrák/Szlovák kilátogatást. Hatalmas élmény. Ha igény van rá szervezzünk és tartsuk észbe.
Hogy miért is nyitottam ezt a topic-ot...
Dr. Bíró Tamás tagunkkal történt beszélgetések alkalmával többször megemlítődött a számomra eddig ismeretlen "Kisnémedi hegyi felfutó", ami a mai napig, évről-évre aktív esemény és elvileg hihetetlen jó hangulatú veterános összeröffenés. Eldöntöttem, hogy idén mindenképp kilátogatnék nézőnek, aztán a tegnapi nap folyamán kicsit jobban belemásztam a témába.
Idén ebből egy versenysorozat lett, amelyet a MAVAMSZ felkarolt és 2015-ben 4 helyszínen rendeznek meg kishazánkban:
1. május 31. - Bükkszentkereszt
2. június 21. - Galgamácsa
3. augusztus 15-16. - Kisnémedi
4. szeptember 5. - Nógrádsipek
MAVAMSZ Pontszabályzat
Tamás említette, hogy ő indulni is szokott a 4 ajtós KE70 Sedannal. Relatív nevetséges a részvételi díj, és fergeteges a hangulat.
A lényeg nem a brutál versenyautókon van, hanem inkább a veterán gyöngyszemeken, hogy még mindig tudnak magas fordulaton is ügyeskedni, ha a gazdájuk megkívánja.
Van 1945 / háború előtti kategória is, illetve lökettérfogatként egyéb besorolás.
Fontos! Átlagtartó ügyességi menetpróbáról beszélünk. Tehát nem a leggyorsabb az első, így egy sima utcai autóval is ugyanannyi esélyünk van!
Természetesen mindenki gyorsan szereti abszolválni a szerpentines szakaszokat, de
Ugyan rosz minőség, de lehet látni és hallani a lényegetLebonyolítási forma: A rendezvény nem verseny, hanem menetpróba, csak egyenletességi időmérés sebesség meghatározással, ezért licensz sem szükséges. Nem a gyorsaság számít, hanem a pontosság! A menetpróba lényege, hogy minél kisebb legyen a különbség a két futam ideje között.
[BBvideo 560,340]https://www.youtube.com/watch?v=SEPyR7A1d48[/BBvideo]
A fentiek alapján nagyon megjött a kedvem és úgy gondoltam 1 versenyre benevezek a Coupe-val
A nevezési díjat és bővebb információkat, esetleges kikötéseket a szervező (egyesület) szabja meg, de várhatóan nem lesz túl sok eltérés köztük.
Az első, Bükkszentkereszti alkalmat A Classic Motorsport Club szervezi.
Ezek ismertetőjét linkelném:
Meghívó
"Verseny"kiírás
Jelentkezés
Térkép
A Galgamácsa és Kisnémedi a Fóti Motorosok Baráti Köre szervezésében lesz (eddig ők csinálták a versenyeket), az utolsó, Nógrádsipeki felfutóért a "Motorbarátok Egylete Nógrádsipek" felelős.
Ezeknél még nem találtam részleteket, gondolom idővel felkerülnek. Ha találtok valamit, osszátok meg itt légyszi.
A jövő hónapi eseményre:
Nevezési díj a nevezési határidőig: 8000.-Ft.
Nevezés tartalma: A nevezési díj befizetésével 2015-as évre pártoló tagságot és a találkozón, menetpróbán való részvételi jogosultságot kap az illető. A problémamentes lebonyolítás érdekében forgalomtól elzárt parkolót és útszakaszt biztosítunk, komplett stábbal (időmérés, sportbírók, műszaki mentés, mentő). A nevezőknek védőital és ebédre 1 adag házias meleg étel + desszert jár.
Egyre több klasszikus Corollánk (Toyotánk) belefér ebbe a kritériumba.A találkozóra és a felfutó menetpróbára 1984 év végéig gyártott járműveket jelentkezését várjuk. Rendezvényünk időterve legfeljebb 70 résztvevő indulását teszi lehetővé, korlátozott számban 1985-90 között gyártott különleges, érdekes járművek jelentkezését is elfogadhatjuk.
Az autót, ahogy olvasható nem kell szétütni, nem kell, hogy épített versenyautó legyen. Akár egy gyenge autó is lehet az első. Személy szerint nem is a helyezésért megyek, hanem egy jót autózni szép klasszikusok társaságában.
Nincs kedve másnak is nevezni?
Melyikre mennyünk? (Mint látjátok limitált a jelentkezők száma, tehát nem árt, ha igények szintjén előre felmérjük, hogy azonnal le tudjunk csapni, ha mehet a regisztráció)
Esetleg előtte egy-kettőre nézőnek?
Javaslom Galgamácsát megnézni
Nevező:
- Pacsker / TE71 GT Coupe - Kisnémedi

KE11 Sedan 

Carina Coupe 1.6 DX